MR mozku a strach. Máte zkušenost?

13. únor 2024

Ahojte. Čaká ma magnetická rezonancia mozgu, ale ja mám hrozný strach z toho čo sa tam nájde :( absolvovali ste ju? Kvôli čomu a čo vám ukázali výsledky?

lv
13. únor 2024

Kvůli migrénám, nenašlo se nic

lilian2111
13. únor 2024

Kvůli epi záchvatu, nic nenašli. 🙂 buď v klidu, nic to není. 😊 taky jsem se bála.

autor
13. únor 2024

@lilian2111 ja sa ale nebojím vyšetrenia ale výsledku :( mám častejšie bolesti hlavy a objavilo sa mi iskrenie pred očami. Ja idem kvôli tomu

eldoradoh
13. únor 2024

Kdysi kvůli pískání v uších, nenašli nic.

barulina
13. únor 2024

Mám za sebou. Mám migrény s aurou

autor
13. únor 2024

@barulina prejavy? Mne sa bliska pred očami už skoro 2 týždne

traveller007
13. únor 2024

Byla jsem před 9 lety. Ze dne na den jsem začala zvracet a neudržela rovnováhu. Bylo to jako mít mořskou nemoc. Vzali mě první na CT a pak hned na MRI, poslali mě tehdy do vojenské nemocnice v Olomouci jako akutní případ bez čekání. Už jsem se viděla s nějakým nádorem na hlavě. Ve výsledku se zjistilo, že ve vnitřním uchu se mi v rovnovážném ústrojí přesunul jeden kamínek (otolit), který tam je pro vnímání rovnováhy v komůrce, jinam, než má být a dráždil špatné nervy. Dostala jsem léky, které urychlují jejich odbourávání a obnovu a až se rozpustil, problémy odezněly. Celkem to trvalo 5 týdnů, během nich jsem zvracela při jakémkoliv pohybu hlavou, někdy i 30x denně 😵

kamino
13. únor 2024

@traveller007 mam prave to same, ve ctvrtek me pustili z nemocnice, myslela jsem, jak to pujdr rychle a ono ne, jsem stale uplne v haji ... fakt blbe stavy. Ale uz nastesti diky jedne mamince odsud mam správný lek, tak doufám, ze se to bude lepsit. Na MR jsem teprve objednana.

traveller007
13. únor 2024

@kamino Tak držím pěsti, aby to bylo co nejdříve v pořádku. Může to prý trvat až dva měsíce, než se vstřebá. Ještě si pamatuji, že mi na neurologii poté dělali nějaký speciální manévr, který může ten zatoulaný otolit setřepat zpátky na správné místo. Ale to mi moc nepomohlo.

odula
13. únor 2024

Ja jsem měla dlouhodoby silný bolesti hlavy , hlavně rano po probuzeni. nezabiral brufen, Poruchy sluchu. Zornyho pole. Motani hlavy. Strašná unava ( vstala jsem v 8 ráno, po normalnim spanku, ve dvanact usla spala do tří). Nenasli nic.

autor
13. únor 2024

@odula 😯a čo ti nakoniec bolo?

kamino
13. únor 2024

@traveller007 taky mi skubali hlavou 🤣 doufam, ze bude uz lip, je to opravdu otravne...

odula
13. únor 2024

No nikdo neví . Nakonec to samo odeznelo. Na to vyšetření jsem se dostala az kdyz se mi začalo dělat lip. Mela jsem docela nahnano musim říct. Ze to prestalo povazuju za zazrak. Jako bez přehánění. známá říkala ze obcas může být něco zilniho co se samo vstřeba. ... .

petlep
14. únor 2024

@lv měla jsi prosím kvůli migréně MRI mozku i zad? A měla jsi i výsledek zad negativní? Omlouvám se autorce, že tady trochu plevelim. Sama bojuju s migrénou 😞

lv
14. únor 2024

@petlep krční páteř. Tam nějaké plotýnky mají posun disku, 3-4mm, takže nejspíš mám ty bolesti hlavy od páteře a z hormonů.

lichozroutsudy
14. únor 2024

Byla jsem kvuli vylouceni RS po kovid ocku (neurolivicke nezadouci ucinky). Puvodne bez kontrastu, pak ke mne najednou pribehli a ze mi museji dat kontrast. Nalez byl vlastne nahodny, zaroven nastesti benigni a celkem casty, v populaci ma stejnou dg. cca 15 % lidi. Jsem sledovana na neurochirurgii, protoze kdyby utvar zacal rust, mohla bych mit potize se zrakem.

petlep
16. únor 2024

@lv tak to jsme na tom podobně, máš nějaké léky, které ti pomahaji?

lv
16. únor 2024

@petlep ne, jen klasika na bolesti zad

blecha94
16. únor 2024

Já jsem na ní byla 3x a vždycky jsem usnula 😁 Vyloženě mě ty monotónní zvuky uklidňovaly, není to žádná hrůza, jen člověka nesmí nic začít svědit… 😀

Byla jsem na ní kvůli podezření na roztroušenou sklerózu. Objevily mi dvě ložiska ve zrakovém centru, pak jsem měla ještě 2 kontrolní rezonance, který RS společně s lumbální punkcí (ta byla stokrát horší než rezonance) vyloučily. Zánět mozku jsem měla a nikdo neví proč. Zaplať pánbu 😁

petlep
16. únor 2024

@lv a na bolesti hlavy co? Mě teď na hlavu asi nejvíce zabíral paralen rapid extra (se to myslím jmenuje)

petlep
16. únor 2024

Ale jinak pořád tápu a třeba klasický ibac je mi k ničemu ☹️

lv
17. únor 2024

@petlep taky ten, mam ještě novalgin

petlep
17. únor 2024

@lv dekuji