Ahoj holky, moc se v tom nevyznam, tak si jdu pro radu tady. Vsimla jsem si ze se lisi i velikost kalisku s nebo m. Muzete mi poradit s jakou znackou jste nejspokojenejsi? Ke jste nakupovaly?
A pak koupit... já osobně brala na Notinu, protože tam byl nejlevnější.
@sasanka88 prej velikost kalíšku záleží na tom zda jsi rodila přirozeně nebo ne... Ale.. já mám stejný typ kalíšku velikost jako před porodem. Nic se u mě nezměnilo. Takže je lepší asi zkusit vybrat a pak podle toho jak bude sedět buď nechat nebo koupit jinou velikost. Každopádně chvilku potrvá než se v tom člověk zajede a zvykne si nasazovat, vyndávat. Ale ja už je mám 4 roky a za mě bomba. ✌️ Nemám tak bolestivou menstruaci a někdy ani nevím že ji mám.
Mně vyhovuje Yukki. Je to tvrdší kalíšek. Ale dobře drží při fyzické aktivitě, jen tak se nepromáčkne (při zvedání těžkých břemen). Velikost S není u všech značek stejná (viz tabulka v odkazu, který je v prvním komentu). Jinak osobně teda řeším i tvrdost kalíšku. Ne jenom rozměr. Pak jsou třeba i ženy s nízkým děložním čípkem - pro ně jsou speciální kalíšky jako Merula nebo Me Luna Shorty. Na zmíněném webu kalisek.cz je hodně užitečných informací a rad. Doporučuju si pročíst.
Já budu jen tak tichý pozorovatel teď, protože bych se o tom ráda dozvěděla víc. Nejlepší z vlastních zkušeností. Já pořád jaksi váhám, jestli do toho jít nebo ne. Nejsem si jistá, jestli to budu vůbec umět používat. Ale láká mě to.
@sasanka88 Doporučuji nastudovat zde
https://www.kalisek.cz/prehled-menstruacnich-ka...