Kdo má za sebou více porodů a kojil, vrátila se vám menstruace cca po stejné době nebo po každé jinak? U první jsem dostala MS poprvé až po roce a nyní jsem 8 týdnů po porodu, dneska se mi spustila krev a bolí mě břicho. Jenže mám zároveň zánět a nasazená antibiotika i Macmiror globule. Tak teď nevím, jestli to může být z těch globulí (Jednou už jsem po nich slabě krvácela, ale gynekoložka i jiný doktor tvrdil, že to byla jen shoda náhod a že to s léky nesouviselo. Příbalový leták takový nežádoucí účinek nepopisuje 🤦) nebo, jestli to opravdu může být MS, což popravdě doufám, že není. 😩
U všech v podstatě stejně. Po prvním a druhém vždy 11 měsíců po porodu,po třetím po 14 měsících. U prvního jsem krvácela dlouho po porodu,s pauzami 10 týdnů. Ale nic mě nebolelo. Může to být cokoliv. I ms,i něco jiného. Uvidíš jak se to bude vyvíjet.
U prvního po roce, u druhého po 14 měsících, takže skoro shodně. Ale podle mě se spustí tehdy, kdy se tělo cítí připravené zvládnout potenciálně další těhotenství.
U prvního, jsem koukala do kalendáře, to bylo po necelých 19 měsících. Teď jsem 18 měsíců po druhém porodu, a očekávám ji každým dnem. I mě pobolívá někdy břicho. No uvidíme… jako vůbec se na tu mrchu netěším, ale další dítě kvůli tomu komfortu nemít ms taky nechci.
U prvního jsem měla klid 6 měsíců, podruhé 3 měsíce. Potřetí jsem kojila jen chvilku a přišla přesně měsíc po ukončení kojení.
Po kazdem porodu pozdeji a pozdeji.
U syna 9 týden po porodu a teď u dcery po 8 týdnech po porodu. U syna to bylo tím, že jsem první měsíc jen odsávala a druhý v noci nekojila, protože jsem měla dost vážení, kojení a krmení do max dávky 50ml na jedno jídlo. Takže v noci jsem rozmrazovala přesně 50ml mléka z mrazáku. Od konce 2 měsíce jsem jenom kojila. Teď po druhém porodu jsem myslela, že to přijde za dyl, protože je plně kojena od začátku, no a přišlo to ještě k týden dřív 🙈
Po prvním porodu po 1,5r, po druhém porodu po roce a 7m.
Po prvnim a druhem po pulroce, po tretim hned na konci sestinedeli. (Prvni dve deti se kojily rok, posledni cca 15m.)
5* porod a 5* cyklus dorazil během plného kojení s rozptylem 6 týdnů až 5 měsíců, takže ano, dá se říci, že u mě to mělo vždy podobný scénář. Každopádně se ukáže časem, ono to i tak může dost vynechávat, další klidně může přijít až za x měsíců (mě tedy nejdéle při kojení vynechal cyklus, aniž bych byla těhotná, na 3 měsíce), nemusí to nutně znamenat návrat k plodnosti, ale tělo se o to může jistě snažit 😉
@kosi_cek no ovulaci jsem určitě neměla, ale na dnešek jsem si globulí nezavedla a už nekrvácím, ale doktorka mi tvrdila, že se to po nich nestává 🤷 právě i u první jsem sice MS měla, ale ještě pár měsíců bych otěhotnět nemohla. Jsem si říkala, že tělo hloupé není, tak by mě to překvapilo, kdybych to dostala hned po porodu takhle 😔
@cherie24 po prvním porodu až 19 měsíců po porodu a teď po druhém 2 měsíce po porodu. A teda strašně silná, kusy krve celých 9 dní.
Měla jsem taky zánět a dr řekla že ta ms mohla být klidně důsledek toho zánětu. Jinak ty globule nebudou moc účinkovat pokud krvacis. Mělo by se to přerušit a pokračovat až po ms. Je to i v příbalovém letáku.