Ahoj, zajimalo by me jako tehotnou, zda mam narok na tzv.trvale bile plomby zdarma, vsude se docitam jen o tech "docasnych", ktere se pry casem droli. Ale jedna holcina stale tvrdi, ze ji zubar dal ty stale v tehotenstvi na pojistovnu, ze na to mame narok....jak to tedy je?
Mě řekl, že mám nárok na bílou na pojišťovnu během těhotenství. Každopádně vzhledem k tomu, že to nevytvrdil takovým tím světlem a jen mi zub zaplácl jak klasickým amalgámem, tak si myslím, že je to jen dočasné a pak ze mě stejně peníze za bílou plombu vytáhne 😀
V těhotenství jsou bílé plomby zdarma, ale jen cementové. Jejich nevýhodou je jejich nízká odolnost. Z hlediska dlouhodobého je lepší bílá plomba fotokompozitní, protože vydrží.Pacient si jí ale musí hradit v plné výši.
Ja si je prave platila taky, ale jsem prave dost v soku z toho, co porad tvrdi ta holcina....ona ze taky dela ve zdravotnictvi a ze na to narok pry mame...ze se ta trvala bila odvede pod stejnym kodem jako ta docasna. Zubari to pry nereknou, ale ze na nas si namasti kapsy a znamym je pak delaji zdarma...
@pet359 mě řekl zubař že v tehu mam nárok na bílou plombu zdarma a delal mi je musela jsem podepsat papír 📄 že jsem těhotná
@monika76301 no tak vida...takze to jde...a normalne ti je "zapekl"?
@pet359 ano klasicky i s tím světlem...
Máš nárok na tzv.skloinomerní cement, což je taky bílá plomba, ale vydrží méně, není tak odolná. Fotokompozitní tuhnoucí světlem si musíš zaplatit, tu pojišťovna nahradí.
@monika76301 takze to opravdu jde, kdyz se chce...diky....
@pet359 No jde nejde...hradí to potom lékař ze svého. Pojišťovna mu to nezaplatí.
@amaliekvidova ale ja to tak mám a podepisují papír 📄 o tom že jsem tehu a davaji mi bílé plnohodnotne plomby
@monika76301 To potom máte štědrého zubaře, ale je to opravdu výjimka 😊
@amaliekvidova ta holcina o ktere pisu, dela prave taky ve zdravotnictvi a tvrdi, ze ta fotokompozitni se da na pojistovnu odvest pod kodem jako ta "cementova"....ze to proste zubari nerikaji...
@pet359 Ale to je podvod na pojišťovnu. Někdo to dělá, ale většina ne.
@pet359 Ahoj, určitě se bude hodit naše MK poradna zubaře, vyzkoušej...posílám odkaz:
https://www.modrykonik.cz/forum/topics/poradny/
@berenika39 diky, uz jsem tam psala, čekám na odpoved...🙂
Ony jsou bílé plomby možné i na pojišťovnu? 😱 Ja za to nechala X tisic 😱