Mám ještě svrab?

nicolie
27. únor 2025

Hezký den přeji, chtěla bych se zeptat už si nevím rady, už měsíc ze synem trpíme na svrab, za ten měsíc jsme měli 3 infectoscaby kde z toho jeden jsme měli na 24h, dále jsme 2x podstoupily sirnou kůru na 3dny.. celý měsíc měním povlečení, vysávám, žehlím matrace i čalouněnou postel, dezinfekcí umývám všechno, peru na 60, žehlím a poté dam ještě vyžehlen do pytle na balkon.. po měsíci jsem zoufala syn má na těle sem tam pupínky, škrábe se.. Mě štípou/pálí ramena, krk, i obličej.. tělo mě svědí, sem tam mám také pupinek a sem tam mám někde pupinek jak když se popálíte kopřivou.. Myslíte si že máme ještě svrab nebo to už je pouhá alergická reakce na ty všechny masti, dezinfekce? Může vlastně svrab štípat nebo pálet? já všude četla že jen svědit.. děkuji za jakoukoliv radu, odpověď 🙂 už jsem opravdu zoufalá

klpoiu
27. únor 2025

Vetsinou je problem matrace. Nejlepsi by bylo je dat na par dni pryc. Aby to co v nich je vse sciplo. Mohou byt hluboko a tam teplo nedojde. A ano sirná mast muze zpusobit alergii, paleni kuze, vyrazka,koprivka jsou u toho typické.

nicolie
autor
27. únor 2025

@klpoiu děkuji, matrace u dětí vysavam přežehluji okna mám celý den dokořán v pokojíku ať je tam chlad, jejich matrace používají pouze na noc, ale já mám postel čalouněnou z úložným prostorem v druhé místnosti kde trávíme nejvíd času a nevím kam bych jí dala, na čem bych spala. 😏 podstoupíme ještě jednu sirnou kuru ale pokud i po tom budou problemy tak fakt už nevím, už jsem unavena

sinorina
28. únor 2025

@nicolie svrab se určitě nedělá na obličeji. Sírova mast i infectoscab strašně moc vysušují. Zkuste pár dní kůži promazávat a koupit něco na alergii ( zodac, fenistil) .
Jsou potíže horší v noci?

nicolie
autor
28. únor 2025

@sinorina právě že v noci jsme
úplně v pohodě, mě tělo spíše svědí ráno a to vlastně ramena/záda občas boky.. líca svědí když se poškrábu tak to chvíli štípe namažu se buďto excipialem nebo kalciovkou a je to na nějaký čas dobrý, včera mě svěděla noha a dnes se mi na noze udělalo toto, syn to měl na lokti něco podobného jako když se někde odřete a pak se vám to sloupává.. a na noze má toto a já už si nevím rady😏🤯

nicolie
autor
28. únor 2025

a na zádech mám toto, záda mě trápí asi nejvíc, štípou/pálí začne to svědět, poškrábu to, pak citím jak mě ty zada jakoby brní nebo mravenčení a jak se kůže napíná.. a na obličeji mě to na tvářích taky občas štípe a brní

sinorina
28. únor 2025

@nicolie byli jste s tím na kožním? Klidně bych zkusila více lékařů

alva11
28. únor 2025

Na kontrole na kožním jste byli? Víte, odkud jste to chytili? Pokud jste všechna hygienická opatření provedli správně a nemůžete se opakovaně infikovat znovu (od někoho z příbuzných, z některého nevypraného oblečení, ze sedací soupravy či autosedačky apod.), bude to jen podráždění po léčbě, je to časté. Doporučuju antihistaminika (léky proti alergii), několikrát denně promazávat neparfemovaným krémem, ideálně pro atopiky (třeba Dexeryl, Codexial, Cerave mléko...), pokud máte i ekzém, pak si nechat u lékaře předepsat mastičku s kortikoidem.

nicolie
autor
28. únor 2025

@sinorina nakonec jsme dnes zašli na kožní, u mě to vypadá spíš už jako ekzém, ale syn tam náznaky ještě má tak nam pro jistotu předepsala ještě jednou sirnou mast 🙂 děkuji za vaše odpovědi

nicolie
autor
31. bře 2025

Hezký den, měla bych dotaz, cca před 3 tydny jsme se s dětmi lečila na svrab. měli jsme 3 infectoscaby z toho jeden byl na 24h, 3x sirnou mast. poté jsme byli na kontrole a zbavili jsme se toho, já měla na zadech vyražku pani doktorka řikala patrný ekzem.. předepsala mi locoid.. ale mě pořád svědí a štípou záda po koupaní jsem si namazala zada měsíčkovou mastí, myslíte si že bych mohla mít zpátky svrab nebo to je alergická reakce? děkuji.