Zdravím a jdu s prosbou o radu, zkušenost.
Manžel má od dětství problém s nadměrným pocením. Nikdo to nikdy pořádně neřešil - respektive krev je ok a všichni lékaři (od nefrologa po praktika) řekli, že je to normální. Jiné zdravotní problémy nemá, jen mikroskopickou hematurii (též od dětství), ale s tím to prý nesouvisí. Chtěla bych mu nějak pomoct, protože pro mě je to nepředstavitelné - jakákoliv změna prostředí (zima, teplo), napití se studené vody nebo naopak teplé, jakákoliv fyzická práce, stresová situace....všechno má na to vliv. Každý druhý den peru polštáře, deky.....Vůbec nevím, co s tím. Navíc to ani nevypadá esteticky hezky.....Moc díky za jakoukoliv radu.
babska rada je pit salvejovy caj, 3x denne. Jinak terapeuticky to lze zmírnit aplikaci botulotoxinu do podpazi, ev plošky nohou a dlani.
Někde jsem četla článek o hyperhidróze a prý se dá odborně zmírnit, přesně si to už nepamatuji. Mám s nadměrným pocením také problém, moje mamka i můj děda taky měli. Mamce přešel tento problém po přechodu. Já nosím černé nebo bílé oblečení, nebo se vzorem. Zatím jsem to odborně nikde neřešila, není to tak extrémní jako u vašeho manžela. Ale jakýkoli stres, zima nebo horko a potím se a mám fleky na oblečení.