Mám zubaře, ale nemám na opravu bolavých zubů... Nevím, co s tím 😭

29. čer 2023

Zdravím, někomu to může přijít jako blba diskuse ale mě to fakt momentálně dost trápí.
Před cca dvěma lety jsem přešla k jinému zubaři. Moje tehdejší zubařka dělala i jiné věci (botox, estetické zákroky). Takže vytížená, ne moc spolehlivá, měla jsem tehdy několik mezizubních kazů, které se neopravili. Tehdy to komentovala slovy, když si budete pořádně čistit zuby tak to bude ok a časem se to postupně opraví. Jenže pak mě jeden ten neškodný kaz chytl a když jsem volala na bolestivé bylo mi řečeno za rok. Takže jsem sháněla jiného zubaře asi 3/4 roku. Přešla jsem k zubaři co má moje rodina. Malý, milý Ukrajinec. Tehdy se i divil že v plombách mám bublinky, že to je blbě udělané atd. Tak mi ten bolavý zub opravil. Stálo to 3tis. Ani ne za dva měsíce se ten zub ozval znova, vic... Opět vyvrtal, vyčistil, zadělal za 2tis s tím že za 3m ho otevře a dodělá. Takže po čase dalších 5tis. Takže celkem 10tis... Do toho mě začal tlačit na opravu těch dalších kazů. Samozřejmě bych si je ráda nechala opravit ale nemám na to. Takže jsem se pak neobjednala na další. Jenže pak mě chytl zase ten samí zub co už opravoval 🤣 momentálně mě bolí huba už přes 2mesice. A já nevím jak to řešit. Když mu zavolám je nastavený, že jsem si neopravila jiný zuby. A za co. Jsem na rodičku. Dostávám 3,5tis měsíčně. Manžela tím furt otravovat nechci. Takže samozřejmě k němu nejdu ani s tím bolavým protože na to nemám 😡. Přijde mi to jako začarovaný kruh. Dřív jsem šla k zubaři, zub opravil a dodnes o něm nevím. Dnes tam chodím, jen dávám prachy, žádný levnější alternativy nenabízí, takže jak to mám řešit. 😭😭😭🤣 Měl někdo podobný problém.

pilzzee
29. čer 2023

Ses na rodicaku, manzel ti to proste zaplatit musi. Jde tady o zdravi, ne o paradu.

autor
29. čer 2023

@pilzzee on by mi peníze dál to neříkám. Ale mě už to prostě 💩, jde mi o princip. Pořád dávat do jednoho zubů, když potřebuju do jiných. Spíš mi jde o to, že jak je v dnešní době možný že neexistují levnější varianty. 😶

brnohrot
29. čer 2023

Tak přeci platíš zdravotní pojištění a ošetření bolavých zubu je potom snad zadarmo. Nebo ne?

autor
29. čer 2023

@brnohrot kdyby bylo zadarmo tak neplatim takový pálky ne 🤣. Vždycky se platilo za plomby ale dřív to asi uměli nebo nevím. Teď se platí víc a chodím tam furt 😡

hojda
29. čer 2023

Má ten lékař smlouvu s pojišťovnou? Pokud ne, tak platíš úplně vše.

krisstina93
29. čer 2023

Najdi si zubaře co má smlouvu s tvoji pojišťovnou a musí ti udělat zuby zadarmo, já u zubarky neplatim za základní péči nic, akorat když sem chtěla speciální plombu, tak sem platila par stovek. A pokud ti opravuje dokola stále jeden zub, tak to znamená, ze tam něco udelal blbě a mas nárok na reklamaci a opravu zadarmo,

brnohrot
29. čer 2023

U zubaře jsem neplatila nikdy nic. Jenom teď naposledy mi dal bílou plombou na přední zub a to jsem platila 1000,- korun.

hojda
29. čer 2023

@krisstina93 tak jestli ji cisti kanalky, tak u tech zubu uz je vetsi pravdepodonmost, ze budou zlobit, nebo se uz nepodari zub zachranit.

