MEDA gynekologie, Praha. Zkušenosti?

lendot
23. črc 2020

Jsem registrovaná na gynekologii MEDA. Opravdu by mě zajímaly zkušenosti i jiných pacientek MEDA. Při minulé návštěvě jsem se již zajímala o ceny péče během těhotenství. Bohužel nemám srovnání s jinými pražskými gynekologiemi, ale zdá se mi, že je to tam docela drahé. Budu moc ráda za Vaše postřehy. Za běžnou prevenci (kterou si navíc ještě naúčtují u mé pojišťovny) mi účtují cca 750 Kč. A řekli mi, že za každou návštěvu během těhotenství se platí cena stejná plus pak příplatky za velká sono vyšetření, (tuším cca kolem 1200 Kč). Podělíte se, prosím, se mnou o zkušenosti i jestli jste tam celkově se vším spokojené?

kmarie81
23. črc 2020

@lendot já u své doktorky nic neplatím, tedy kromě nadstandartních úkonů - jako třeba citologie do vodního media (500,- Kč), těhotenský test (moč -- tuším 40 kč) atd. za klasickou prevenci, ted v těhotenství (možná bude chtít pár korun za ultrazvuk) nebo nějaký akutní problém sem nikdy nic neplatila. Jsem z Plzně tak je to tu asi o 100% levnější 🙂..

lendot
autor
23. črc 2020

Ano z mého rodného města mám podobnou zkušenost i kamarádky z Brna a Olomouce atp. nemusely během těhotenství moc připlácet a péče jim šla víceméně z pojištění. Bohužel Praha je v tomto opravdu hodně specifická. A mě právě zajímá jak to vnímají i jiné pacientky z MEDA, protože možností kam chodit je zde opravdu mnoho, ale vybrat si to správné místo je docela oříšek 🙂

sus3nka
24. črc 2020

Bohužel zrovna Meda je velmi drahá, to je jediné co o ni vím. Bavila jsem se o ni u své gynekologa, protože mé mamce utekl gynekolog právě do Medy a chtěl, aby pacientky šly s ním, no mamce jsem to vymluvila a tak nakonec mamka chodí tam kam já.

janedv
24. črc 2020

MEDA je opravdu nadstandardne draha. Cely zivot chodim v Praze a platim max 1000kc rocne a pak uz nic. Za tehotensky balicek jsem pak platila 3000kc, ale bylo tam uplne vse, utz na kazde prohlidce, atd.
Ted u noveho dokonce jen 800 (centrum prahy, spickovy gyn, je i ve vedeni komory).
V mede jsem byla 2x na zakroku (revize po ZT) a jsou tam skveli. Ale proste drazi, no. Otazka je, co potrebujes.

berenika39
24. črc 2020

@lendot Jsem u nich strasnou spoustu let. Profi pracoviste, postupne jsem u tretiho lekare, zachranili mi tam tehu - nedoporucili revizi, kterou meli uz jinde vplanu... proste a jednoduse - pokud se ti Meda zda draha ( nevim, me je to jedno, platim si za servis, sluzbu) , je nastesti dnes moznost jit jinam. Lekari, kteri tam jsou jsou top, a logicky - soukroma gynda - platis. Opravdu za sebe jen sama pozitiva a nemenila bych🙂.

janedv
25. črc 2020

@berenika39 myslim, ze kvalitu Medy nikdo nerozporuje. A je jasne, ze aby tam udrzeli kvalitni lekare, je potreba je zaplatit.
Slo mi o to @lendot rict, ze sice vybrala dobre, ale NENI to cenovy standard v Praze. Proste aby vedela, ze jsou i jine kvalitni alternativy, ktere stoji min.
Ja Medu chvalim kudy chodim, 2x revize, bohuzel opravnene, 2x u nich i kdyz jinde by to bylo zdarma nebo alespon levnejsi. Ale rada jsem zaplatila, byli citlivi, skveli, opravdu urovrn na 1*.

berenika39
25. črc 2020

@janedv Jj, souhlasim🙂

lendot
autor
27. črc 2020

Děkuji za info. Takže se shodneme, že jsou dobří, ale opravdu drazí. 🙂))

A mimojiné za ty jejich ceny bych předpokládala alespoň možnost online objednání a komunikace po emailu.

lendot
autor
27. črc 2020

@berenika39 jsem ráda, že tam máš dobré zkušenosti s péčí a doporučuješ je. Já to jen z preventivek zatím neměla jak poznat. Mám tam z toho dobrý pocit, nemám problém si za kvalitu připlatit a i proto jsem se chtěla zeptat zde na Vaše osobní zkušenosti a doporučení.

