MS po porodu. Máte zkušenost v šestinedělí?

teenyel
17. říj 2023

Hezký večer všem, prosím mám otázku, zda se tu nějaké z vas stalo, že by dostala MS už v šestinedělí?
Nekojím, laktace byla farmakologicky zastavená hned po porodu. Očistky cca 3,5 týdne, dle popisu jak z příručky jak s intenzitou, tak barvou. No a teď, skoro 5 týdnů po porodu to vypadá, jako by se rozjížděla MS (vše vypadá, jako když se rozjížděla před otěhotněním). Je to možné tak brzy? Stalo se někomu? Před cca 4 dny jsem vysadila pití kontryhele a šalvěje.

ekou
17. říj 2023

@teenyel ano je to možné. U druhého šestinedělí jsem nejdříve krvácela cca 2 týdny a pak nic. Po týdnu opět na 4 dny krvácení a poslední týden se mi rozjela regulérně menstruace.
PS.laktace nenaběhla

kleio
17. říj 2023

I přesto, že jsem kojila, mi MS navazovala hned po skončení očistek 😮‍💨, takže ano

teenyel
autor
17. říj 2023

@ekou
@kleio
Sakrys sakrys holky, to teda nemam radost 😅🙈 to moc dlouho klid nebyl 🙈 jsem si rikala, ze by bylo lepsi, kdyby to byl nejaky jednodenni vykyv s ocistky, ale vazne to na to nevypada 😅

ekou
17. říj 2023

@teenyel tělo si dělá co chce :D hormony jsou prevít

teenyel
autor
17. říj 2023

@ekou no to teda jo! 🙈 Tak kdyz uz, tak snad to bude alespon jako pred tehotenstvim - pravidelne a na 4 dny 🤣🙈 asi se dam do mereni BT, abych odhadla, kdy to prijde priste 🙈

ekou
18. říj 2023

@teenyel 😂 držím palce, druhé těhu mi to total rozhodilo. Takže místo 5 dnů jsem to 6 měsíců měla 6 dnů a pokaždé menstruace procházela cca o 3 dny dříve. Takže můj plán v létě být na dovolené bez se nepodařil 😒.
Už to za 2 měsíce bude rok a trošku se to umoudřuje. Hlavně neztrácet naději 😆

teenyel
autor
18. říj 2023

@ekou modlim se, at je to jak po prvnim, kdy jsem to bylinkama srovnala takrka hned 😅 a na dovolenou bych si nechala popravde napsat norethisteron 🙈🙈

kleio
18. říj 2023

@teenyel Výkyv to může být klidně taky. To, co jsem psala, bylo po prvním těhotenství. Po druhém jsem měla hormony asi víc rozházený a po skončení očistek jsem tak porůznu sporadicky krvácela - 3 dny jo, pak 4 dny nic, pak zase dva dny špinění atd.🤷‍♀️ Cyklus se mi po porodech naštěstí nezkrátil, ale intenzita s každým dalším sílí, už je to jak Niagara 😄

kubesovaadelka
18. říj 2023

@teenyel je to možný, já teda málo kojila, laktace moc nenabehla, ale ms jsem měla neustále asi půl roku s ani né tydeni pauzou a nepomohla ani nehormonalni antikoncepce, až jsem přestala kojit úplně a přešla jsem na svou původní hormalni antikoncepci tak se to spravilo

teenyel
autor
18. říj 2023

@kleio no to by me kleplo, kdyby to takhle melo byt dlouhodobeji a nikdy jsem nevedela, co cekat 🙈 co pak treba s intimnim zivotem, zejo 😅🙈
@kubesovaadelka tak to bych byla uz uplne v haji, hormonalni antikoncepci jako trombofilik nesmim 😅
Ne nic, nebudu malovat certa na zed, bude to v pohode! 🙈

helen_h
18. říj 2023

@teenyel Ano, po obou porodech jsem dostala menses 5. týden po porodu, přitom jsem celou dobu plně kojila, jedno dítě do 2 let, druhé do 3 let.

magdaveselkova
18. říj 2023

Já sice kojila dva roky, nonstop a MŠ mi přišla 14dní po skončení očistek 😶. Možný je vše

chlapecektehu
18. říj 2023

@teenyel ano, možné to je. Já jsem se čistila po porodu tak týden pak jsem jenom špinila pak to přestalo a pak se mi spustila menstruace. Všechno proběhlo v šestinedělí.

teenyel
autor
18. říj 2023

Holky moc dekuji za sdileni zkusenosti. Tak uvidime, co se z toho vyvrbi, ale alespon vim, ze to je mozne a neni to uplna blbost.