Dobrý den přeji, 12 letá dcera dostala 4. 12. první menstruaci. Menstruaci měla silnou, cca 6 - 7 vložek za den, menstruace pomalu už utichá, ale dnes je 11. 12. a stále trošku krvácí. Tvrdí, že už nekrvácí silně, pak zase že krvácí silněji, bohužel toto neumím přesně vysledovat i když se snažím. Včera jsem ji ale vystihla na wc 2x a nevypadalo, že by krvácela silně, už takové ukončení menstruace. Jen mám strach, jestli je to normální, že už je 11. 12. a stále má trochu krvácení, má i občasné mírné bolesti podbřišku. Zdá se mi, že už příliš dlouho krvácí, nevím jestli mám volat mému gynekologovi? Nebo z hlediska prvního menzesu je to v pořádku?Dcera má první menses, má cca 160 cm a 50 kg. Před cca 3 týdny užívala antibiotika Axetine 250 mg, nevím jestli to může mít následek na cyklus, momentálně je znovu nemocná, kašle a má rýmu.
@lucia2 ja si pamatuju u svych prvnich cyklu, ze jsem mela krvaceni bezne 10 dni. Pamatuji si to dobre, protoze to mamka konzultovala s gynekolozkou a ja se bala, ze tam budu muset jit 🙂Rikala nam tenkrat, ze by to nemelo byt dele nez 14 dni a ne moc silne, jinak uz se to musi resit. Cyklus se mi srovnal az nekdy po roce. Byl nepravidelny, nekdy bolestivy atd. Take jsem mela MS od 12 let.