Zdravím, prosím o zkušenosti. Můžou být býlé fleky na zarudlých mandlích při virové angíně?
@sara84 u doktorky jsem byla včera ráno, prohlásila že krk nijak dramatický a udělala výtěr, ten bude zítra. Do večera se bolest při polykání zhoršila a vyskákaly na mandlích bílé fleky. Jinak jsem unavená, ale bez horečky. Mám obavy aby byl ten výtěr průkazný když byla nemoc v počátku, aby nevyšel falešně negativní. K doktorce to mám přes celé město, ale i kdyby vyšel výtěr negativní, tak se jí radši zajedu ukázat. Blbý je, že to už budou moje třetí antibiotika během dvou měsíců ☹ . Před tím za 6 let pouze jedny. Ptala jsem se proto, že kdyby byl výtěr negativní tak jestli i při virové angíně můžou být ty fleky. S angínama moc zkušeností nemám. Před koncem roku jsem měla taky angínu, ale bakteriální a to mi bylo fakt blbě. Teď se až tak blbě necítím, tak bych byla ráda za virovou, abych nejedla antibiotika jak lentilky 😢.
A bereš k tomu nějaké laktobacily? Určitě bych Ti také doporučila Wobenzym, jednak podporuje imunitu, pomáhá dostat tělo do rovnováhy a také zesiluje účinnost antibiotik. Brala jsem ho asi tři měsíce v kuse, když jsem často trpívala na angíny a na jiné problémy zánětlivého typu a moc mi pomohl.
@marta007 taky jsem o něm uvažovala. Já nejsem moc příznivce preparátů z lékárny a do teď jsem je nepotřebovala, ale už delší dobu se cítím oslabená a unavená a proto asi na mě všechno hned sedne. Každopádně krk vypadá čím dál hůř, takže se antibiotikům nejspíš nevyhnu. Ale ten Wobenzym zkusím. Taky jsem uvažovala o čínské medicíně, jsou to samé byliny, ale kamarádka to užívá už delší dobu a nemocná je stejně. Já jsem byla každou zimu nemocná, ale jen nachlazení nebo viróza, ale tuto zimu teda dostávám zabrat. A připisuju to hlavně únavě a stresu, občas mám pocit že mi docházejí baterky.
děti teď měly angínu s flekama na mandlích, 39 horečku, ale crp nízké a výtěr na streptokoka negativní (nevím jestli je to ten stejný test, doplácela jsem na něj 150kč a byl hotový hned)
doktorka nám angibiotika nedala a za 5 dní byly děti ok
staršímu jsem dala akorát 2x cucat septisan na desinfekci krku 😉
@ev.ka proto jsem si nechala udělat výtěr a doufala jsem že by to mohlo být virové. Abych se vyhnula antibiotikům. Ale už v to moc nedoufám, krk mám hrozný, uvidím zítra. Jinak moje kamarádka mívá pravidelně bakteriální angínu s nálezem ve výtěru a crp má vždy nízké. Moje doktorka nemá ani přístroj na crp ani streptest, takže klasicky výtěr.
na ten septisan nedám dopustit, za pár kaček hodně muziky 😉 ja jen trošku cítím krk nebo počátek "knedlíku" a už nasazuji septisan a většinou to "rozchodím" 😉
@ev.ka septisan bych taky mohla zkusit. Já kupuju Tantum verde a taky není špatný. Chlapovi pomáhá, ale u sebe mám pocit, že jak začnu cítit krk tak mi už nic nepomůže a stejně se mi to rozjede. Ale jak jsem už psala myslím si, že u mě to souvisí s celkovým oslabením organismu. Potřebovala bych se dát dohromady, v poslední době se cítím jak když mi je tak o 20 let více.
Mohou byt fleky i u virove. U bakter. Je vzdy horecka.
@slunickova123 já jsem ukázkový případ že toto neplatí vždy. Angínu mám dle dnešních výsledků výtěru bakteriální - streptococcus pyogenes. Jsem bez horeček, bez bolesti hlavy, pouze unavená s bolestí v krku. Moje kamarádka to má vždy úplně stejně, dokonce i crp má nízké.
@myskin Mě ten Wobenzym fakt hodně pomohl a pomohl i řadě lidem v mém okolí. Ještě mě ale napadá, že se můžeš zamyslet nad homeopatickou léčbou. To by ovšem bylo třeba, najít si nějakého schopného homeopata, aby Ti udělal léčbu přesně na míru. Každé tělo potřebuje přeci jen něco jiného. Vím, že tatínek ji podstoupil a byl spokojen, tak se Ti můžu zeptat, jestli by neměl někoho na doporučení.
Jsem týden po dobrání třetích antibiotik a opět mě bolí v krku. V úterý mi doktorka dělala výtěr a byl v pořádku. Ještě nabrala krev, ta taky v pořádku a ještě jsem si řekla o testy na mononukleózu a ty budou za dlouho. Štve mě, že doktorku to vůbec nevzrušuje, pokud bych si neřekla neudělá nic. Ani výtěr ani krev. Jsem z toho už docela vyčerpaná a bezradná. Začala jsem brát Wobenzym. Tonoucí se stébla chytá ☹ ..............
Mé dcery mají právě virovou angínu,straší dcera měla jen zvýšenou teplotu 4 dny a až 6 den měla fleky na mandlích a mladší dcerka mela jeden den 38,5 večer 39 a rano nic tak jsme šli k dr a atb nám nedala a starší udělala projistotu výtěr,jsem rada. A já jsem to chytla taky jenže nemám virovou ☹ tak mám penicilin a teplotu nemám
To bych viděla spíše na bakteriální anginu a šla k lékaři, angina je bestie, může se usadit i jinde...