Maminka v šestinedělí trpí na dýchací cesty

luu25
27. dub 2017

Zdravím,
moje kamarádka je v šestinedělí, samoživitelka a trpí na ucpaný nos a doma hodně kýchá. Takové problémy má co ji znám, nepřišlo to teď s miminkem a nezměnilo se ani když se přestěhovala. S doktory to řešila a prý to není vyloženě alergie, takže na to nic nebere.
Problém ale je, že tím prý budí miminko se kterým bydlí vmalé 1+kk. Je z toho hodně nešťastná a máme obavy, že brzy upadne do depresí...
A tak jsme se s kamarádkami dohodly, že se jí složíme na malou čističku vzduchu, protože to není nic levného. Vybraly jsme tady tuhle: https://eshop.panfitinka.cz/p/sinclair-sp240a-c...

Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti nejlépe přímo s touhle čističkou, ale i s jinýma čističkama vzduchu. Asi mě nejvíc zajímá spotřeba a jestli to ten vzduch vážně pročistí.
Má to smysl? I třeba co se týče placebo efektu? Máme o ni docela strach... Peníze nejsou problém (skládá se nás hodně).
Předem mnohokrát děkuju za názory.

soyevita
27. dub 2017

@luu25 S čističkou neporadím,ale podle toho co popisuješ,to jsou spíš alergické projevy....
Rozhodně bych zkusila po dohodě s lékařem nějaké antihistaminikum.A vidělo by se.
Pokud kojí,tak bych nic volně prodejného nezkoušela

luu25
autor
27. dub 2017

@soyevita mockrát děkuju za reakci. Taky si myslíme, že to zní spíš jako alergie, ale ona nám tvrdí, že to s lékařem řešila. Ten prý alergii spíše vyloučil a ona to dál neřešila. Ale nevím jak přesně to bylo, nebyla jsem tam.
Právě protože kojí na to nic nebere. Předtím brala nějaké kapky, ale co otěhotněla, tak je vysadila...

Moje otázka na čističky každopádně pořád stojí.

soyevita
28. dub 2017

@luu25 Tak třeba vám pomohou i tyto články v rozhodování🙂

https://www.proalergiky.cz/eshop/cisticky-vzduc...

pajula123
28. dub 2017

Co do funkci mame podobnou cisticku a je to fajn vec,hodne pomohla ve smogovem obdobi. ALE: vyrobci neuvadi,ze delsim pouzitim ionizatoru se vytvari mnozstvi ozonu,ktere citlivym jedincum hodne vadi.zpusobuje dychaci obtize atd. Pokud to jde vypnout,je to o.k.,kdyby ne,nebrala bych. Ionizator doma nepoustime,jsme radi,ze jsme se z toho dali dokupy,nejhur to nesl rocni syn,takze k miminku urcite ne. Ale cisticka jako takova je fajn,manzel ma astma,kasle min.

luu25
autor
19. kvě 2017

@soyevita díky moc za odkaz, prohlídly jsme si ho s holkama a máme v tom víc jasno.

@pajula123 moc děkuju za varování s tím ionizátorem. Zavolala jsem na ten e-shop kde jsme měli vybranou tu čističku a paní byla moc ochotná, probrala to s námi. Jejich čistička jde vypnout akorát prý trochu hlučí... což nás vůbec nenapadlo, že by mohl být problém. Můžu se zeptat jak hlučná ta vaše je?

pajula123
19. kvě 2017

@luu25 trosku hlucna je,ale zalezi,v jakem rezimu jede,v tom nocnim ji prakticky nevnimam

luu25
autor
8. čer 2017

@pajula123 děkuju moc.

Koupily jsme ji 🙂 Kamarádka vypadá spokojeněji 🙂