Ahoj, chtěla jsem pozjišťovat, jestli se vám některé taky “zničehonic” zkrátil ovulační cyklus. Kdysi dávno před HA jsem ho měla dost nepravidelný, ale vždy víc než 30 dní, spíš 35. Po dětech už jsem HA nebrala, cyklus se upravil sám a šlapal jako hodinky přesně v 28-denních intervalech. No a najednou, bez zjevných příčin, mám už podruhé menses po ani ne 3 týdnech od předešlého.. 🙄 Letět k doktorce se mi s tím zatím nechce, tak sonduju tady. 🙂
Mně se to dělo cca 2x do roka z nezjištěných příčin, nikde jsem to ani neřešila. Zpočátku jsem si myslela, že jsem si špatně napsala do diáře den MS. Pak jsem si začala více všímat, ale zase jsem měla rozházené cykly kvůli IUI. Když jsem potom chodila jen na IVF a ne tak často, tak jsem to pak viděla jasně. 2x za sebou se mi to ale nestalo nikdy, spíše jsem měla pocit, že to bylo, když se nějaký cyklus trošku prodloužil (což je při dvou vaječnících přirozené).
@puresin já to měla taky cca do 35 let. 21-22 dni. Je to nízká hladina progesteronu. Ta začíná šplhat po ovulaci.. já kvuki tomu nemohla otěhotnět.. dostala jsem MS dřív, než se stacilo vajicko usadit. Pak jsem dostala lék Duphaston, těhotná pak během 4 měsíců 2x😃 pokud už neplánujete těhotenství, neřešila bych to.. vím, ze je to obtěžující, ale pokud člověk nechce brat hormony, stejně se s tím nic neudělá. Dr vám řekne, ze norma je 21-30 dni.
Na doktora není důvod, 21 se bere ještě jako norma, může to být jen jednorázová záležitost