Může pití Vincentky škodit?

britney
18. led 2017

Již od řijna mám kašel při kterém nejdou absolutně odkašlat hleny.
Nevím zda je to způsobené alergií na něco ale jeto opravdu hrozné.
Chrčení na plícich, sýpání a hlavně pocit hlenů co za nic nejdou odkašlat a vykašlat.
Na vánoce jsem již úplňe zoufalá začala pít Vincentku kterou jsem si objednala z Česka asi 2.5 deci dvakrát denně- rano a večer po asi 5 dnů.
Přišlo mi že jsem začala odkašlávat i když to mohl byt i efekt antibiotik co jsem zrovna končila nebo ACC long co jsem již brala asi týden.
Pár dnů poté ( na nový rok) mě zničehonic začalo bolest vzadu nahorě na zádech tam kde jsou plíce- mezi lopatkama a začalo mě pálit na průduškách při kašli a i bez kašle.
Od té doby mé stále páli a bolí na pruduškach, kašlu nyni hrozně i v noci - nezastavitelně/ šimraní v krku a nasledný nonstop kašel po celou noc.
Vincentku zase piji od minulého pátku. Vykašlávam ale jen čiré sliny.
U dr jsem byla nekolikrát, i na rengenu a krevni h testech. Měla jsem dvoje antibiotika- Augmentin na týden a Doxibene po 10 dnů.
Cítim se hůr a hůř.
Celkově unavená bez energie. Od kašle mám vydřený krk a hrtan, dokonce me bolí i brišní svaly- stahují se při kašli.
Iž fakt neví co mám dělat.
Kamaradka mi nyní dala brouka do hlavy, že mi je tak blbě po té Vincentce, že jí ne kazdý snáší a že mě asi dŕaždí k tomu nočnímu kašli co jsem prakticky nikdy předtim neměla?
Díky moc za jakoukoliv radu, žiji permanentně v zahraničí.

hermelinah
18. led 2017

Nezdá se mi, že by za to mohla Vincentka ☹ i když samozřejmě, možné je všechno

mariti
18. led 2017

Asi moc neporadím, můžu jen popsat svoji zkušenost a názor. Já Vincentku piju hodně, zvlášť v posledních letech kdy jsem těhotná nebo kojím. Ale v těchto obdobích by se nemělo pít víc jak 200 ml denně, takže těch 250ml dvakrát denně mi přišlo už moc, nic se nemá přehánět. Jinak se mi úplně nezdá, že by za tvé zhoršení mohla Vincetka, na odhlenění mě přišla vždycky dobrá. Cítím s tebou, s kašlem mám bohužel velké zkušenosti, taky jsem měla od urputného kašlání namožené svaly.. Držím palce, ať se to zlepší. Jo, a nebude to náhodou astmatické? Tam je jiná léčba, tak to třeba s někým prokonzultuj - jen mě to tak napadlo.

britney
autor
18. led 2017

S tím astmatem vím taky. Mám spreje Ventolin a nic nepomáhá.

annaluciapetrzel
18. led 2017

muze, ale nemyslim si, ze je to Vas pripad. Kontraindikována je pouze u lidí se selhávajícími ledvinami. Opatrnosti je třeba u pacientů s onemocněním ledvin a s otoky dolních končetin, ale i zde je možno Vincentku užívat po konzultaci s lékařem. viz oficialni web.

lennus
18. led 2017

@britney Není nic jednoduššího, než ji zkusit vysadit a uvidíš rozdíl. Když dodržuješ dávkování, nevidím v tom problém, ale je možné, že máš citlivější žaludek, ale podle mě bys to tak nějak pocitově poznala, zda ti škodí či spíš pomáhá. Na odhlenění je dobrý ještě lotosový kořen, vysadit mléčné, cukry a bílou mouku. Pokud máš všechny výsledky v pořádku, popřemýšlela bych i o psychosomatice, já vždy pátrám tímto směrem a většinou mě to nezklame, potíže, které se nám dějí či děly, hodně napoví. Držím palce!

katie87
18. led 2017

@britney ahoj, taky si myslím že to není Vincentkou, nijak to nepřeháníš a tyto kontraindikace nejsou známý. Určitě to chce pečlivé vyšetření, nevím kde žiješ, ale spousta mých známých, který pobyvaji v zahraničí, tak lékaře využívají zásadně v ČR. Jinak jako příklad moje kamarádka kašlala půl roku úplně dávyvě, už jí strašili tím nejhorším a ona z ničeho nic vykašlala kus oříšku , který ji zaskočil a půl roku ji na špatným místě trápil.Každopádně hodně štěst🍀í.

britney
autor
18. led 2017

@katie87 bohužel do ČR se nedostanu v blízké době. Tady to moc pečlivě nevyšetřují, na rentgen jmě poslali až po 3 měsících.
Ořišek to určitě není, ani nic podobného.
Jedině si myslím že snad alergie, jsem dost alergická na ruzné věci, možná mě něco dráždí doma.
Mám i tkz zadní rýmu, i když nos ucpaný nemám, v zadu v krku stále citíim hleny že mi stékají a hromadí na průduškách a pak je nemůžu vykašlat. Takže si myslím že alergie.
Pŕed 4 lety jsem měla tohle samé atrvalo to půl roku než jsemse toho zbavila, ale to jsme bydleli v domě co byl vlhky v zimě a v koutu byla plíseň, takže pak po přestěhování vše zázračně přešlo. Nyní tu vlhko neni ani plíseň takže nevím čím to může být.

drakenn
19. led 2017

Zkuste tu Vincentku horkou inhalovat!!

