Menstruace v šestinedělí. Je to možné 4 týdny po porodu?

linducha90
16. lis 2021

Prosím o radu, jsem 4 týdny po porodu, normálně jsem se čistila, už jsem měla jen slabý výtok, ale od včerejška krvácím, ale vypadá to jako menstruace🤔 je možný to dostat už 4 týdny po porodu?někojím, jen jsem byla hodně šitá tak mám strach jestli se tam něco nestalo, ale nic mě nebolí, ve čtvrtek jdu na kontrolu tak nevím jestli vydržet do čtvrtka nebo plašit a jet dřív.

martulka88
16. lis 2021

Ano, lze mít MS i v šestinedělí - měla jsem to tak a i potvrzeno na gynekologii - a to jsem byla šitá docela dost i proto, že jsem nakonec skončila pod narkozou, jelikož byla přirostlá placenta. Pokud nic nebolí, neřešila bych to.

te_reza
16. lis 2021

Taky sem to dostala ještě v šestinedělí.

merope
16. lis 2021

Nekojíš vůbec? Nemáš ani trochu mlíka? Já po porodu jenom jemně odstříkávala a částečně ani to ne (kvůli lékům jsem nemohla kojit) a jak jsem vysadila léky a mohla to dávat už malému, tak jsem se najednou rozkrvácela výrazně víc - právě cca 3-4 týdny po porodu. Taky mě to trošku vyděsilo. Prý se tělo čistí i později, jak se zabaluje děloha a u mě to spustilo právě to, že jsem začala víc kojit. Pokud naopak nekojíš vůbec ani trošku, tak bych se ani té MS nedivila. Rozhodně pokud to není víc než běžná MS, tak bych neplašila.

juliemichal
16. lis 2021

po Tobínkovi tj čtvrtým synovi jsem měla první ms 5 týdnů po porodu,a to jsem kojila.
a pak jsem zjistila 5 měsíců po porodu,že jsem neplánovaně otěhotněla s malou Anetkou Marii ♥

properjoey
16. lis 2021

Též jsem dostala menstruaci 3 týdny po porodu, jela jsem do porodnice na vyšetření a potvrzena MS 🤷

linducha90
autor
16. lis 2021

@merope někojím vůbec, v porodnici to vypadalo slibně, ale nakonec kvůli stresu mi mlíko ubývalo a malá byla stejně od začátku na umělým mlíku, brala jsem antibiotika při kterých se kojit nemůže. Kdyby se to rozjelo nějak víc tak určitě pojedu do nemocnice, ale zatím je to taková slabší menstruace...

merope
16. lis 2021

@linducha90 Slabší menstruace by v týto době měla být ještě fakt ok. Kór pokud jdeš ve čtvrtek na kontrolu. (Taky jsem měla kupu prášků, jen mě naštvala doktorka v porodnici, že mi tvrdila, jak kojit nebudu, tak že nemá cenu ani udržovat laktaci 😀 no, tak mě to naštvalo a povedlo se 🙂 )

teate
16. lis 2021

I já měla MS hned 4 týdny po porodu, i přes to, že jsem kojila. 🙄😃

dobevacka
16. lis 2021

@linducha90 Já měla něco podobného, ale kojila jsem. Dle Dr. to bylo jen dočištění. Trvalo to asi 3 nebo 4 dny a pak už jsem nekrvácela. MS až po 10 měsících.

linducha90
autor
16. lis 2021

Holky díky, je to zatím slabší ms tak to řešit nebudu, kdyby se to rozjelo víc zavolám si pro jistotu do nemocnice 😉