Maminky s tříselnou kýlou a miminkem. Rady, zkušenosti, jak řešit?

madeleine31
21. zář 2021

Zdravím všechny, pokud je tu někdo, kdo měl stejný problém, byla bych moc ráda za zkušenosti. 🙂
V lednu mi zjistili triselnou kylu, a to oboustranne. Občas to tak zapichalo, nebo bodlo, tak jsem s tím šla, protože jsem se obávala třeba slepaku... Udělali mi sono s tím, že je to tedy ta kýla... Lékař říkal, že tím, že mám miminko, tak zatím operace není na poradu dne. Řekl, že kdyby se mi to vyboulilo, tak mám vleze pokrčit nohy a partner mi to má zatlačit zpět. Uskrinuti prý u mladých lidí většinou nebývá...
Teď je září a i když kylu stále nemám viditelnou, tak mě to vpravo nad stydkou kosti začíná nepříjemně bolet, řekla bych, že je to takové řezání. Bolest není stálá, ale je nepříjemná. Uvědomuji si, že budu muset na operaci, ale neumím si to představit. Dcera právě ukončila 10.mesic, má 9,10 kg a chodí jen s mou oporou. To znamená, že i když se snažím nosit ji co nejméně, tak vytahování z postýlky, dávání do postýlky, snášeni ze schodů k autu se prostě nebyhnu. Chápu, že to všechno tu kylu zhoršuje. Když přijde partner z práce, už se snaží nosit ji jen on, ale do 15.00 je to na mě. Vymyslím různé zjednodušení, třeba ji prevliklam v postýlce, krmím taky tam, ale stejně se prostě nošení úplně nevyhnu. Ideální by bylo, kdyby se naučila chodit sama, pak bych mohla jít na operaci. Do té doby to nemá cenu, když bych správně dceru neměla asi 3 měsíce nosit. Jenomže si říkám, určitě už tuhle situaci někdo zažil a tak by mě moc zajímaly vaše zkušenosti a rady, jak se toto řeší. Děkuji.
PS: na čtvrtek jsem se objednala na sono břicha, tak uvidím, v jakém stavu to je.
Taky mě ještě napadlo, jestli to třeba nemůže být od zad....