Mohou to být příznaky zánětu průdušek/zápalu plic?

ronja55
12. lis 2024

Hezký den, od pátku mě trápí chrapot, nemůžu skoro mluvit. Mám rýmu a kašel. Taky mě při kašli a dýchání bolí a pálí na pravé straně hrudníku. Mám tři malé děti, tak že je nějaké zalehnutí do postele nereálné. Může to být zápal plic? Nemám ani teplotu a pořád jsem doufala, že to zvládnu nějak doma.

petramana
12. lis 2024

@ronja55 zapaly plic pry mohou byt i bez teploty... kdyz se necitite dobre, tak si aspon zajdete k lekari, ktery vas vysetri

palja
12. lis 2024

@ronja55 přesně tak. Nikdo tady není jasnovidec. Lékař vás poslechne, popř pošle na rentgen

berenika39
12. lis 2024

@ronja55 covid? zrovna si ho doma užíváme. Každopádně - nikdo ti neřekne podle psaní, co ti je....

ronja55
autor
12. lis 2024

Díky, k doktorce se bohužel nedostanu. Manžel je na služební cestě a jiné hlídání nemáme. Tak budu doufat, že to vyléčím čajem s citroném a ještě tu mám sinupret.

petramana
12. lis 2024

@ronja55 tak si zkuste k mudr aspon zavolat a poradit se.. taky jsem kolikrat nevedela jak s detma a vzdycky se to nejak vymyslelo 🤷 tim myslim to, ze se k doktorovi nedostanete

panihk
13. lis 2024

Já mám teď zápal plic bez teplot. Myslela jsem, že mám prostě kašel, ale moc se to nelepšilo a nakonec tam byl. A je pravda, že mě ta jedna plíce bolí, od toho mě bolí celý hrudník, prso, rameno, žebra... Raději bych si někam došla.

dashyyy
13. lis 2024

zavolala bych dr. a šla bych i s dětma, případně nějaká sousedka by nepohlídala?.. lepší takto než pak řešit, kdo bude hlídat až se to zvrtne do nemocnice.. zápal plic není úplně sranda a už vůbec ne ho případně přecházet

squezy
13. lis 2024

@ronja55 jdi i s detma. Mam dítě doma se zapalem plic a vůbec nechápu, že aktivní,"jen" tak nějak kaslajici dítě s par horeckama v noci ma zapal plic a atb na 10 dni. Zapal plic teď dost řádí i mezi dospelymi,a to hodně. Zajdi si tam,ona te poslechne a za 10min jses venku. Nebo nekoho popros o hlídání.

felis
13. lis 2024

@ronja55 Taky se přikláním k tomu, jít k dr. i s dětmi. Prostě se nedá nic dělat, když nemáš jinou možnost a prostě k tomu tak přistupuj, když bude někdo brblat. Tohle otálení se mi v životě párkrát šeredně nevyplatilo a to co jsem mohla za týden vyležet a přecházela jsem to, tak se mi pak vrátilo i hospitalizací nebo neschopenkou na 5 týdnů. Teď když mám kašel/rýmu, tak zůstanu doma.

vapi32
13. lis 2024

Rozumím, že nemůžeš přelažet teď týden v posteli, ale snad čas na to, abys seběhla k doktorovi se dá najít. Alespoň bys dostala léky a časně ti to prošlo. To se takhle říct nedá.

l_
13. lis 2024

Jdi.. byla jsem.minuly tyden, taky kasel, ryma.. ale moc jsem nespala, bolely me klouby.. atb... No a i pres par dni poctive v posteli kaslu furt.. uz cejtim zebra namozeny.. urcite to neodkladej, ve spitale asi skoncit nechces..

l_
13. lis 2024

@ronja55 hele. Adeti jsou ve skolce a skole ne? Tak sup k doktoru

prejeta_zaba
13. lis 2024

A jak kašleš? Příznaky jsem podobné měla a je to zánět průdušek. Ale k tomu mám už měsíc úplně strašný kašel. Po ATB se to trochu zlepšilo, dobré to tedy není. A chtaptím snad od září. 🙄

ronja55
autor
13. lis 2024

@l_ Bohužel nejsou. Všichni jsme nemocní a doma. Vláčet nemocné děti k doktorce a tam čekat několik hodin to asi není reálné. Dnes už je mi trošku lépe, tak snad je to na dobré cestě. Manžel se vrací v pátek ráno, tak bych když tak zašla pak k doktorce.