Menstruační kalíšek. S jakou značkou jste spokojené?

sasanka88
24. čer 2024

Ahoj holky, moc se v tom nevyznam, tak si jdu pro radu tady. Vsimla jsem si ze se lisi i velikost kalisku s nebo m. Muzete mi poradit s jakou znackou jste nejspokojenejsi? Ke jste nakupovaly?

marimanta
24. čer 2024

A pak koupit... já osobně brala na Notinu, protože tam byl nejlevnější.

domza
Autor odpověď smazal
Zobraz
j.a.n.i
24. čer 2024

@sasanka88 No, každému vyhovuje něco jiného, ale ten přehled, co dávala @marimanta určitě projdi. Mě třeba vyhovuje merula, a když se na něj podíváš, tak má oproti ostatním dost atypické rozměry a vlastně i tvar.

sorboni30
24. čer 2024

@sasanka88 prej velikost kalíšku záleží na tom zda jsi rodila přirozeně nebo ne... Ale.. já mám stejný typ kalíšku velikost jako před porodem. Nic se u mě nezměnilo. Takže je lepší asi zkusit vybrat a pak podle toho jak bude sedět buď nechat nebo koupit jinou velikost. Každopádně chvilku potrvá než se v tom člověk zajede a zvykne si nasazovat, vyndávat. Ale ja už je mám 4 roky a za mě bomba. ✌️ Nemám tak bolestivou menstruaci a někdy ani nevím že ji mám.

j.a.n.i
24. čer 2024

@sorboni30 No, u mě porodem taky nic... A pak najednou 9 let po porodu přestal vyhovovat a musela jsem vybrat úplně jiný tvar.

adelisss
25. čer 2024

Mně vyhovuje Yukki. Je to tvrdší kalíšek. Ale dobře drží při fyzické aktivitě, jen tak se nepromáčkne (při zvedání těžkých břemen). Velikost S není u všech značek stejná (viz tabulka v odkazu, který je v prvním komentu). Jinak osobně teda řeším i tvrdost kalíšku. Ne jenom rozměr. Pak jsou třeba i ženy s nízkým děložním čípkem - pro ně jsou speciální kalíšky jako Merula nebo Me Luna Shorty. Na zmíněném webu kalisek.cz je hodně užitečných informací a rad. Doporučuju si pročíst.

adelisss
25. čer 2024

@sorboni30 Podle mě jde hlavně o svaly pánevního dna. Hodně ženám po přirozeném porodu pánevní dno spíš povolí (proto po porodu potřebují větší kalíšek). Ale není to pravidlo. Zvlášť u žen, co aktivně sportují...

sorboni30
25. čer 2024

@adelisss přesně tak 👌

tattiana9
25. čer 2024

Já budu jen tak tichý pozorovatel teď, protože bych se o tom ráda dozvěděla víc. Nejlepší z vlastních zkušeností. Já pořád jaksi váhám, jestli do toho jít nebo ne. Nejsem si jistá, jestli to budu vůbec umět používat. Ale láká mě to.