pavlinar
19. led 2017

Ahoj, myslím, že vincentka za to nemůže. Zkus ji inhalovat, jak radí holky. Přidám svůj příběh s kašlem.. odjakživa jsem na kašle trpěla, každý rok několikrát zánět prldušek atd. Jednu dobu jsem oběhala ORL, plicní, alergologii několikrát za rok, všude vše ok. Přitom šílené záchvaty kašle, že mě to doslova trhalo na kusy. Až před pár rokama diagnoza refluxní chorobu jícnu - reflux. Mám na to léky, dietní opatření.
Když tak si o tom přečti
http://nemoci.vitalion.cz/refluxni-choroba-jicnu/
Já mám verzi bez pálení žáhy, což je typický příznak. Přišli mi na to snad ve 27, do té doby jsem o tom ani neslyšela.. a to jsem byla na plicním a ORL jako doma :/

netopejr
19. led 2017

A co takhle černý kašel?

britney
autor
20. led 2017

@netopejr to uz by me to snad samo preslo, vzdytto mam odrijna.. Cetla jsem ze cerny kasel je lecitelny jen na zacatku pak uz se nic nedava. Tedy aspon tady...

britney
autor
20. led 2017

@pavlinar me prave zaha nepali. Ale cetla jsem o tom taky. Tu Vincetku budu inhalovat, inhalator uz je ke me na ceste.
Ja prave celkove na ty prudusky docela trpela i v mladi. Musela jsem chodit na inhalace na plicni ambulance protozejsem nikdy nemohla vykaslat/ odkaslat.

kikwita
Autor odpověď smazal
Zobraz
britney
autor
20. led 2017

Ahoj, plisnove syry nejim. Ale napadlo me zda by to nemohlo byt vse od kvasinek premnozenych?
Mela jsem od rijna asi 6x ruznych antibiotik- hlavne Dumox/ Augmentin/ cClarythromicin a 2x Doxybene a Penbene. Nyni mam pocit ze mam v krku kvasinky.
Silene me svedi v krku a nemuzu prestat kaslat. To zase bude noc.. V noci jsem tak kaslala, ze jsem usnula az ve 3 hodiny rano a zada me boli hrozne i u srdce picha pri kazdem zakaslani.

kikwita
Autor odpověď smazal
Zobraz
pavlinar
21. led 2017

@britney Ahoj, právě to může být bez pálení žáhy. To mám já, a možná proto to nikoho do té doby nenapadlo. A v zimě to prý bývá nejhorší. Asi z důvodu, že se člověk tolik nehýbe a zkombinuje se to s nachlazením atd.. Zkus se na to Dr zeptat, pro jistotu...

britney
autor
22. led 2017

@pavlinar diky a jake leky na to beres? Antacida? Nevo neco uz na predpis..

keksikova1
22. led 2017

@britney Tohle už přece dávno patří plicnímu lékaři! Od Vincentky- to pochybuju. Spis bych vyšetřila spirometrii, a protilátky na mykoplasmata atd. Ty dvoje antibiotika zas takova palba nejsou, spíš je to zanedbaný. .

keksikova1
22. led 2017

@britney jo už vidim,ze to bylo vic antibiotik než v první zprávě. .no nic to nemeni na tom,ze spirometrie je na miste, Ventolin nemusí stacit. V druhy rade vyšetřit ten reflux. Každopádně nezanedbávat.

pavlinar
23. led 2017

@britney když jsem to měla nejvíc akutní, tak jsem užívala motilium, ortanol a měla jsem i ten ventolin - ten účinkuje nejdřív tak za 2-3 týdny, spíš déle. Není to hned. Teď když to mám jakože pod kontrolou, tak užívám jen ten ortanol, je i bez předpisu. A jinak teda režimová opatření, jako nepřejídat se, nelehat si po jídle, natož jíst v leže.. a vyhýbat se těm dráždivým jídlům, jako silně kořeněné, mastné.. tím nic nezkazíš 🙂 já teď cítím, že to na mě trochu jde, takové lechtání na kašel.. tak dávám trošku dietku

britney
autor
23. led 2017

@keksikova1 diky.
Tak spirometrii tu nijak nedelaji mozna az specialista na plicnim a tam jsou dlouhe objednaci doby, mela jsem termin na brezen a zrusili to , ze mi poslou novy termin.
Jinak dnes jsem byla na pohotovosti a nic moc, ani rengen ze neni nutno, jen krev a ekg. Poslali me domu, ze proc tu vubec jste se ptali..
Kaslu tak hrozne ze se divim , ze mam jestee zebra nezlomeny..

keksikova1
24. led 2017

@britney spirometrii udělá jedině plicar,stejne se tomu nevyhnes,zkus to trochu zaurgovat. Co nějaký léky k utlumení kašle, aspoň zatím. .?

britney
autor
24. led 2017

@keksikova1 jsem tam dnes volala a rekli mi nemaji zadny volny misto takze plicni v dohledne dobe nebude.
Jinak jsem dnes poprve pouzila nebulizator s Vincentkou a jsem zklamana protoze me asi po hodine zacalo hrozne palit na pruduskach k nevydrzeni a pali i ted..take to mozna to Vincentkou fakt bude.
V mladi tak pred 20 lety jsem chodila na vincentkovy inhalace na plicni a okamzite to pomohlo na vykaslani prakticky do pul hodiny.
Ja potrebuju vykaslat ten hnus co tam mam a Vincentka znela jako dobry napad.
Jinak zkousim tu ciboulou stavu jiz treti den ale nezda se mi ze by mi pomohla s hlenem. Spis me to prijde ze mam po ni kasel suchy drazdivy a ja potrebuji vlhky a vykaslat. A chh jo uz nevim co delat.

keksikova1
24. led 2017

@britney radši přes SZ 😉

keksikova1
24. led 2017

jo a Vincentka nebulizací a její pití je něco jinýho..