Menstruace každých 14 dní. Máte zkušenost?

22. říj 2022

Holky, mate prosím některá zkušenost?
Je mi 30, mám jedno dítě které se povedlo na poprvé. Vždy jsem měla MS krásně pravidelnou. Antikoncepci jsem brala před 10 lety naposled. Teď poslední 4 měsíce mám MS každých 14 dní. V pondělí jdu k dr. Ale vrtá mi to hlavou... Stalo se to někomu? Čím to může být?

monyscerna
22. říj 2022

Může to být hormonální nerovnováha 🤷‍♀️ to se hold stává po 30 se mění hormony... Ale tak uvidíš co ti řekne dr

autor
22. říj 2022

@monyscerna že by ta 30 vážně byla taková jo? Jsem tomu furt nevěřila 🤣

monyscerna
22. říj 2022

Mě je taky 30 a doktorka mě to řekla že to mám 😀taky jsem tomu nevěřila 😀 já jsem taky šla s tím že jsem měla 3x do měsíce ms 😀🤷‍♀️

autor
22. říj 2022

@monyscerna a řešení? Dala antikoncepci?

monyscerna
22. říj 2022

Nedala.. Ja ji ani nechci.. Nebudu si ničit tělo umělýma hormonama.. Nato jsou různé bylinky, a vitamíny.. Ja to léčím přírodní cestou 😀🙏 já už si žádnou chemii do těla dávat nechci 😊

autor
22. říj 2022

@monyscerna já mám právě stejný názor a jsem moc zvědavá, jestli bude mít pan doktor jiné řešení než mi nacpat prášky.

vladenkamaminka
22. říj 2022

A nemůže to být ovulační krvácení? Já během ovulace normálně začnu špinit a 3,4 dny pak ještě krvácím. Dr taky řekl, že hormony, že to tak někdo prostě má, antinu jsem odmítla a pomáhá mi kontryhelovy čaj. Piju 3 týdny 1x denně a mám klid pak na 4 měsíce a pravidelnou ms co 30 dní

betelgeuzz
22. říj 2022

@monyscerna a nějaký tip na přírodní cestu prosím dáš? Já mám po 40 a poslední dobou krátké cykly, teď ještě předtím začnu špinit, po MS taky, takže ve výsledku mám jen 14 dní bez a už zas špiním.

autor
22. říj 2022

@vladenkamaminka myslím že ovulační to neni, je to fakt na týden klasická ms. A vždy jsem na sobě ovu poznala. Teď ji 100% vůbec nemám. Čaj zkusím, diky

syslounek
22. říj 2022

Nechci děsit, ale moje mamka měla MS taky 2x do měsíce, Dr ji řekl, že to možné není a je blbá kráva, co si nezpočítá cyklus. Řešila to zhruba rok, pak přešla k jiné. Tam na ni hleděla jak na debila, že si předchozí Dr nevšiml cysty jak slon. Následovala operace, kdy pro rozsáhlost cysty museli odstranit většinu ženských orgánů.

lencaa11
22. říj 2022

Nechala bych si odebrat krev na hormonální obraz ,pak bych si nechala udělat sice placený test DNA na HPV a kouknout na čípek více a nebo zda nemáte cystu ,či myom

autor
22. říj 2022

@syslounek i s takovou variantou počítám, že tam něco takového může být.
@lencaa11 nastesti jsem alespoň proti hpv očkovaná a mám od 14 jen jednoho partnera. Tak tím se alespoň snižuje trošku pravděpodobnost onemocnění.
No jsem zvědavá co z dr vyleze za moudro.

lencaa11
22. říj 2022

I tak pro svou jistotu bych si to nechala udělat zalezi jaké máte očkování a ani to není 100% i když máte 14 let partnera

monyscerna
22. říj 2022

@betelgeuzz používám od renovality v tabletách zenska pohoda a pak ještě od goodie Maca 4 power a je to o dost lepš 🙂

hojda
22. říj 2022

@betelgeuzz kontryhel