Mykózy každý měsíc už od porodu, bun. změny na cytologii

kirrien
12. led 2017

Ahojte,řeším teď takový trošku problém a asi se s ním potřebuju nějak poprat, snad někdo máte podobné zkušenosti. Od doby co jsem porodila, tak každý měsíc po menses mívám záněty, takže jsem na gyndě pořád...a teď mi na cytologii zjistili " menší buněčné změny" a já jediné co si pod tím okážu představit, tak je podezření na to, že by z toho mohla být rakovina čípku nebo něčeho v genitáliích, ačkoliv jsem očkovaná proti rakovině děložního čípku i když teď už i vím, že i tím se to mohlo podpořit...Nemáte někdo nějaké zkušenosti, měli jste po porodu také záněty, které se táhly nebo i toto podezření ohledně cytologie? někde jsem četla že se to po porodu občas objeví a nic to neznamená ale moc mě to neuklidňuje..sice jsem pozitivní a nemyslím na to, ale občas mě ten strach přepadne..děkuji moc za vaše zkušenosti..

tery_s
12. led 2017

Záleží na lékaři měl by vám udělat patřičné sféry a podle toho cíleně atb případně i zalecit partnera. Pokud se vám to objevilo až po porodu dodrželi jste sestinedeli - už 2x jsem tento problém slyšela od kamaradek, které měli nechraneny sex v sestinedeli je to risk a potom se jim vleklý mykozy a podobne potíže

pet359
13. led 2017

ahoj,
já mám "menší buněčné změny" už deset let....nechodím 1x za rok na prohlídku, ale 2x za rok....hlídá mě, což je dobře... neznamená to zdaleka, že z toho bude rakovina! tak to neber... může to zůstat celý život takhle, jak to je...a může se to samozřejmě i zhoršit....ale i zlepšit....ty změny se dělí do nějakých 3 skupin. ty jsi v první, když máš menší změny....a to opravdu nic neznamená. Až když dojdeš do skupiny třetí těch změn, tak to znamená riziko, že by mohla vzniknout třeba rakovina....ale pořád to není tragédie...

melinda0075
13. led 2017

Ahoj, nevím, jak jsi naladěna na alternativní léčbu 🙂,ale já bych vyzkoušela něco přírodního. Osobně mám vyzkoušené sladkovodní řasy v tabletkách, nejlépe v kombinaci chlorella + spiruina (kupuji v lékarně) a třeba citrovital kapky (taky v lékarně)....můžes si najít i něco jiného, na intterentu je toho spousty. A nemůžu si vynachválit kosmetiku od dr.Hadka-intimní mycí gely + intimní krémy, dají se použít i při styku i po 🙂....vše najdeš zde https://eshop.karelhadek.eu/pripravky-na-osetre...
Třeba jsem poradila i jiným 🙂, má vlastní zkušenost.

melinda0075
13. led 2017

Ještě mě napadly vaginální čípky s probiotiky-je to taková prevence, vyzkoušené mám tyto,dají se používat i v těhotenství
http://www.medicinka.cz/zbozi/2830249/fytofonta...

pet359
13. led 2017

vyhledala jsem si přírodní bylinné kapky Gynex....užívala jsem je rok....žádná změna...může a nemusí to zabrat....může a nemusí se to horšit....

pet359
13. led 2017

jo ale na ty mykozy by to mohlo zabrat, ty já neměla, tak nevím 😉

adypro
13. led 2017

Zkus koupele v jedlé sodě, mně to moc pomohlo od šílené mykozy po ATB, od té doby praktikuji občas jako prevenci a i celé těhotenství absolutně v pohodě, nevím, co je mykoza, ťuk, ťuk, v prvním těhu jsem se něco natrápila. Taky používám tea tree int. mycí gel.
Dávala jsem do vany 50 g sáček jedlé sody plus i pořádnou hrst mořské soli. Také se hodně doporučuje kokosový olej (obsahuje kyselinu, která kvasinkám vadí) a také mně pomohl přípravek Candix - kapsle, obsahuje tu samou kyselinu co ten kokosák.
No a samozřejmě omezit sladké, pečivo atp. Popíjet dost vody. A popřemýšlet, co v tobě kvasí, co řešíš. Osobně jsem se tehdy něčím docela trápila a mělo to souvislost, vše souvisí se vším.
Přeji, ať máš brzy pokoj.

adypro
13. led 2017

Holky tu zmiňují chlorelu, tak tam mi taky pomáhá, odkyseluje totiž, vždy když jsem měla pocit, že se něco děje, jakoby lehký náznak výtoku atp. hned jsem nasadila i chlorelu, plus koupel a byl klid.

kirrien
autor
14. led 2017

Děkuji všem za příspěvek, určitě vyzkouším.. Já právě když mě před vánocemi těsně chytli zase šílený bolesti a tušila jsem ze je to zánět tak umývání bylo po každé návštěvě WC..A po vánocích mi doktorka rekla ze to byl super nápad ale ze zánět tam mam pořád velkej i když už neboli..