Ahoj, stalo se mi to už párkrát dřív, ale ne v takovéhle míře. Před chvílí jsem se rozčílila, dcerka je paličatá a i přes několikeré upozornění neposlechla a udělala pravý opak, tak už jsem chytla nerva. Najednou mi ale začalo hrozně pomalu bušit srdce. No myslela jsem, že mám snad infarkt. Prostě jsem cítila každý úder a tlouklo pomalu. Mám doma oxymetr kvůli astmatu. Ukazuje i srdeční tep. Běžně mívám kolem 90 úhozu za min. Teď jsem měla 50. Lehla jsem si a uklidnila se a teď mám mezi 90-100. Od dětství jsem měla spíše problém s tím, že se mi při rozrušení rozbušilo hodně rychle. Dnes jsem byla také hodně unavená, i když jsem dobře spala celou noc. Má někdo podobné zkušenosti? Příští týden jdu k lékaři, tak se ho na to poptám.
Jak je psáno výše, taky bych to probrala s doktorem. Může to být třeba příznak aritmie, nebo taky nic. S tím tepem, nemáš vyšší tlak? Já mám taky klidový tep kolem 60/min teď v těhu do těch 70/min. 90 tepu měl v klidu můj chlap, ale tlak měl 140/105.
Jak je psáno výše,normální tep je 60/70/min.90 je už tachykardie,určitě to chce probrat s lékařem
Ja mam treba brachyarytmie. Arytmii v nizkych tepech. V klidu kolem 70, ve spanku 32. Na kardiologii rikali, ze pokud budu bez obtizi, tak bez medikace. Ale tohle je zvlastni no. To bych si zasla.
@atekram42 Já mám běžný klidový tep 120. Když už mi někdy klesne na 90,tak mi je mdlo 🙄
@klokanka31 To je zajímavé. A jak se k tomu vyjadřuje lékař? To nemůže být jen tak normální, ne?
urcite se nech vysetrit, ale ono se to ani na holteru nemusi ukazat. Klidova 90 je uplne normalni, u zen je to brano do 100 klidova porad v norme. Ja ma taky klidovou kolem 90, a protoze mi to obcas klesa, tak uplne chapu jak ti bylo. Me kdyz to jde k 60 tak je mi zle. Uvidis co zjisti u me se ale nikdy nic nenaslo, az kdyz se rozjela tachykardie, tak sem mela vzdy zaznam ekg (od RZ), kde to bylo videt.
@atekram42 Když jsem jednou doma z ničeho nic omdlela ve sprše, tak se jen zjistilo že mám tachykardii. A nikdo s tím nic nedělá...
Nechala bych se zkontrolovat na kardiologii. Může to značit problém. Každopádně víc by mě znepokojoval ten klidový tep 90... to je strašně moc, ne? Já osobně mívám běžně naopak méně, kolem 60, takže občas mívám bez problémů i 50. Ale když má někdo normálně 90 a sníží se to na 50, tak to divné je. Ale lékař k tomu určitě řekne víc.