alice180
29. čer 2023

Co je cílem tvého dotazu. Buď řekneš manželovi a necháš si zuby opravit. Nebo si začneš hledat jinýho zubaře, ale tak to ti přeju hodně štěstí. Než ho najdeš tak si pravděpodobně ty zuby nedají pauzu a budou bolet dál.

vikinkav
29. čer 2023

Tak si ho nech vytrhnout, pak nebude zlobit.

barmil
29. čer 2023

@brnohrot neni, jen základ. Dceři jsem teď platila plombu 1600, prevence zdarma, osetreni jako zakrok take, ale umrtveni a vypln už hrazena neni. Sama jsem za osetreni kanalku nechala 9000. Pojisteni už nekryje skoro nic. Syn teď nemocny a i atb jsem platila, z pojisteni šlo jen 24kc, já na každou lahvičku platila 250kc

rejalin
29. čer 2023

Nevím jak kde, ale u mé zubarky lze nechat opravu zubů reklamovat (sama s tím nemám zkušenost). Aby ti v tak krátkém čase opravoval 3x jeden zub, to mi přijde divné. Já teda u zubarky platím docela dost, ale zase očekávám adekvátní péči..

zekrt
29. čer 2023

Myslim, že řešíš dvě různé věci. Máš zubaře, ke kterému nemáš důvěru - ovšem hledat nového je složité. Druhá věc je, že i jinde platit budeš, zdravotní pojištění ti nepokryje plnou kvalitní péči, tak to prostě je. Jestli jsi vdaná a manžel pracuje, tak moc nerozumím té poznámce o rodičáku, to je snad normální, že se to uhradí z toho, co manžel vydělá, ne?

tereza0111
29. čer 2023

Tohle je nejaky divny. Podle vseho mas uz druheho spatneho zubare, ktery navic nema zadnou smlouvu s pojistovnou. Zakladni osetreni by melo byt zdarma. Plati se "modni vystrelky" jako je bila vypln nebo asi anestetika by mohla byt hrazena. Ale nikdy se mi nestalo, ze by opraveny zub dal zlobil, to to proste udelal blbe. Zkus kontaktovat svou pojistovnu s zadosti o radu

1pomnenka
29. čer 2023

@tereza0111 Asi jak která pojišťovna, VZP hradí jen prevenci, rtg a příspěvek na DH. I když má zubař smlouvu s pojišťovnou!

hanka_12345
29. čer 2023

Tak si tam dej amalganovy a mas.to zadarmo nebo jen za nizkou cenu. Bily plomby sou holt drahej špás ale zase kvalitnehsi. Pokid si v situaci ze na to nemas tak bych volila to. Nechapu jak s tim vydrzis. Me kdyz boli zub tak jdu hned aby mi to spravil, mesic na to cekat tak jsem uz mrtvá. To s tim manzelem take nechapu. On by problem nemel tak co resis? Ja sem si plomby taky platila sama, na rodicaku ale janjsem na to tedy mela penize co jsem si setrila bokem

journals
29. čer 2023

@brnohrot to asi v jiném vesmíru 😳 oprava bolavých zubů fakt není zadarmo 🙈
@vikinkav skvělá rada 🤦🏻‍♀️ s přístupem jaký dotyčná má jí tam toho moc nezbyde

brnohrot
29. čer 2023

@barmil tak to je síla. To jsem nevěděla.🤭

brnohrot
29. čer 2023

@journals no jo no. Dlouho jsem u zubaře nebyla. Všechno se mění ale zřejmě k horšímu. 🤔

hojda
29. čer 2023

Třeba ty kanálky si můžeš nechat udělat na pojišťovnu zdarma, ale ta metody je zastaralá a s největší pravděpodobností s tím budeš mít pořád problém.

