Menstruace po porodu. Je normální, že je silnější?

26. kvě 2024

Ahoj, jsem po třetím porodu a od porodu mám teď druhou menstruaci.Je normální,ze je prostě silnější?Byla jsem zvyklá na takovou normální,ani slabou ani silnou...jako mladá l, než jsek brala antikoncepci jsek trpěla akorát na šílený bolesti,ale nikdy jsem nemalá silnou menzes.Po dvou porodech jsem ji měla stále normální, vždycky přišla hned po šestinedělí,ted došla až po pěti měsících (u všech jsem vždy hodně kojila a ještě kojim)Ta první byla normální a teď hrozně silná? zároveň teda mi byli na prevencí zjištěny změny na děložním čípku (druhý stupeň nebo tak nějak) mohlo by to s tím souviset?jsek z toho docela rozhozená..na kontrolní stery mám jít za 3 měsíce.

lencaa11
26. kvě 2024

Někdy to po porodu trvá než si to sedne jinak z čípkem to nemá nic společného a pokud vám dělali jen klasickou cytologii a řekli vám další stěr za 3 měsíce tak bych si nechala dát lepší vyšetření čípku + HPV test nebo lepší cytlogii je lepší než klasická na je 💩 většinou ženy které mají zjištění že mají nález na čípku jdou na konizaci a po té se ukáže stupeň 1/2/3 a pak už je větší nález jak u vás přišli na změny 2 stupně to cytologie neukáže

radi51cka
27. kvě 2024

Samozřejmě, že je to naprosto normální, protože samotný porod toho umí hodně rozházet. I mně rozházel, i délku cyklu mám úplně jinou než jsem měla před porodem. Co mě ale těší nejvíc je to, že předtím jsem měla při mensesu strašlivé bolesti a teď jsou už ty bolesti snesitelné. Ani léky nepotřebuji. 🙂