Mononukleóza. Máte zkušenost?

7. lis 2022

Je u mě podezření na mononukleózu, zítra by měli být výsledky z krve. Máte někdo zkušenosti s touto nemocí?

lenkalubina
7. lis 2022

Syn měl 3 roky zpět zrovna přes letní prázdniny 🤦‍♀️ dieta a odpočinek...dávala jsem mu ostropestřec na jatru...

autor
7. lis 2022

@lenkalubina A tak není nutné s tím lítat někde po doktorech? Já doktory nesnáším, je pro mě utrpení chodit i jen k obvoďákovi...

ondul
7. lis 2022

Mela jsem to v 18 letech, nijak akutni, ale stejne to bylo dost otravne. Mesic doma, cek byl hodne unaveny, nekolik mesicu dost prisna dieta a bez slunicka, rok bez alkoholu. Na infekcni na kontrolu jsem chodila dost casto.

darinka84
7. lis 2022

Já měla v 18letech.. horečky přes 40, skončila jsem na infekčním.. nutná dieta ,docela dlouho,bez alkoholu,bez sportu.byla jsem unavená a když jsem si po dlouhé době dala pivo,myslela jsem že je po mě.. játra prostě dostala zabrat.. takže určitě kontrola krve.. záleží jak dopadne krev teď,jak moc je to vážné...k doktorovi normálně nechodím, tohle bych nepodcenila

violass
7. lis 2022

Dcera měla ,ležela v horečkách a byla moc unavená. Byla doma v izolaci. A držela dietu na játra.

autor
7. lis 2022

Jako mě nic není, jen jsem po angíně, ale antibiotika nezabraly, mám pořád nateklé mandle a bolest v krku, do toho se mi přidala bolest v uchu.

trzks22
7. lis 2022

Já ji měla v 15ti letech a docela vážnou. Nejdřiv si mysleli, že je to angína a když nezabírali atb tak mi udělali testy krve a byla to mononukleoza. Skončila sem v nemocnici protože sem měla tak oteklý krk, že jsem nemohla skoro dýchat. Léčila jsme se pak ješte půl roku. Měla sem dietu, nesměla jsme mít moc pohybu. Byla jsme na 4 mesice omluvena z telocviku ve škole. Nic příjemnýho. Ale je opravdu duležité dodržovat klidový režim, protože to pak může přejit až v chronický unavový syndrom. Nekdo neví ani, že to prodělal, nekdo ma prubeh horší. Záleží jak u koho. Ale můžeš to mít jen jednou za život👍

autor
7. lis 2022

@trzks22 Klidový režim s malým dítětem, to snad ani nejde dohromady 😏

dixi86
7. lis 2022

Měla sem kolem 16.roku. Velký záhul pro tělo. Nepodceňovat!!! Já po necelých 20letech od nemoci mam diag.leukémii a x doktorů nezávisle na sobě potvrdilo, že to bývá spouštěč.

autor
8. lis 2022

Tak test je negativní, krevní obraz v normě, ale nikdo mi neřekne proč mě už téměř měsíc v krku bolí a proč mám mandle pořád nateklé 😡