Miminko spí a já neusnu. Někdo podobně?

hladkamouka
26. pro 2021

Ahoj holky, už třetí noc jsem nebyla schopná usnout. Jsem z toho na hlavu. Mám miminko 3 měsíce a spí krásně. Dnes spala 13 hodin! Jen dvě přestávky na kojení a hned usnula. I ostatní noci spí krásně. A já vedle ležím a nic 😩 je to šíleně depresivní. Nedokážu usnout, první noc ani na minutu, druhou na dve hodiny a třetí zase nic. Jsem vyčerpaná. Plně kojim, jsem úplně v pohodě, nic nás netrápí, tak to nechápu a nevím, co dělat. Nesetkal se s tím někdo? Děsím se další nekonečné noci 😪 předtím jsem jen nemohla usnout po kojení v noci. Díky

martiniquest
26. pro 2021

Taky jsem mela tento problem. Pomohly mi prasky od Medpharmy - kozlik, medunka, chmel. Je to na zklidneni a spani. Po nich jsem spala dobre.

roxanalit
26. pro 2021

@hladkamouka Taky jsem to tak měla. Měla jsem rozhozeny organismus, deprese,bolesti hlavy. Nedalo mi to a musela jsem k doktorovi, vše mu řekla ze to tak trvá dlouho a řekli mi jasný závěr - totální vyčerpání organismu. Dali mi zoloft a rivotril. Brala jsem ho a najednou se mi vše upravilo. Postupně jsem rivotril vysadila a teď už par měsíců spím jak mimino. Dcera bude mít rok a já se dlouho trápila. Usinal jsem 3-4 hodiny a když už jsem pomalu usla, malá plakala a měla hlad, hrůza. Ale jak posi, mělo to u mě vliv na všechno a nemohla jsem fungovat pak přes den, až prášky mi pomohly.

martiniquest
26. pro 2021

...dodam, ze jsou to jen bylinky, volne dostupne a nejsou navykove. Pripadne pry funguje CBD, ale je podstatne drazsi. Vyzkouseno nemam.

daasqua
26. pro 2021

@martiniquest Můžu mít dotaz - tyhle prášky se jedí každý večer, nebo jen když člověku nejde usnout? Mívám taky velký problém s usnutím a občas jsem si v minulosti kozlík dávala (od Kneippa), ale po nějaké době mi to moc nefungovalo, tak nevím, zda si na to organismus nezvykl...

martiniquest
26. pro 2021

@daasqua Ja si to davala asi tyden kazdy vecer, 30 min pred spanim, pak se to samo upravilo a dal jsem brala jen podle potreby. Obecne bylinky se muzou brat jen 21 dni po sobe, pak musi byt pauza, protože jinak si telo zvykne a uz nemaji spravny ucinek.

katule1990
26. pro 2021

@hladkamouka Taky mě to trápilo a stále trochu trápí, bohužel radu moc nemám, jen pochopení a podporu. U nás byl problém v tom, že syn byl do roka vzhůru snad každou hodinu, někdy i častěji a já už jsem ani mezitím z toho stresu, že jakmile usnu, tak mě vzbudí, nemohla spát vůbec. Takže když se výjimečně stalo, že syn spal 2 hodiny, já jsem se jen převalovala a neusnula a chtělo se mi brečet. Zkoušela jsem bylinkové čaje na usnutí, moc to nepomohlo. Trochu mi pomáhalo, když jsem se přes den i přes šílenou únavu donutila jít ven na dlouhou procházku, to se mi pak spalo trošku líp. Teď už syn spí přes noc celkem pěkně, ale stejně to ve mně pořád je, spím tak 3 hodiny, pak se vzbudím a nemůžu dobu usnout.

martiniquest
26. pro 2021

@katule1990 Zkus ty vyse zminene tabletky. Stoji par korun, koupíš v lekarne, zabraly mi okamzite. Ja mela problem s usnutim vecer, protoze se zasadne stavalo, ze jsem usnula a dcera me behem par minut vzbudila. A tak se mi uplne znicil spankovy rytmus. Silene me to frustrovalo. Ty tabletky pomohly, spavala jsem lip,usinala jsem behem par minut. Vyraznejsi obrat k lepsimu prisel s odstavem ve 21 mesicich. Uz jsem mlela hubou o zem, tak jsem to utnula a sice me to moc mrzelo, ale k cemu je kojici matka, kdyz je uplne vyrizena.

katule1990
26. pro 2021

@martiniquest Děkuju, zkusím 🙂! U nás právě to samý, nemohla jsem večer usnout, protože mě v tu chvíli syn okamžitě vzbudil. Teď jak už je to lepší, tak sice usnu (i když to teda celkem trvá, s tím jsem měla problém vždycky), ale pak se vzbudím uprostřed noci a nejde mi spát. Já už asi 14 dní nekojím, chtěla jsem kojit dýl, ale syn prostě začal úplně odmítat prso (kojil se už jen večer na usnutí), za žádnou cenu si ho nevzal. To se už jednou stalo kvůli zubům, ale za pár dní si ho zase vzal, teď nic (dokonce při pokusu o kojení stiskne pevně rty k sobě 😅), tak jsem se na to vyprdla, že aspoň nebudu muset později složitě odstavovat a syn jí mléčné výrobky dost, tak snad to bude v pohodě 🙂.

