Zdravím, můžu se zeptat je možné, aby cizí lékař měl náhled do mé zdravotní dokumentace? Můj bývalý přítel došel s tím, že jsem byla na interupci, nikdy nikomu jsem to neřekla, tak nechápu, jak to mohl zjistit? Je nějaká možnost, jak to zjistit bez mého vědomí? Děkuji za odpověď
A nema pritel kamaradku zdravotni sestricku v nemocnici, kde jsi byla na ty interupci? My se v nemocnici dostaneme na vsechny zdravotni dokumentace a je jedno jaky oddeleni, staci znat rodne cislo, i kdyz ted nevim jestli se dostaneme na gyndu a porodnici 🤔 Ale samozrejme jsme vazany mlcenlivosti.
@aarriel To určitě kde jsem byla na interupci nezdá nikoho. Jen jeho matka je zdravotní sestra ale úplně mimo okres, ale dle mého cizí lékař nemůže nahlédnout do karty v nemocnici nebo? Děkuji
@gruyerre to určitě může kterýkoliv doktor, co pracuje v té nemocnici, ale on tam nikoho nezná.
Nemocniční systémy mají hlídané přístupy pod přihlašovacími údaji, a pokud pacienta někdo neošetřuje tak se nemá právo dívat do jeho dokumentace. Většinou citlivé údaje (gynekologie, psychiatrie..) bývají i mimo zaměstnance přímo těch oddělení nepřístupná. Pokud myslíš, že tam někdo neoprávněně lezl, můžeš v nemocnici nahlásit podezření na neoprávněný přístup do zdravotnické dokumentace.
Mimo nemocnici se tam nikdo nedostane, leda bys to třeba hlásila u jiné odbornosti, když se tě třeba někde ptali jestli užs byla na nějaké operaci apod..
Tak ja myslim, ze s jistotou rici Nikoho tam nezna opravdu nemuzes…a treba v nasi nemocnici se do pc muze podivat temer kazdy…a pak uz je to jen na nem, jak to dodrzi s mlcenlivosti
A nezkouší to na Tebe? Nevymyslel si to a náhodou se trefil?
U nás je teda přístup na gynekologii a psychiatrii omezen a lézt tam nemůžeme (je třeba přihlašovací údaje lékařů těch oddělení). Na ostatní oddělení vidím (což je ale dáno i povahou práce), ale kdyby se někdo ptal, musím dokázat zdůvodnit proč jsem to potřebovala ke své práci. Takže pokud bych se podívala na někoho, kdo u nás třeba v tu dobu vůbec nebyl, neměl odběr, prostě bych neměla důvod hrabat se mu v kartě, tak mám průser a pravděpodobně vyhazov.
Jak si muzes byt jista, ze nezna nikoho? Ja se jako brigadnik ockovaciho centra vsude dostanu 😉 jen si nejsem jista tou gyndou, psychiatrie urcite ne. Samozrejme vsechno se "kontroluje" a musis mlcet.
Je to nemocnice od nemocnice, nemocniční informační systém, různý personál má různé pravomoce nahlížet do dokumentace. U nás lékař může nahlížet všude, ALE pokud pacienta neošetřuje, buď klinicky nebo jako diagnostický obor (kdy k popisu nálezu potřebuje znát souvislosti) , nesmí do dokumentace bez svolení pacienta nahlédnout. Každý kdo do dokumentace nahlidne se zaznamená. Bylo už okolo toho spoustu kauz, zvlášť u všelijakých velmi citlivých případů a pak se u soudu řešilo, jak je možné, kolik lidí to vidělo a kolika se to vlastně ve skutečnosti týkalo. Ale hlavní věc je ta, že jakýkoli zdravotnický personál je vázán mlčenlivosti.
@aarriel jelikož bydlí úplně mimo danou lokalitu a nezná nikoho v tom okolí to vím 100%, že tam nikoho nezná. Spíš asi zkusil a trefil se si říkám
@zmrzlinka Taky mě to napadlo, ale i tak jsem to chtěla ověřit, jestli je to vůbec možné, nejspíš vypadá, že se trefil :/
Na VŠ jsem měla spolužáky z různých koutů rebuliky, klidně někoho znát může... je to nějaká doba, kdy jsi tam byla, není možné, že jsi to s někým řešila a už si to nepamatuješ?
@levandule_k Nee určitě tady nikoho neznám co se týče tohoto okresu to vím na 100% právě že jsem se s ním o tom nebavila. Vypadá to že to zkusil s trefil se
Tak důležité asi je, jak se k tomu postavíš. Proč ti to říká? Ať si s informací naloží, jak umí, ale upozorni ho, že pomluva je trestná.
A nakonec se s ním vlastně vůbec nevybavuj, nemusíš reagovat vůbec. 🤷
Já myslím, že pokud byl zákrok v nemocnici, tak se může podívat kterýkoliv lékař, který tam pracuje, na tvoji zdrav. dokumentaci. Ale nesmí to nikomu roztrubovat.