Nadměrné padání vlasů. Co dělat?

lilianapul30
23. bře 2021

Ahoj holky, jsem zoufalá. Už asi 2 týdny mi padají vlasy. Když se učešu tak vždycky z hřebenu vytáhnu tolik vlasů, že si normálně z toho můžu udělat paruku. Lehnu si na 5 minut a když vstanu tak je napolstari strašně moc vlasů. Začali se mi dělat kouty a dokonce i plešky. Stačí mi když si tak trošku prohrabnu hlavu a už držím v ruce hodně vlasů. Mám z toho strašný strach a nevím co dělat. Kojím a beru antikoncepci Danu, nevím jestli by to nemohlo být třeba tím. Manžel když to viděl tak se lekl. Existuje na to nejaký šampón? A narostou mi ještě někdy vlasy? Předem děkuji za rady a tipy.

levandule_k
23. bře 2021

Kojení je náročné pro tělo, potřebuješ hodně vitamínů a minerálů. Navíc po porodu vlasy padají. (Změna hormonů).

87pavlina
23. bře 2021

Ahoj. Měla jsem úplně to samé. V těhotenství hříva a 3 měsíce po porodu to byl masakr. Při mytí jsem tahala doslova cáry vlasů, šílený. Přišla jsem tak o půlku vlasů. Trvalo to asi 3 měsíce. V lékárně mi řekli, že při kojení můžu brát Biosil. Nevím, jestli se to srovnalo díky tomu, spíš si myslím, že ne, ale jako placebo dobrý 😀 Každopádně teď vypadám jako Rákosníček. V koutech mi rostou nové vlasy, se kterými nejde nic udělat, takže jsem ráda za čepicové období 😀 Takže neboj, ono se to srovná 😉

mamikry
23. bře 2021

@lilianapul30 Po porodu je to normalni. Mne padaly vlasy cca kolem 3 mesice po porodu a pak, kdyz jsem prestala kojit, tak taky, jen mene. Do tri mesicu se to srovnalo vzdy a vlasy dorostly. Muzete brat vitaminy, ale vic s tim nenadelate, bohuzel.

amazonkajanik
23. bře 2021

@lilianapul30 jak psaly holky,po porodu a během kojení to bohužel tak je. Navíc zdravému člověku denně vypadne 100vlasů a když se přidá hormonální bouře, je to sakra znát

marketanova
23. bře 2021

Já to mám hormonálně, užívám hodně zinku a teď i různé jiné doplňky stravy. Piju i bylinné čaje.

nazka
23. bře 2021

@lilianapul30 zrovna jsem si říkala, jestli nemáš 4mesicni dítě.. A koukla jsem na Tvůj profil a máš 3 měsíční 🙂 je to normální, přejde to. Já měla někde i lysinky, byla jsem vyděšená. A fakt to přešlo, asi tak po 4 měsících. Teď vlasy už dorostly (dceři je přes rok).

hojda
23. bře 2021

Důvod k padání vlasů se prý má hledat cca 3 měsíce dozadu.