Holky jsem , už vyřízená ☹ Měsíc kašlu, pak mě začal bolet krk , z toho mi to vlezlo do uší a pak krční páteř . Už jsem to nedala a šla k dr , na antibiotika to není , tak stoptusin, cucátka , ale v noci prostě nespím ☹ Pořád cítím jak mě na mandlích lechtá ,už jsem z toho unavená , na antibiotika to není ale nic nepomáhá . Nemáte zkušenosti ? S něčm co mě na ty mandle zabere ? Děkuji
@ivkasolavova souhlasím s jannym. Možná bych zkusila na noc ještě fenistil kapičky, aby to tolik nedráždilo, nám to pomáhá.
@lehe jo Fenistil mám ale teda nevím kolik kapek pro dospěláka
A u kterého doktora jsi byla? Byl to jen praktik, nebo ORL, které se na to specializuje? Já od podzimu do ledna pořád měla kašel, bolest v krku, zadní rýmu. V mezičase jsem byla u praktika, kde na mě zase koukali jako na hypochondra a vysvětlili mi, že je to jen dojezd z virózy a musím prostě počkat, protože streptest a poslech jsou čisté. V lednu už jsem to nevydržela, zašla na ORL a tam mi sdělili, že mám zánět čelistní dutiny, nasadili lokální i celková antibiotika, antihistaminika, inhalace a 8x jsem musela podstoupit odsávání dutiny. Nepomohlo ani jedno, nakonec mi nasadili kortikosteroidy a ty to do dvou dnů z dutiny uvolnily a jako když utne - bolest v krku ustala, kašel ustal, pnutí v obličeji ustalo... Po této zkušenosti tyto věci řeším zásadně jen na ORL, kde udělají kvalitní výtěry, zkontrolují úplně vše. Teď se mi podařilo díky tomu předejít dalšímu zánětu dutiny.
@miryp byla jsem u obvodáka , dělala mi stěr na kovid ,i crp a to na antibiotika nebylo . Ve středu jde malej na orl zeptám se jí at na mě koukne
@ivkasolavova tak hlavně, že udělala výtěr na covid 🙈
Určitě to na tom ORL nech zkontrolovat a pokud jste objednaní v nějaký rozumný čas, tak nepít, nejíst a nečistit zuby, zvyšuje to vypovídající hodnotu výtěrů. Držím palce, ať se brzy uleví, já po tom podzimu a zimě byla úplně vyčerpaná...
@ivkasolavova priznicovy zabaly, pokud je to lechtani ze zadni rymy, vyplachy konvickou se slanym roztokem, muzete taky zkusit kloktat salvej nebo slanou vodu