Ahoj holky, potřebuju se asi vykecat, nebo co... A třeba i poradit, jestli se najde někdo s podobnými problémy, nebo jestli je tu fyzioterapeutka, která by mi mohla říct svůj názor. A bude to román.
Asi se brzo rozpadnu, jsem z toho už psychicky úplně rozložená a otrávená. Trápí mě dvě věci: v první řadě krk. Mám dlouhodobě problémy s krční páteří, pořád mi někam uhýbají obratle, levý čelistní kloub je taky v háji, lupe, přeskakuje, bolí, už se mi i stalo, že se zaseknul. Ráno se budím a je zatuhlý, s bolestma hlavy už žiju kolik měsíců... Možná už by to šlo počítat na roky, nevím. Stejně tak krk, levá strana bolavá, tak různě zatvrdlá, celý život mám i mírně nakloněno hlavu na tu stranu. A teď se mi přidaly takový věci -> mám knedlík v krku, něco mi v něm vadí. Nebo mám ten pocit 🤷♀️ Jednou spíš pod pod ohryzkem, jindy výš. Spíš k té levé straně, občas mi přijde, jakoby mi na zadní stranu hrdla něco tlačilo. Jakoby pocit uvízlého sousta. Taky mi každou chvíli brní rty a špička jazyka. A zuby bolí, tak nějak všechny, bolest putovní. ORL mě čeká koncem týdne. Pokud je tu fyzio, může mi říct, jestli je možný, aby mi tohle všechno dělala ta pitomá páteř? Než začnu stresit, že mám raka. Štítná žláza byla v těhu v pořádku, mimčo má teď skoro 5m.
A druhá věc: Nohy 🤦♀️ Trnou mi nohy, obzvlášť pravá. Pálí, studí... Nebo nevím, jak to popsat. Hlavně nárt z vnější strany až ke kotníku, holeň, sem tam lýtko, pálí mě nad koleny. Celkem mě i bolej kotníky, kolena a kyčle, ale jsem hypermobilní, klouby věčně bolej, kolena se mi provracejí pří stání běžně, a teď mě to nějak víc sere. Napadá mě, jestli to nemůže souviset s nervama, pobolívá mě v kříži, když tahám děti nebo se zvedám, esíčka mám na dotek taky bolavá a v minulosti mě to dost potrápilo. Při kojení vleže mě to vyloženě kroutí. Nenapadá vás, jak si pomoct? Moje fyzio nepremává momentálně. Dneska jsem byla u svojí praktické lékařky, na krev v rámci preventivky, ale ani jsem jí o těch nohách neřekla, už tak si přijdu jako hypochondr a je mi za to trapně. Mám s pohybovým aparátem celkově problémy, jsem celá nakřivo a zažila jsem už nevídané věci, způsobené vadným držením těla, různě nataženými a zatuhlými svaly a pod. Jsem z toho už vážně unavená, nechci to prožívat, chci se radovat z dětí, z jara, ze života...
Záleží proč si celá nakřivo. Já mám kratší jednu nohu, po úraze a abych fungovala, chodím na dornovku, je to jediný, co mi pomůže. Taky jsem se musela dost zaměřit na držení těla-chodila jsem jak kačena, blbě stála, šla, seděla a bolelo mě kvuli tomu v kříži jako sfiňa. Bolí mě to i teď, když se třeba blbě rozvalím na gauči
@te_reza hm, to jsem na tom stejně, taky když vstanu a než se rozchodím, tak lezu jak kačer. A myslím, že vadným držením těla to začalo... Jsem celkem vysoká, tak mi vždycky všichni říkali, jak jsem se rychle vytáhla v tý pubertě, že proto ta skolioza. Jako na mě by se mohli vychovávat fyzioterapeuti 🙂 Jsem od hlavy po palce celá blbě. Nejhorší je, že mě už bolí být rovně. Hrozně jsem se těšila, jak si po porodu najdu někoho, ke komu bych mohla chodit cvičit, kdo by mě vedl, abych cvičila správně a místo toho máme tuhle prima covid situaci a jsem v loji.
@kris_kubko fyzioterapeuti spadají pod zdravotnictví a normálně fungují.
@kris_kubko mě bolelo být rovně tři roky, fakt, měla jsem prohlá záda a vystrčený břicho, prostě kachna a fakt to bolelo, když sem něco dělala rovně, teď už jsem srovnaná
A docházíš za nějakou fyzioterapeutkou? Máma měla brnění nohy a bolest zad od plotýnek a pravidelné cvičení ji problém v podstatě vyřešilo. Před tím než začla chodit na fyzio , tak ještě byla na magnetické rezonanci. Tam ji poslal ortoped. Fyzioterapeuti by měli normálně fungovat.
@ada22 mám jen soukromou fyzio, která mě tahá z nejhoršího, žádné systematické cílené cvičení to není. A ta ted stejně nefunguje, je marod. Měla jsem ještě v těhotenství vyhlídlou lektorku pilates, dělala i soukromé lekce a právě to mi teď stopl covid. Chtěla jsem zpevnit celkově, co by mi hodně pomohlo. Jinak mě napadlo, že by to mohlo být od plotýnek, protože ty záda jsou teď docela výživné a rozjede se to nejvíc v jedný konkrétní poloze při kojení.
Ja bych byt tebou zasla za doktorkou, nechala se poradne vysetrit, poslat na specializovana pracoviste. Dostanes zadanku na fyzioterapii nebo se treba zjisti, ze bude treba i jiny lekarsky zakrok. Fyzioterapeuti normalne fungujou, ja prave chodim s rozestupem brisnich svalu. Chce to se do toho oprit a neco s tim delat. Ty tu pises, ze jsi to doktorce ani nerekla, aby si nemyslela, ze jsi hypochondr, pak ze je tu covid a nemuzes nikam chodit, pak ze je tvoje fyzio marod, pilates ti taky stopl covid... Doktorka si urcite nebude myslet, ze jsi hypochondr (pokud je normalni), fyzio fungujou a urcite najdes jinou (doktorka ti treba doporuci) a na pilates bych se osobne vykaslala, dokud nebudes vedet, jak na tom jsi. Me treba fyzio pilates a jogu zakazala, dokud se mi ten rozestup nezmensi... Proste se prestan vymlouvat a zacni jednat!
Mama tenkrát docházelo za fyzio , aby ji naučila cviky na zpevnění hlavně středu těla a různé protažení. Jinak ji objevili, že má jednu nohu kratší, tak má vložku do bot.
@hanih Já se nevymlouvám🙂 s doktorkou už to řeším dva roky, jen ty nohy jsem jí nezmínila, při tom všem. Mám za sebou ORL, teď mě čeká další, neurologa, rehabky na čelist, krk, core, mobilizaci kostrče, rhb. na pánevní dno... Pilates mi doporučila moje fyzio, protože by mi pomohlo, kdybych zpevnila, ale nemůžu kvůli hypermobilitě cvičit jak se mi zachce, např. jóga je pro mne vyloženě nevhodná, stejně tak posilovna. A fitness je teď prostě pozavírané, to je holý fakt. Teď se prostě zase objevily nějaký problémy, myslím ten krk zrovna, doktorka mě poslala dál, což trvá a než se tam dostanu, chtěla jsem to s někým probrat, neb jsem z toho značně nervní. Do toho začly ty nohy 🤷♀️
O těch problémech jsi obvoďačce říct měla, hypochondr nejsi. Jenom nikdo nenašel zatím způsob, jak to řešit.