journals
29. čer 2023

@brnohrot no, tak to leccos vysvětluje, když k zubaři sama nechodíš, tak nevíš 😆 bacha, ať se za nějakou dobu taky nepodivuješ nad účtem za bolavé zuby 😉

ada22
29. čer 2023

Zjistila bych, zda má smlouvu s pojišťovnou. Ty částky nejsou úplně malé. Ale asi levnější dobrý zubař se bude hledat těžko. Jinak dle toho co píšeš tak ti čistil kanálky, to se zadela jen provizorní plombou a po čase se vydloubne a znovu pročistí. To se opakuje dokud vše není ok. Ale mě většinu toho hradila pojišťovna. Za zadělání kanálků pak platíš. Takže že ten zub teď bolí nejspíš není vinou zubaře, ale chce to znovu pročistit. A jinak řekla bych si o peníze manželovi nebo se s ním dohodla na hlídání, aby jsi mohla na nějakou brigádu

lichozroutsudy
29. čer 2023

Zašla bych ke kováři.

cherie24
29. čer 2023

A tebe štve, že se prosíš o peníze? Nebo ti manžel nechce dát nebo fakt nějak nechápu, co je za problém. Radši si necháš zkazit všechny zuby, než by sis řekla manželovi? Ono než vylezeš z rodičáku, tak můžeš mít takových zubů několik a pak budeš dávát 3/4 každé výplaty jen za opravy zubů, protože ona třeba taková korunka nebo zubní implantát, to už nejsou částky v tisících ale v deseti tisících. 😉 Já měla taky příšernou zubařku, lidí od ní pak začali hromadně odcházet a u jiných zubařů jim pomalu vypadávály oči z důlků. Já na tom byla stejně. Na rodičáku a to jsem ještě zůstala sama s malou a nová zubařka mi našla 11 kazů! Několik mezizubních, některé vnitřní podle rtg + pod všemi plombami kazy, takže komplet předělávka. 👌 Pár nejhorších zubů jsem si nechala opravit i jako samoživitelka, zubařce jsem to vysvětlila, že jen to nejnutnější a zbytek prostě chvíli musí počkat ... No a ten zbytek pak platil už můj současný partner. Kolem 20 tisíc jsem za to komplet dala určitě. Oprava každého zubů 2 - 3,5 tisíce. Smlouvu s pojišťovnou mají, ale pojišťovna hradí jen jednou za rok rtg a prohlídku, plus nějaký malý příspěvek na plombu, ale to fakt pár kaček.

levandule_k
29. čer 2023

Za prvé máte s manželem společné jmění manželů, teda pokud to nemáte upraveno jinak, a tedy normálně si finančně pomáháte. Neexistuje žádné, já vydělám 50 a ty 10, tak si živoř a já si budu užívat.

Za druhé, najdi si nového zubaře. Tvůj zubař patrně není kvalitní a nechal pod plombou kaz. Tady jsou videa 2 zubařů, abys věděla, jak poznáš kvalitního zubaře.

https://www.youtube.com/watch?v=yNU7RdawnDY

https://www.youtube.com/watch?v=b50Xo7jtPcA

https://www.youtube.com/watch?v=oDpcPrQw6Vk

Pokud máš problém s kanálky, nech si je vyčistit pod mikroskopem, ano zaplatíš si za to relativně dost, ale pokud je ten kanálek blbě vyčištěný, tak tě to bude vysírat pořád. Některé kanálky nejdou vidět pouhým okem. Bude se to pořád převrtávat, až skončíš na korunce nebo na úplném vytržení.

fouskovi
29. čer 2023

@brnohrot no to možná bylo dříve teď jen tam vlezes otevřeš pusu a hned vše platíš

llluckaaa
29. čer 2023

@lichozroutsudy Tos zabila 😀

zekrt
29. čer 2023

@1pomnenka To není pravda, třeba za trhání a anestezii taky platí, za protetiku částečně...

malanoha
29. čer 2023

Já chodím k zubaři, který má normálně smlouvu s mojí pojišťovnou a neplatim nic 🤷 Prevence a běžné opravy kazů neplatím. Jenom bílou plombu na přání.

misha31
29. čer 2023

Tak budto to proste budes muset zaplatit nebo je reseni vzit doma kleste.....👍