Nachlazení a Covid. Měl někdo?

6. říj 2020

Měli jste někdo nachlazení a do toho chytili covida? Jak jste to snášeli - byl horší průběh? Mám teď docela silnou rýmu a kašel a korona už se začíná šířit i v naší rodině, tak mám docela strach, kdybych to také chytila zrovna teď. S narušenou imunitou je asi ta šance větší ☹ Zajímaly by mě tedy zkušenosti těch, kteří to prodělali a nebyli také zprvu úplně ok. Předem říkám, že to budu brát s rezervou, protože je mi jasné, že každý jsme jiný a ten průběh může být u každého člověka odlišný. Ale zkušenosti by mě zajímaly...🙂

leniczka23
6. říj 2020

Ta rýma a kašel už Covid být může. Jinak jsou různé studie kdy se říká, že pokud máš rýmu kterou taky způsobují koronaviry, znamená to, že už máš jakoby obsazeno a je menší pravděpodobnost, že Covid chytis.

amazonkajanik
6. říj 2020

@leniczka23 u covidu prý rýma není,má to být jeden z rozlišovacích příznaků. Ale samozřejmě 100% to potvrdí jen testy,že ...

leniczka23
6. říj 2020

@amazonkajanik u Covidu rýma je, vím to z první ruky, babička leží na kyslíku a začalo to rýmou, která trvá do teď. Včera diskuze zde na koníků a ozvalo se dalších x lidí ze měli rýmu a Covid pozitivní. Je blbý že něco řeknou a přitom to tak vůbec není, já chápu, že samy moc nevědí,malé tak stačilo říct, ještě nevíme přesně.

plksv
6. říj 2020

Znám pozitivní s rýmou i bez rýmy. Tak si vyberte 🙂.

betelgeuzz
6. říj 2020

On třeba i průjem se uvádí, že u covidu je zřídka a vím o několika lidech, u kterých to byl jediný příznak.

ninive211
6. říj 2020

@amazonkajanik Muze byt, segry svagrovym obema zacal covid jako ryma, pak 1den skrabani c krku, par dni lehce zvysena teplota. Kdyby se par dni na to nepridala ztrata cichu, nikdy na testy nejdou a nezjisti, ze "to" mají. Jinak to, co jsem popsala (ryma, pardni teplota, ztrata cichu, pak ještě trochu kasel, ale pry nic hroznyho) bylo vse.

amazonkajanik
6. říj 2020

@leniczka23 tak to je hustý. Mě minulý pátek začalo bolet v krku,druhý den začala rýma a třetí den se spustil kašel. Po mě začal syn a pak se přidal švagr (ale ten je na kopici skoro pořád,předchozí mudr mu dávala atb i na virózu)
ale já vím,že jsem nastydla,páč jsem blbec v noci vyběhla se psem jen v sortkach a triku a ono bylo 6℃ a syna vytáhl přítel na procházku do deště a i když byl v kočárku pod plastenkou a oblečený,měl ledové ruce(a hlavně si pravidelně stahuje čepici). Všichni jsme byli bez teplot,ale hrozně zahleneny. Teď už jsme relativně v pohodě ...

leniczka23
6. říj 2020

@betelgeuzz jj babička měla i průjem, právě doktor si taky myslel že to nakonec Covid nebude..no cumeli jsme všichni když přišlo že je pozitivní .

leniczka23
6. říj 2020

@amazonkajanik takhle to vlastně babičce začalo, pak už se jí ale přidali horečky a přešlo to v zápal plic. A kamarádka měla přesně to co vy, říkala že by v životě na test nešla s tímhle,ale dostala se do kontaktu s pozitivním tak musela na test kvůli tomu a byla pozitivní. Takže těžko říct. Nicméně ani já bych s rýmou a kašlem, ba ani teplotama neběžela na test. Takže to číslo bude úplně někde jinde nakonec. Tak ať jste brzy fit a příště svetřík až půjdeš venčit 😊

