Může bolet v krku od štítné žlázy?

21. srp 2024

Ahoj,mam stitnou zlazu a boli me v krku.Muze byt bolest od stitne zlazy nebo ne?Dekuji

mimco
21. srp 2024

Nevím

dota11
21. srp 2024

Já beru taky léky na štítnou žlázou a když mě bolelo v krku byla to buď angina nebo viróza. Ale pro svůj klid si můžeš zajít na kontrolu, kde ti udělají i sono.

zlataberta
21. srp 2024

Bolest v krku asi ne, spíš tlak zvenčí na krku. Bude to nejspíš angína.

levandule_k
21. srp 2024

Nemáš třeba oteklé mandle?

erika2
22. srp 2024

Ahoj, já mám sníženou funkci štítné žlázy s autoimunitním zánětem a někdy mě od toho v krku bolí, spíše takové pálení a objevuje se to večer, když jsem unavená. Když mi lékařka zvedla dávku léku, už se to objevuje výjimečně.

miryp
22. srp 2024

Bolí tě v krku, nebo cítíš bolest v oblasti ŠŽ? S první variantou jsem se u AI ŠŽ za celých 13 let nesetkala, s bolestí v oblasti žlázy, která mi tam díky zvětšení tlačí na okolí, ano a mnohdy je to nepříjemné. Pro mě je to ukazatel, že jsem se vychýlila ze svého normálu a že tělo potřebuje upravit dávku hormonu.

autor
22. srp 2024

@erika2 taky mam snizenou funkci a nepribiras na vaze?A leky se musi brat uz naporad?Ja jdu v zari na sono teprve

autor
22. srp 2024

@miryp ja jdu na sono teprve,tak jeste ani prasky neberu

miryp
22. srp 2024

Pokud jsi teprve na počátku diagnózy, pak ta bolest v oblasti strumy umí být protivná. Jinak k tvému dotazu na Eriku - tak ano, já jsem schopná při výkyvu hormonů nabírat i po vzduchu. Je to pro mě další ukazatel, že se ŠŽ něco nelíbí. Ale neboj, když se stabilizuje hladina hormonů a budeš se držet v kalorickém deficitu, půjde to pomalu dolů.

erika2
3. zář 2024

Léky se musí brát pořád. Za těch sedm let, co se léčím, jsem cca 4 kg přibrala a pak zase shodila. Teď jsem +2 kg oproti váze před sedmi lety.