Ahoj holky, jdu si k vám pro radu.
Jsem po porodu už 9 měsíců a stále jsem to nedostala ( to je prý normální) přes nějaký měsíc se mi motá ob den, někdy každý den hlava, ne celý den, ale motá. Do toho mi poslední týden začíná z ničeho nic brnět třeba ruka, pak obě a pak postupně celé tělo až i pusa. Na gynekologii jsem byla, vše v pořádku. Před mesicem jsem byla na krvi na stitnou žlázu a též vše v pořádku. Někdy mi je tak blbě, že mi je na zvracení. Beru 3 rokem Cipralex (velmi špatná minulost ze vztahu).. takže opravdu nevím co se mi muze dít.. MUDr mě nikam nechce poslat, že je to prý zbytecne. Mamka není lékařka, ale sází na to, že to jsou hormony a třeba se mi chystá menstruace. Mám stavy, jak kdybych šla do přechodu. Horší je, že jsem na malou sama a bojim se, aby to se mnou ještě někde neseklo, když mě to chytne ve městě. Piju a jim dostatečně. Tak prosím o nějakou radu nebo zkušenosti, zda jste některá zažila. Moc děkuji 🙏🏻
+ jsem ještě chtěla dodat, malá je kojená a spí celou dobu se mnou, pije z levého prsa, tudíž celých 9 měsíců spím na levém boku, nemohlo by to být i tím?
No vzhledem k tomu, že bereš AD, by to mohlo být od psychiky, jen ti prostě přestaly působit...
Alespoň já měla takové příznaky ...
Já mám tyto stavy po kávě, klidně i dva dny po jednom espressu, nemůžeš být taky citlivá na kofein?
Jinak určitě přes praktika neurologie, popř. fyzioterapie.
@makkyv určitě jdi k neurologovi. Zkus si vygooglit pojem latentní tetanie, mohlo by to byt ono-není to vazne, jen hooodne nepříjemné a je potřeba brát pravidelně a dlouhodobě hořčík. K tomu neurologovi ale určitě jdi.
U mě to souvisí s páteří, už pár týdnů před porodem mě brnívala ráno ruka či ruce, taky jsem kojila na jednom boku + nošení stále těžšího dítěte, takže páteř dostávala zabrat, občas se mi motala hlava, občas mě to totálně vyřadilo na půl dne - nevolnost, motanice, bolest hlavy, zvracení; brníval a mravenčil mě palec na noze, občas hučelo v uchu. Vše zázrakem zmizelo, když jsem začala kvůli diastáze docházet k fyzio a pod jejím dohledem cvičit.
Holky chci všem poděkovat za vaše rady. Dnes jsem byla v lékárně a tak mi paní poradila, zkusit hořčík a železo, zatím klepu, ale dnes mi je celý den skvěle. Pokud to zabere, tak jedině dobře, ale na to vyšetření se určitě objednam. ☺️🌸
@makkyv a nemáš třeba problémy s páteří ?