hladkamouka
autor
27. pro 2021

@martiniquest moc děkuji, dnes to zajdu koupit 😊

hladkamouka
autor
27. pro 2021

@roxanalit totální vyčerpání organismu, manžel říká, že je to určitě tím, že mám málo výdeje energie a že hodně spím, tak to prostě prestalo, ale já nespala ani předtím hodně, tak 4-6, max 7 hod a ne v kuse, to je náročné. A pak kojení a celodenní péče o dítě. Hlavně problém s usnutím, protože prostě teď musím spát, když dítě spí. A to je tlak. Bývala jsem takový spáč, musela jsem si nastavovat budik, abych nespala 12 hodin 😂 ale zbytek rodiny mi dal za pravdu, že to může být vyčerpání organismu, díky, že jsi to napsala 😘

hladkamouka
autor
27. pro 2021

@katule1990 to je peklo, to mě mrzí, pak není úplně radost ze života...

katule1990
27. pro 2021

@hladkamouka Kdyby mi manžel po porodu řekl, že nemůžu spát, protože mám malý výdej energie a hodně spím, tak ho asi něčím vezmu po palici 😂. Ale pravdou je, že ten můj mi řekl, že kdybych byla tak unavená, tak přece lehnu a spím 🙈. Měl štěstí, že jsem ani neměla sílu ho po tý palici vzít 😂. Fakt rady nad zlato.

luhana
27. pro 2021

@martiniquest
Mám stejný problém jako autorka a beru jakoukoli radu. Zkusila bych bych ty bylinky od medpharmy, ale píší tam, že nejsou pro kojící ženy. Vy jste je užívala i při kojení? Já totiž stále plně kojím, i když malý má 9m, příkrmům zatím moc nedá.

martiniquest
27. pro 2021

@luhana Ano, mela jsem je pri kojeni. Neni tam zadna bylinka narusujici laktaci. Pisou to vsude proto, ze to na kojících zenach neotestovali.

luhana
27. pro 2021

@martiniquest
Děkuji.

hladkamouka
autor
28. pro 2021

@luhana
@martiniquest aha, tak já jsem je včera koupila a včera jela vrátit, protože tam bylo, že to není pro kojící.. 😞 a že vlastně pro kojící není nic, tak mi dala blbou medunku.
Martiniquest, kdo říkal, že je to kvůli neotestovani na kojících? Mám z toho strach, ale zase potřebuju spát 🤪

hladkamouka
autor
28. pro 2021

@martiniquest laktaci to asi nenarušuje, ale jde to do mlíka a nemůže to nějak ovlivnit miminko?

hladkamouka
autor
28. pro 2021

@katule1990 manžel mi tvrdí, že určitě spím, jen to nevím. Ale toto vím naprosto jistě. Snaží se mi pomáhat, je zlatej, ale málokdo pochopí, jaktože neusnu, když jsem tak strašně unavená. Ani já to nechápu 🤨

martiniquest
28. pro 2021

@hladkamouka Delej jak chces. Ja z bylinek opravdu strach nemam. A uz vubec ne z těchto.

martiniquest
28. pro 2021

@hladkamouka Je bezna praxe psat na obal, ze to neni vhodne pro kojici, kdyz neni vyrobek testovany. Zeptej se v lekarne.

daasqua
28. pro 2021

@hladkamouka Jo, můj manžel mi říká, že určitě taky spím, jenom o tom nevím 😀 Bych ho praštila.
Jinak těchto bylinek bych se taky jako kojící nebála (asi si je taky koupím). Ony kojící mohou tak akorát vzduch podle lékařů 😀

hladkamouka
autor
28. pro 2021

@martiniquest děkuji, asi to teda zkusím 😊 právě mě ještě napadlo, jestli třeba nejsu předávkovaná kojicima čajema, přece jen je piju denně skoro 4 měsíce a jestli tam není něco povzbuzujícího. 🥺

hladkamouka
autor
28. pro 2021

@daasqua 😃 nejsu v tom sama koukám.. Přesně tak, jen vzduch a očkování na covid 🧐

daasqua
28. pro 2021

@hladkamouka Jo, taky jsem chtěla napsat i to očkování na covid, ale nechtěla jsem bouřit diskuzi 😀 😀

milu_ji
30. pro 2021

@hladkamouka presne to ted resim take. Doktorka mi rekla ze nic pro kojici neexistuje, v lekarne totez, ze bych nemela ani medunku... To uz mi prislo na palici... Rikala jsem si to same - ze nechapu, jakto ze nemuzu bylinu ale ockovani na covid jo 😃 nakonec jsem si vzala od rodicu jednu tabletu prospanu, je to taky jen smes bylin, i kdyz je tam jedna co se pri kojeni nema... Ale v letaku pisou, ze kojici to smi uzivat po porade s lekarem, takze tak striktni to taky nebude. Vzala jsem si jednu tabletu a usnula jsem, pokrok! Ale dal to brat nebudu no... Jinak ruzny caje na spanek a nervy a i tu medunku piju porad. Koupila jsem i homeopatika sedatif, snad pomuzou.

hladkamouka
autor
31. pro 2021

@milu_ji je to všecko na palicu no.. To je fajn, že ti tabletka pomohla 🙂 já teda neslyšela, že by se medunka neměla, piju ji ve velkým 😁 a hodně hořčíku! Ale teď jsem tři noci spala jako driv (dřív s miminkem, ne v normálním stavu 😄) a pomohla mi změna prostředí, jeli jsme k manzelovym rodičům na Vysocinu a změna vzduchu a rozhovor s tchýní udělali zázrak 😅