amazonkajanik
6. říj 2020

@leniczka23 jo,teď už jsem vytáhla zimní bundu 😁hold stará fenka,potřebuje chodit častěji,takže když mě vzbudí v noci kluk,využije toho a řekne si🙄
Ale myslím,že u nás to covid nebyl. Jakmile začaly trochu naskakovat čísla,do města,kde hlásili nakažené jsem bez roušky nešla a pak jsem tam přestala jezdit úplně,páč je to samá objížďka,takže to nejnutnější se sehnalo u nás v Jednotě a tam jsem měla taky roušku,i když ještě nebyly povinné. A když jsem nechytal ani prasečí chřipku,to by v tom byl čert,aby na mě sedla tahle potvora 😂

priefi
19. říj 2020

@leniczka23 držím pěsti, ať je babičce brzo lépe

leniczka23
20. říj 2020

@priefi děkuji moc, je ji mnohem lépe, pristi týden ji budou pouštět domů 😊

priefi
20. říj 2020

@leniczka23 tak to je dobře, přeji hlavně brzké uzdravení

misina321
20. říj 2020

Joo takhle byla kolegyně v pondělí v práci, silně nachlazená, všichni jí říkali, ať jde domů. Ona tvrdila, že je jen silně nachlazená, že prochladla. Její manžel byl ten den na testu. Druhý den do práce už nepřišla, protože přišel pozitivní výsledek manžela, později byla pozitivně otestována i ona. Takže bych rýmu nepodceňovala 🙈 Ale chápu vás. Pokud nikam nechodíte, tak asi bude nejjednodušší počkat, až vás to přejde a do té doby se vyhýbat kontaktům... Stejně pokud jste nebyla v kontaktu s někým pozitivním nebo nemáte ztrátu chuti, čichu či velkou dušnost, tak vás neotestují. Leda jako samoplátce.

marketanova
20. říj 2020

Myslím, že ted je nejdůležitější posilovat zdraví a imunitu. Zkuste vitamíny a pravidelně cvičit, například fitness cviky nebo nějaké posilovací stroje.

ninive211
21. říj 2020

@misina321 Jeji manzel uz byl objednanej na testy (takze bylo minimalne podezreni na covid) a ona silne nachlazena sla do prace??? 😲 Tomu rikam hazard a nezodpovednost v dnesni dobe, pak se to nema sirit! Doufam, ze mela aspon rousku celou dobu

zuzekk
25. říj 2020

@ninive211 někde je to holt těžký, třeba u manžela v práci bez padneho důvodu s papírem doma nelze zůstat, buď do kanclu nebo neschopenka, nic mezi. Kolega už to takhle řešil, rýma a únava, že by raději na HO (z praktického hlediska to není problém), ale ne, musel mazat. Na HO pak zůstali jen ostatní než měli negativní testy.

ninive211
25. říj 2020

@zuzekk Za me by meli zamestnavatelé umoznovat aspon par dni "sick days" rocne, presne pro tyto pripady, aby clovek s kazdym nachlazenim, u ktereho treba predpoklada, ze pres vikend treba prejde, nemusel hned pro neschopenku(kdyz z povahy prace nelze treba vzít HO) a mohl si vzit den dva volno a nelezl do prace a nenakažoval kolegy (ano, nekdo na to cerpa dovolenou, ktera ale neni pro to opravdu urcena, navic o dovolenou se žádá =zamestnavatel nemusi vyhovět, "sick days" se prostě oznamují). Já pevně doufam, že jestli nám něco tahle zas...ná doba změní k lepšímu, tak že v pracovněprávním prostředí "po corone" už budou sick days konečně jaksi standard, a ne jen "super benefit navíc" u vybraných zaměstnání.

zuzekk
25. říj 2020

@ninive211 s tímhle úplně souhlasím. Třeba tahat takhle nachlazení do školy, mi přijde vyloženě nefér. Ale přece učitelka zodpovědná za vzdělání svých dětí nepůjde na týden na neschopenku kvůli rýmě, dovolená neexistuje. Teď je to ve škole vyřešený, ale spousta jiných povolání to má obdobně.
Takže je snadné se nad někým rozčilit za nezodpovědnost, ale leckdy moc východisek není..

misina321
26. říj 2020

@ninive211 u nás je dokonce 5 sick days a stejně vidím, že to je k ničemu, když jsou lidi nezodpovědný...

marketanova
18. lis 2020

Myslím, že zaměnit se určitě dá, ale člověk nachlazení už měl tolikrát, že si musí umět poradit. Já teď používám brusinky v kapsličkách a bylinné čaje na imunitu.