Menstruace. Je to u první menstruace normální?

lucia2
15. pro 2022

Dobrý den přeji, 12 letá dcera dostala 4. 12. první menstruaci. Menstruaci měla silnou, cca 6 - 7 vložek za den, menstruace pomalu už utichá, ale dnes je 11. 12. a stále trošku krvácí. Tvrdí, že už nekrvácí silně, pak zase že krvácí silněji, bohužel toto neumím přesně vysledovat i když se snažím. Včera jsem ji ale vystihla na wc 2x a nevypadalo, že by krvácela silně, už takové ukončení menstruace. Jen mám strach, jestli je to normální, že už je 11. 12. a stále má trochu krvácení, má i občasné mírné bolesti podbřišku. Zdá se mi, že už příliš dlouho krvácí, nevím jestli mám volat mému gynekologovi? Nebo z hlediska prvního menzesu je to v pořádku?Dcera má první menses, má cca 160 cm a 50 kg. Před cca 3 týdny užívala antibiotika Axetine 250 mg, nevím jestli to může mít následek na cyklus, momentálně je znovu nemocná, kašle a má rýmu.

dejvitka
15. pro 2022

@lucia2 ja si pamatuju u svych prvnich cyklu, ze jsem mela krvaceni bezne 10 dni. Pamatuji si to dobre, protoze to mamka konzultovala s gynekolozkou a ja se bala, ze tam budu muset jit 🙂Rikala nam tenkrat, ze by to nemelo byt dele nez 14 dni a ne moc silne, jinak uz se to musi resit. Cyklus se mi srovnal az nekdy po roce. Byl nepravidelny, nekdy bolestivy atd. Take jsem mela MS od 12 let.

palja
16. pro 2022

@lucia2 já jsem mívala MS od 13 let a taky hodně silnou a bolestivou vždycky 9 dní. Měla jsem to takhle 2 roky než se to srovnalo. Jak je psáno výše, déle než 14 dní by se to už mělo řešit.

lencaa11
16. pro 2022

@lucia2 první roky Ms jsou silnější než si tělo zvykne skrz hormony taky to může pár let trvat že to vynechá a pak zas bude Ms jinak na začátku silné Ms třeba C sumive se doporučuje

zet83
Autor odpověď smazal
Zobraz
terkezz
16. pro 2022

@lucia2 já si pamatuji, že moje první ms i ty další jsem měla klidně 10 dní a měla jsem to opravdu silné. Chodila jsem na injekce na zastavování.
Dlouho trvalo než se to “zklidnilo”
A ms začla tuším ve 12ti letech😄