Nadměrná únava. Jak ji přemoci?

20. led 2023

Ahojte, od 10.1 som bola chorá. Teraz je to už ok ale trápi ma únava. Nie je to také že zaspávam ale keď si ľahnem, ukľudnim sa tak zaspím. Už asi 3 deň si poobede musím pospať na hodinku a potom to prejde. V noci spím 8 hodín. Ako premôcť únavu?. Môže to byť z choroby, ktorú som mala? Napadlo mi aj tehotenstvo ale testy sú negatívne,(posledny bol robený včera a to 19 dní od styku) tak snáď to môžem vylúčiť.

emillyhk
20. led 2023

Tak záleží, co ti bylo. Manžel byl takhle unavený po covidu, já měla teď něco podobného o Vánocích - pár dní nachlazení, trochu rýma. Ale předtím i potom únava, že jsem usínala jen jsem si sedla. Pokud nemusíš, nepřemáhala bych to, naopak bych se nadopovala vitamíny a odpočívala, tělo ví, co potřebuje.

autor
20. led 2023

@emillyhk mala som presne to čo popisuješ. Práveže ani netuším čo s tou únavou.

alpakovo
20. led 2023

Všichni kdo kolem Vánoc prodělali virózu trpí ten únavou,aspoň v mém okolí. Navíc moje MUDr mě moc nepotěšila, viróza se prý díky tomu vrací,někomu i vícekrát než 2x? A to já nastoupila do nové práce, takže spím dřív než nejmladší 🫣😂

autor
20. led 2023

Ďakujem za odpovede dievčatá. Tak to asi bude práve z choroby

autor
24. led 2023

@emillyhk ešte sa spýtam,
ako dlho si mala únavu po chorobe?

emillyhk
24. led 2023

Hm, tak dva týdny určitě. Já mám normálně problémy usnout a ty dva týdny jsem usnula snad během pěti, maximálně deseti minut. Teď už je to zase v normálu.

emillyhk
24. led 2023

Ještě k tomu usínání - byl to takový divný pocit, jako když ti najednou "ujedou nohy" a ty se propadneš. Nebylo to fyzické, žádné záškuby. Ale jako kdyby mi prostě "ujel" mozek a najednou tma... Blbě se to popisuje, ale bylo to strašně nepříjemné.