Máte zkušenost s online psychologickou poradnou?

24. dub 2023

Zdravím, začíná na mě tak nějak všechno padat... Samota, smutek... Přijde mi, že každý den pomalu brečím a mám chuť se na všechno vysrat. Mám malou holčičku skoro 3 roky a další dítě na cestě. Skvělého manžela. Ale přesto se v poslední době cítím jak nikdo. Nic nezvládám, nic mě nebaví, nedokážu se ani věnovat dceři a hrozně mě to mrzí. Nemám nikoho komu bych se vypovídala. Vpodstatě na mě celý svět vždycky sral a evidentně to ani nikdy lepší nebude.. Dřív jsem párkrát byla na terapii, vždycky se mi hrozně ulevilo. Jenže nemám na to abych každých 14dní vyhodila jen tak 1500kc za hodinu. Máte někdo prosím zkušenosti s nějakou online poradnou či něčím podobným... Děkuju

lv
24. dub 2023

Zkus spíš oslovit svoji zdravotní pojišťovnu, vyžádej si seznam psychologů, s kterými mají smlouvu a terapii hradí. Pak obvolávej, nechavej kontakt, kdyby jim z pořadníku někdo vypadl.. Zkus i psychiatra, hormony můžou rozjet i deprese. Ať je ti lépe!

konidana
24. dub 2023

na vypovídání pomůže i terapeut v rodinné poradně, to taky je zadarmo a rozhodně dostupnější než psycholog. Pak mám zkušenost s nějakou pomocnou telefonní linkou, jako na 1.zklidnění ok, ale pak mi vždy přišlo, co jim to vykládám...ta zpětná vazba nikdy nebyla taková, jako osobně. Když bych si to vykládala do stěny, sama pro sebe, tak by to mělo podobný efekt. Příště jsem to tak většinou dělala.

lenkalubina
24. dub 2023

Já chodím na terapie zdarma🤔( myslím tím na pojišťovnu)jak je možné,že platíte? V těhotenství jsem začala docházet k psychiatricce a ta mi to nabídla. Zkuste pozjistovat

konidana
24. dub 2023

@lenkalubina tak to seš asi prvni clovek za x let co vim, ze sehnal.psychologa na pojistovnu. V praze pomalu nenajdes ani placenyho, jak maj plno.

lv
24. dub 2023

@konidana ja mam taky na pojišťovnu, ale byla hodně dlouhá čekací doba. Asi rok a čtvrt v pořadníku, chodila jsem rok 1x týdně. Teď jen dle potřeby něco jako pohotovostní cca 2 návštěvy, pak zas měsíce nic, ale vím, že kdybych byla v krizi, pomůže mi

konidana
24. dub 2023

@lv tak to mas super. Ovsem cekacka rok... to pak uz muze byt sakra pozde...

lenkalubina
24. dub 2023

@konidana no jo já jsem ani netušila,že to tak jde🤷‍♀️

patypresdevaty
25. dub 2023

@konidana Já chodím taky na terapii zdarma. Jsou i instituce, které financuje kraj a to jsem pak nemusela řešit ani pojišťovnu... Já jezdím konkrétně do Kladna, kde jsou navíc kvalitní lidé, doporučil mi je třeba i Rataj, který má sám plno. Termín jsem dostala skoro hned

patypresdevaty
25. dub 2023

Jo a k tématu - nemyslím si, že online terapie bude nějak výrazně levnější než terapie naživo. Alespoň kvalitní terapeuti to tedy mají naceněné stejně/skoro stejně.
Spíš bych se bála, že v tom online prostředí se bude schovávat více nekvalitních lidí a "neterapeutů", kteří si na to jen hrajou.
Výhodu online terapie vidím jen v širším geografickém záběru (tedy širší výběr) nebo když je pro mě dojíždění celkově z nějakého důvodu problém.