Mám pocit, že se zblázním - strach z rakoviny

6. dub 2024

Holky nemůžu zastavit pláč už skoro ani nespím a nemyslím na nic jiného. Mám strach z rakoviny. Objednám se hned v pondělí na kožní ale než mě vezmou se asi opravdu zblázním. Mám na bradě znaménko vystouplé a svědí. Je to už nějaká doba a já idiot tomu nevěnovala pozornost. A teď se můžu strachy zbláznit 😭😭😭. Vzniklo to tak že mi bylo ze stěru z čípku zjištěny nejasné změny 2x po sobě takže to beru tak že je to zatím ok. A od té doby mám v hlavě brouka co když mám rakovinu třeba mozku ale to byl jen brouk v hlavě ale pak jsem si vzpomněla na to znaménko 😭 v pondělí jdu k obvodnímu kde se mu chci se vším svěřit. A na kožní se objednám ale představa že čekám třeba 3 měsíce než mě vezmou je šílená 😭😭😭😭

zuzazidkova
6. dub 2024

Myslím, že obvodní ti nic nepoví, jen až si zajdes ke kožní. Ja byla na preventivce a nezdálo se ji znaminko prave, tak me poslala ke kožní a ten řekl odstranit a 14 dni jsem čekala na výsledky… jinak jak píšeš, objednavaci lhuta je silena, ale nasla jsem kožní, kde si zaplatíš přednostní vstup, sla jsem hned.

lencaa11
6. dub 2024

Na gynde bych si priplstila za tento test a HPV test jinak hodně dělá stres a to je největší kámen urazu zašla bych k obvodakovi pro zadanku stou by vás někde mohli vzít i dříve a hlavně trochu se dát do klidu ...

autor
6. dub 2024

@lencaa11 já právě nevím jak snažím se na to nemyslet , říkám si že to bude v pořádku bude to dobrý ale za minutu jsem zpět a negativní myšlení je zpět . Podle internetu to je 100 % ... Znaménko mám vystouplé a má 2 odstíny ale to mám dojem se nijak nemění a mám to tak stále ale to svědění . Svědilo mě jen když jsem byla nachlazená a kašlala ale teď jak na to myslím tak svědí stále . Nemůžu se vůbec uklidnit kéž bych aspoň normálně spala ale i tak se mi to během noci 10x promítne hlavou 😭 začínám uvažovat i nad psychiatrem ale než mě nějaký vezme tak to budou Vánoce .

autor
6. dub 2024

To znaménko mám na bradě

konidana
6. dub 2024

Z jednoho znamenka fakt neumres na rakovinu. Neplas! A negoogli !!!

No a kdybys fakt neco mela, tak to je v zacatku a vyleci se to.

Ja mam pokrocilou rakovinu a taky neplasim. Diagnoza mi na podzim tak nejak spadla z cisteho nebe... A ne, neni to rakovina ani HPV, kde jsem asi 2x mela taky divny hodnoty k hlidani, a ani z jednoho ze dvou znaminek(spanek, zada) , ktere mi x let malinko rostly, obcas svedily, a nakonec jsem se dokopala k jejich vyndani a jejich histologie byla cista.

1pomnenka
6. dub 2024

Nevymýšlej zbytečně diagnózy a objednej se na kožní. Obvoďák to nepozná, ten tak maximálně bradavici. Věř mi, že daleko horší je vědět, že ji někde máš, ale čekáš 3m na MR a pak ještě na výsledek.

lv
6. dub 2024

Na kožním mi vysvětlila doktorka, že znaménko, které potenciálně může být pozitivní se během 3 měsíců výrazně mění, barva, struktura, obrysy, velikost, není to hned. Ukázat ho jdi, ale ten stres ti ublíží víc, zkus nějaké bylinky, něco lehkého na spaní..

gruyerre
Autor odpověď smazal
Zobraz
gruyerre
6. dub 2024

Se znaménkem jdi na kožní, někde berou i bez objednání. Pokud se nějak výrazně nezměnilo, mělo by to být ok. Ten psychiatr by byl asi dobrá volba, podle toho, co píšeš.

evik19
6. dub 2024

Pravděpodobně tam máš suchou kůži, normálně si to znaménko natři krémem a uvidíš, že se ti uleví. Taky mám jedno znamínko, co občas svědí. Zkontrolované z kožního ho mám, je v pořádku, ale prostě je na místě, kdy mám občas suchou pokožku. Namažu a zase svědit přestane.

veroniqess
6. dub 2024

Znaménko si nech zkontrolovat, ale jinak jde podle mě o úzkosti a bylo by dobré vyhledat psychiatra

crejzy
6. dub 2024

Souhlasim s @veroniqess to co popisuješ ve skutečnosti není problém se znaménkem ale úzkostná porucha. vlastní zkušenost - Jednou jsem nespala dva dny kvůli strachu, že mám rakovinu uzlin na krku. Obvodní mě poslala na kontrolu srdce protože jsem u ní z toho strachu z rakoviny málem zkolabovala a srdce to nedávalo. Nakonec nemám ani nemocné srdce ani rakovinu, ale úzkosti….
No a pak mám kamarádku která měla opravdu znaménko které se “zvrhlo” a kromě odstranění se nic dalšího nedělo - nemusela podstoupit chemo atd. Takže dýchat do břicha, pustit si vedenou meditaci, vypít meduñkový čaj a připustit si, že ten strach je neadekvátní a že je velká šance že to dobře dopadne.

autor
7. dub 2024

Všem moc děkuji , trochu mě vaše odpovědi uklidnili. Dnes je mi o něco lépe

zdendula86
7. dub 2024

Já šla rovnou k chirurgovi na vyříznutí, vše z obličeje posílají na histologii. U nás nejsou dlouhé čekačky na chíře. Držím pěsti ať nečekáš dlouho ❤️

chimny
8. dub 2024

Měla jsem znaménko, které mělo úplně všechny ty kritéria. Říkala jsem si, že to je na 100%. Vyřízli, zkontrolovali a bylo ok. Jsem jako ty dokážu si v hlavě vyvolat jakoukoliv nemoc. Psychika je hrozná mrcha.

swan42
8. dub 2024

@anonym na cipku jsem mela zmeny CIN 2-3, byla jsem na konizaci, v rodine mame rakovinu kuze (babicka a bracha) a je to asi tyden co mi kocka rozskrabla vystouplou pihu a od ty doby to krvaci a svedi, tak me moc nedes 😅🙈