Dobrý den, prosím velmi dobrému kamarádovi našli agresivní invazivní zhoubný nádor.
Měl někdo? Jaká je asi prognóza, bojíme se nejhoršího.
Bude zahajovat léčbu - celková chemoterapie, následně operace a odstranění močového měchýře. Pravděpodobně pak následně vývod, ještě je i nějaká možnost plastiky z tlustého střeva, ale nevím jak se rozhoduje která z variant to bude
To slovo agresivní je hrozný.
Chápu, že záleží jak jeho tělo přijme léčbu.
Zná někdo někoho kdo to měl? Jak to zvládl? Dostal se z toho? Co jsem pročítala tak jsou dvě verze. Buď je šance vysoká nebo je to druhá forma a šance na vyléčení malá.
Teď přes Vánoci se toho děje okolo mě moc. Dnes už jsem ani nespala 😥
Jo a nic necti, zbytecne te to bude stresovat.
Jestli nema vzdalene metastazy, tak sance je vzdy😘
Zejmena kdyz je mozna a planovana operace. Proste to odstrani a hotovo.
@konidana to je skvělé, že to takhle zvládl
@konidana to zní nadějně 😉 - pro uklidnění je to dobré. šance je vždy.
Ahoj a kolik je tvému kamarádovi let?
@leila7 58
@rajdamajda děkuji
Ahoj mela jsem tatínka který měl rakovinu močového měchýře nikdo nic nezjistil jen ho boleli zada a dost často krvácel jenže pak se objevili metastáze které mu vystřelili až k páteři a bylo.nevylecil se dostal ještě covid z minuty na minutu byl ležák.bylo mu 70 let bojoval ale bohužel od zprávy ze má rakovinu a metastázy žil 4 měsíce ale z toho přes měsíc byl v nemocnici.jinak byl čiperný nic mu do té doby nebylo nevěděl vubec nic.kdyby něco tak napiš ať to neřešíme tady.je mi kamaráda moc líto ale třeba bude mít větší štěstí.
U každého nádoru záleží, jak rychle se na něj přijde. Proto se u žen doporučuje pravidelné samovyšetření - a pokud si v prsu něco nahmátneš, tak šup rychle k lékaři. Máme v širší rodině mnoho onemocnění rakovinou a všichni to měli nalezené včas, takže se vyléčili (ač teda ta chemoterapie je dost záhul na tělo a mozek, takže to prostě zhorší život i trošku hlavu, bohužel).
Blbé je, jakmile se přidají metastázy.
A mimochodem nejhorší v okolí byl nezhoubný nádor na blbém místě - tam byly ty prognózy úplně šílené (ale nakonec je to jakž-tak nějak vyřešeno, ač to teda zlobí, ale už neohrožuje na životě).
Presnou prognozu a vyvoj neumi odhadnout ani zasveceny osetrujici onkolog. Kazdy reaguje jinak. Fyzicky i psychicky. Ale muj skorotata (mamky pritel) mel nador. Prosel chemotepii i opareci, nevim uz v jakem poradi. Trvalo to asi 2 roky mozna o kus dyl. Vzali mu kus streva i cely mocovy mechyr i okolni tkane a uzliny. Ma 2 vyvody, jak ze streva (nevim jakeho) i moci. A nedavno byl uznany jako vyleceny. Vyvody ma teda uz nafurt. Je v duchodovem veku a zvladl to.