ahoj, asi je to trochu trapný téma, ale zajímalo by mě tak okrajově, jakou máte spotřebu cca vložek nebo tamponů, nebo jak silně krvácíte a jak dlouho..
potřebuji to srovnat se svou MS, poslední dvě MS jsem měla opravdu hrozně moooooc. (dle mého názoru) i 16vložek/den a kamarádka mi pořád říká, že to není normální, ale kde je míra, co je tedy normální??? moc díky, pak klidně vymažu téma.
@monad kdybych mela pouzivat vlozky, tak jsem vic jak na 16 za den 😅 Na zacatku je to samozrejme nejsilnejsi, mam tampony OB super (5 kapek) a menim i po dvou trech hodinach, dky uz protikaji. Po dvou trech dnech to slabne. Mam ji tyden. Posledni cca 3 dny uz me vetsinou staci jen intimky a sem tam tampon. Pokud mas nejakou nejistotu porad se s gynekologem. Silne krvaceni muze byt zpusobeni i poruchou krvetvorby.
asi zalezi i na tom, jak dlouho krvacis a jak dlouho z toho tak silno..
první dny, i dvacet nočních za den, na noc dvě noční a stejně se furt budim 😒 , když už tampon tak po hodině měnim, gynek. tvrdil že po porodech se mi zmírní...houby 😠
@kytkakvete hmm tak to jsme na tom stejně ☹ já to měla před porody tak tři dny normálně, ale teď na houby
Myslím, že když dojdeš za doktorem, tak první co ti poradí je HA, já jsem před braním HA v pubertě měla měsíce, kdy jsem to měla třeba 14 dní v kuse! Strašný. Beru antikoncepci od svých cca 16-ti, vždy platíčka v kuse, takže mám měsíčky 4x do roka a stačí mi vždy tak jedna krabička OB normal, nebo jak se to jmenuje a intimky. 🙂
*Měli tam být 3 platíčka v kuse 😉
před porodama jsem to měla silnější MS ale po porodech to je teda síla, obzvlášť po druhém, první den už používám tampon pro silné krvácení(OB 4) a ještě to musím jistit vložkou, měnim tak po 3h někdy i dřív, za den tak 6ks a tomám takprvní dva dny MS pak už používám menší tampony ale za den jich dám pořád tak 5, MS mi trvá celý týden.
Teda to je spotřeba ☹ Před porody jsme v prvních dnech potřebovala tak 3 vložky/tampony za den + 1 na noc. Po porodech používám menstruační kalíšek, ten první den vyleju ráno, v poledne a večer, pak už jen ráno a večer. Nechceš ho taky zkusit, pobere toho víc, než tampony a vložky.
Řekla bych,že standartem bývá min. spotřeba 4.vložek denně-tzn. při slabém krvácení.Nevím od kolika se uvádí střední a silné,ale bývá to vypsáno v každém menstruačním kalendáři.Někdo má MS slabou,trvá mu cca 5-7dní a někdo zase silnou a po 4.dnech má pokoj.Síla MS se mění hormonálními změnami v pubertě,před porodem,po porodu a v přechodu.
Co se týče mě,tak nejsilnější MS jsem mívala v začátku a s přibývajícím věkem mi zeslábla jak v intenzitě krvácení,tak v počtech dnů.Ale o to více jí mám zase pravidelnější. 😉
@monad ,......................pokud si nejsi jistá,jestli je Tvá MS v pořádku,zajdi si na gynekologii,nech si udělat horm. profil a klasickou prohlídku +UTZ.Je to rozumnější řešení,než se tu srovnávat s MS ostatních,protože každé funguje tělo jinak 😉
@levandule_vanilkova mě právě nedělá Ha dobře, tak jsem ji vysadila
taky jsem mela silnou a dlouhou Ms - byla jsem u Dr, mela jsem pozitivni test na chlamidye, ktere to zpusobovaly, po preleceni zase vse v normalu. Super je taky menstruacni kalisek.
od doby, co používám mentruační kalíšek,mám přehled 😀. zdálo se mi, že když se kalíšek v nejkritičtějších okamžicích naplní klidně za cca 2 h (začne protékat, protože je plný krve atp.), je to moc. ale gyne říkala, že je to v pořádku. takže bych se nebála. taky menstruuju více krve teď, když neberu antikoncepci, než s ní.
ještě teda musím napsat, že neberu HA 😒