Menstruační kalíšek Lady Cup, koupila jsem moc malý?

melodygirl
15. srp 2015

Chtěla jsem se zeptat zkušených, ohledně velikosti kalíšku. Koupila jsem si Lady Cup vel.S, přestože je mi 38. Rodila jsem císařem, menstruaci mám slabou, a dole jsem dost úzká, podle mého porodníka mám i příliš hypertrofované svaly pánevního dna, tak proto výběr této velikosti. Mám problém při vyndání kalíšku, když ho zavedu, aby se správně rozvinul, tak mi pak zajede sám hodně hluboko a sotva na něj dosáhnu. Je to tím tím, že jsem koupila moc malý kalíšek? Váhala jsem mezi Gaia Cup, ten byl podstatně delší, tak nevím. Asi jsem koupila špatně.

verunka_korunka
15. srp 2015

@melodygirl ahoj, já mám malý lady Cup, sice ještě nemam po porodu, ale pokusím se ti odpovědět...
Jestli se ti kalíšek pěkně rozbalí, těsní a neproteka, máš určitě správnou velikost. S vytahování jsem taky měla problém, než jsem to trochu vychytala, ale i teď mam občas problém. Občas kalíšek zajede hlouběji a jsem potom ráda, že jsem nezkracovala sťopku, protože to je jediné co mi pomůže. Musím ji chytit a pokusit se ho malinko vytáhnout. Udělá se tam podtlak a nechce se mu ven, tak potom se snažím prstem okolo nacucnout pod kalíšek trochu vzduchu. Když se tlak vyrovná, tak potom už nemam problém s vyřazením. Prostě někdy bohužel zajede trochu hlouběji, ale jde to. A mimochodem jsou i holky které ustrihnou celou sťopku a taky si to dokážou vytáhnout 🙂
Chce to trénink 🙂

melodygirl
autor
15. srp 2015

@verunka_korunka díky za odpověď, neprotéká, ale aby se mohl rozbalit, tak musí být fakt hluboko, a tam sotva lovím i tu sťopku, vlastně ho rovnou chytám za ten jeho obvod. Tak snad to tak má být, ale překvpřekvapilo, mě, že vůbec na něj dosáhnout prsty je tak problematické

verunka_korunka
15. srp 2015

@melodygirl no, občas jsem tomu rozbalení musela pomoct a prstem objet obvod kalíšku. Taky se doporučuje vyzkoušet jiný způsob skládání kalíšku. Já skládám oba rohy dovnitř, to mi přišlo nejlepší, ale je spousta způsobu jak je složit před zavedením.

melodygirl
autor
15. srp 2015

@verunka_korunka zkusím tedy i jiné skládání

farka
15. srp 2015

ještě mě napadlo jestli jsi nezkoušela jinou pozici (polohu) při vytahování...

eorien
15. srp 2015

@melodygirl Mám taky LadyCup a při vyndavání mi byl ten podtlak nepříjemný (ale to je asi u všech kalíšků, které dobře těsní). Ten tlak je intenzivnější, když je kalíšek víc vzadu. Zjistila jsem, že nejjednodušší je trošku si při vyndavání přitlačit, posunout ho svaly pánevního dna blíž ke vchodu a pak maličko ze strany nadzvednout (někdy to ani není třeba, když se posune hodně nízko) - podtlak se uvolní a není to vůbec nepříjemné. A jestli těsní, tak je to určitě dobrá velikost - větší by mohl protékat, protože by se zcela nerozvinul...

melodygirl
autor
15. srp 2015

@farka no zkoušela jsem si jak doporučují dřepnout, a pak se jakoby zkrátí pochva, to je jediná možná pozice, jak ho mohu vytáhnout.

melodygirl
autor
15. srp 2015

@eorien díky za radu, zkusím si ještě pritlacit. Mě ten podtlak se daří uvolnit, ale spíš vůbec tam dosáhnout prsty 🙂

melodygirl
autor
17. srp 2015

Tak mám pocit, že je to opravdu špatný rozměr. Tahala jsem ho asi 5 minut v různých polohách, jen abych vůbec nahmatala sťopku. Ta byla tak hluboko

verunka_korunka
17. srp 2015

@melodygirl a míň hluboko to nejde dávat proč? Nerozbali se, nebo je ti to nepříjemné? Já si jo dávám tak, ze sťopku cítím pomalém mezi pysky. Občas mě štve, tak zasunou o malinko hlouběji. Někdy tam tak vydrží a jindy zajede víc dovnitř a na sťopku to mám tak má 1 článek prstů daleko, na vytažení trochu víc, ale nestalo se mi, že bych na něj nedosáhla. A pozice, ve drepu je mi hodně nepříjemná, takže lovím jen na WC a ve stoje. Ale je pravda, že ve drepu je kalíšek nejblíže, ale taky se mi dost blbě vytahuje.

melodygirl
autor
17. srp 2015

@verunka_korunka když to dám níž, abych měla sťopku mezi pysky, se sice rozbalí, ale vypadne ven, když to dám dál, tak sám automaticky zajede úplně hluboko a tam sťopku vůbec nemůžu chytit, jakmile ji mám, asi po 5 minutách lovení, tak už to vytáhnout jde snadno. Asi bych potřebovala delší kalíšek s dlouhou sťopku

verunka_korunka
17. srp 2015

@melodygirl hmmm, zajímavé... Zkus se zeptat přímo na stránkách menstruacnikalisek třeba ti poradí. Možná máš opravdu špatnou velikost... Protože mi rozhodně nevypadava