Ahoj, jsem půl roku po porodu a už tak v únoru zhruba, jsem registrovala spíš menší modřiny na dolních končetinách. Byla jsem z toho špatná, protože jsem měla v lednu virozu, pořád jsem ohledně zdraví něco řešila, obihala lékaře a celkově jsem byla dost ve stresu a v nedobrem psychickém stavu - mám náročné uplakane miminko 🙂. Zpětně si myslím, že mé zdravotní potíže byly zapricineny prostě premirou stresu a možná i poporodní depresi? Ale zpátky k těm modrinam. V únoru či začátkem března jsem byla tentokrát na chirurgii, kde mi dělali odběry krve, vše ok. Pak se mi modřiny přestaly dělat. Teď poslední týden dva mám pocit, že se mi dělají zase. Jen na dolních končetinách. Na dotyk bolí prostě jak klasická modřina, mění barvu. Az na jednu jsou celkem malé. Jsem ochotna si prispustit, že někdy, když sedím s malou na tvrdé zemi, tak to mám z toho, ale některé modřiny myslím, že jsem si způsobit nemohla. Zda se mi, že jsou jen na přední straně nohou.
Nekojim, v těhotenství jsem brala Tardyferon, protože jsem měla nízké železo. Na konci těhotenství jiz hodnoty ok.
Protože jsem co se zdraví týče trošku precitlivela, tak se bojím. Na druhou stranu pořád nechci chodit ke své lékaře. Koncem února jsem s ní mluvila telefonicky a říkala, že je to normalni, že ona také má modřiny na dk. Je velmi zodpovědná, takže asi ví, co jsem zač, že se často obávám. 🙂
Beru pantoprazol, našla jsem, že velmi výjimečně může způsobit právě tvorbu modřin. Jenomže ten beru celkem dlouhodobě. Může to souviset i s poporodním stavem? Měli jste něco podobného a nebylo to nic vážného? Děkuji a přeji hezkou sobotu. 🙂
Omlouvám se za kvalitu fotek... Ta první modřina je největší, na jedné noze mám zhruba 4, na druhé cca 3
@madeleine31 a co takhle doplnit víc pitny režim,plus začít zobat hrozno a pohanku. V těhotenství a i po něm jsme náchylné na trombozu,nebo menší krecove žíly. Předzvěstí jsou modřiny. Jinak to,co ukazujete je nic proti tomu,.co mívám týdně já
Sotva jedna zmizí,hned jsou další dvě. Něco je od syna a něco se prostě "udělá " plus otekle a bolavé nohy,mazání liotonem nepomáhá. Silně zavodneny organismus, ještě jsem se nedokopala koupit si forfeminu ...
@amazonkajanik děkuji za reakci 🙂, právě, že piju hodně, teď je mi i těsný prstýnek, takže asi zadržuju vodu, ale mám před ms, tak to asi bude tím. Vidím, že v tom nejsem sama, ale na klidu to člověku moc nepřidá, že. Vy jste jak dlouho po porodu? 🙂
@madeleine31 téměř 2roky 😁 a malý po mě rajtuje že mám víc modrin, než on po svých pádech. Na zadržování vody je dobrá i pupalka dvouletá, ale jak se dostala lidem do podvědomí, tak ji dost zdražily. Chystám se lisovat vlastní olej, roste nám kolem hojně, ale lis je taky momentálně pro mě drahá záležitost. Jinak ta forfemina je relativně cenově přijatelná, taktéž na bylinné fázi. Existuje snadný test, zmáčknout si pod kolenem,jako by mezi svalovym uponem na lytku. Pokud to fakt brutálně bolí tlakově, tak je zavodněné svalstvo. Jinak je člověk rychle i unavený, zadychany a bolí se jen poškrábat třeba přes tepláky ...
Omluva, čtvrtá modřina od shora je největší. Jinak mě napadlo, jestli to nemám z toho, že občas si třu nohy takovou tou bambusovou rukavici a taky takovým tím kamenem guasha...