cris10
30. lis 2020

Od Medy jsem utekla. Chodila jsem p. Muškovi a pan doktor by neměl dělat ani veterináře, natož gynekologa..
Nejdřív jsem byla u jiné doktorky a ta mi zapomněla zavolat, že mi vyšly blbě testy. Dozvedela jsem se o tom po třech měsících, když jsem potřebovala vyšetřit skrz zánět, to jsem byla u p. Mušky, chtěla jsem i kontrolu protože mi neslo otěhotnět a on mi řekl, že jsem naprosto zdravá a mam to v hlavě... další 3 měsíce na to jsem byla ba kontrole skrz bolesti, zjištěna cysta a museli mě urgentně operovat na Bulovce. Následně zjištěná endometrioza. Začala jsem si sama zjišťovat jaké vysetreni, když se nedaří otěhotnět, je potřeba. Sama jsem se objednala na průchodnost vejcovodu a jeden nepruchozi.. takže hrozilo mimodelozni.. každopádně pan Muška muže byt super pro zdravou ženu, ale pro tu s problémy ne...

cris10
30. lis 2020

A cena pro mě je to poslední, za kvalitní gynekologii si rada zaplatím. Nyní navštěvuji jinou gyndu, kde jsou ceny vyšší, ale jsou tam specialisté na každý problém 🙂 takže peníze, pokud člověk nemusí, bych neřešila..

chasing_rabbits
30. lis 2020

Já jsem v Mede spokojená, cena je pravdu vyšší, teď v těhu cca 1200-1500 za návštěvu. Ale ráda to dám. Doktoři mají čas, sestřičky jsou milé a ochotné. 🙂 chodím tam cca 7 let.

lendot
autor
25. srp 2021

Ahoj. Dnes jsem zjistila, že milá paní doktorka Gabriela Šustová už v MEDĚ nepracuje a že odjela pracovat na gyn kliniku do Afriky! 🙂 Je mi to líto, protože mi byla hodně sympatická a těšila jsem se, že se o mě nyní v těhotenství dobře postará. Za ní je tam nyní Marcela Meixnerová, ale bohužel recenze, které jsem si našla, mě dost odrazují. 😕Nemáte, prosím, s ní někdo aktuální osobní zkušenost? 🙏

vh1610
15. lis 2021

@lendot jeeeje, ja pani Sustovou taky zboznovala! A preveleli me k Mudr. Meixnerove u ktere jsem byla na jedne preventivce plus nejakej reseni polypu. Lidsky silene fajn a mila, dost mi pripominala mudr. Sustovou. Ale nemohu vic soudit. Rozhodne byla pecliva a strasne citliva v ukonech.

lendot
autor
16. lis 2021

@vh1610 nakonec mám z ní i přes ty recenze co jsem četla taky dobrý pocit, rozhodně na mě působí jako důvěryhodný odborník. Aktuálně mi vede těhotenství a těší mě kolik informací mi sděluje a vysvětluje a přijde mi, že ji na mě jako pacientce záleží. 👍

vh1610
17. lis 2021

@lendot hura, to moc rada slysim! Ja na zaklade vasi otazky koukala na jeji recenze a popravde absolutne si nedokazu predstavit, ze by takovy byla? Mam z toho takovy dojem, ze musela resit neco osobniho, kdovi, treba muze trpet depresemi nebo podobnou diagnozou a ted je na novem pracovisti a ma treba sve veci lepe vyresene. Protoze mi to fakt prijde jako zmena a to jsem dost na pristup lekaru citliva. Ja uz musela prejit po stehovani ke gyn v jinem meste, protoze jsem take otehotnela, ale styska se mi po tom uzasnem vybaveni v Mede, tam by na ultrazvuku byl urcite prcek lip videt 😁 Mohu se zeptat, co tam aktualne platite za kontrolu s ultrazvukem?

klovalka
17. lis 2021

V Medě jsem byla spokojení s MUDr. Marešovou - ta odešla, lékař ke kterému mě bez upozornění přeřadili mi nevyhovoval a tak dojíždím jinam opět k Dr. Marešové.
Ceny v Medě vysoké, péče dobrá.
Vadilo mi akorát to rádoby kamarádské oslovení jménem ,nikoliv příjmením, ale to je asi můj osobní problém a s kvalitou péče to nemá nic společného.

llenka1
17. lis 2021

@vh1610 neee, to ani nechcem citat, ze odisla :( to bude uz treti gynekolog :/ ako ja nemam rada zmeny

vh1610
17. lis 2021

@llenka1 jo, byla supr, ale co...do Afriky za ni dojizdet nechcete? 😁 Budete asi automaticky take u te Meixnerove, dejte ji sanci, uvidite sama, je podobna pani Sustove jak vekove, vzhledem, tak takovou tou jemnosti. Me se s ni jednalo hezky. 🙂

kampakkampak
12. črc 2024

@lendot ahoj, chtěla bych obnovit diskuzi. Jednalo se o MEDA Budínova poblíž Bulovky, nebo na Mazurské? Někde totiž v diskuzích lidé píší, že je to na Mazurské bez poplatku - toho ročního kolem 1500. Chodite někdo i na tu Mazurskou? Díky