Mírná deprese. Co pomáhá?

18. lis 2023

Ahoj, potřebuji radu nebo cokoliv, co vám pomáhá na mírnější depresi, fakt blbou náladu až apatii v těchto dnech.
AD brát nechci, pomáhá vám třezalka nebo nějaké doplňky stravy? Mám malé dítě a to mi vysává fakt všechnu energii, takže žádnou nemám:( Děkuji

uzivatelkapetra
18. lis 2023

Nevím jestli chceš slyšet totoč, ale co zařadit cvičení?
Dodá energii i pocit štěstí.

klokanka31
18. lis 2023

Chystat se na Vánoce, procházka na studeným vzduchu, horký čaj (nejlépe heřmánek) a zalézt si pod deku, pustit si vánoční hudbu a relaxovat, dát si čokošku...

konidana
18. lis 2023

Pozitivni denik. Kazdy den si psat neco hezkyho nebo co se povedlo. Klidne jen ze venku sviti slunce🙂 nebo prisla jsem vcas🙂 nebo proste cokoli🙂

cilkat
18. lis 2023

Třezalku nesnáším kvůli očím (zhoršuje světloplachost), ale mateřídoškový nebo lipový čaj s medem, nebo zázvorvý... Hodně si hlídat pravidelný a slušný jídlo. Klidně po dvou hodinách, zvlášť pokud kojíš. A nebát se dopřát si cukr (zvlášť ve formách třeba tvarohu s medem, nebo ovoce, klidně i sušený... nebo ovocný koktejl...). Často může pomoct i hořčík a B vitamin.
Další, co mi hodně pomáhá, je "mít projekt", ketrý je vidět. Momentálně je to Vánoční úklid: ne ten každodenní kolotoč nádobí, prádla a podlahy, ale ty věci, ketrý fakt dělám jednou za rok (nebo i víc let), jako třídění obsahu skříní a vymevání poliček... Prostě něco, co můžu na konci dne říct "je to hotový a zase na rok na to nesáhnu".
A zase to nepřehánět. Bez výčitek si lehnout a pustit pohádku - sobě. Nebo klidně i tomu dítěti zároveň, ale prostě dost odpočívat.

autor
19. lis 2023

Děkuji za vaše tipy, zkusím to skloubit nejak dohromady. Každopádně je dobrý ti vidět taky h jiného pohledu a nebýt na to úplně sama;)

martinka_33
7. pro 2023

@klokanka31 z Vánoc depku naopak chytám 😅 Takze je neřešim a je mi skvele 😁

sasui1
7. pro 2023

Novo passit