Magnetická rezonance bez kontrastní látky. Liší se nějak od MR s kontrastní látkou?

karinka333
23. črc 2023

Ahoj, jaký je rozdíl mezi magnetickou rezonancí mozku s kontrastní látkou a bez?
Je možné, že když jsem byla bez, tak že mr něco nezobrazila? Byla jsem kvůli dlouhodobým bolestem hlavy aby se vyloučila sekundarita (měla jsem hlavně obavy z nádoru). Žádnou kontrastní látku mi nikdo nedal a na netu jsem odpověď nedostala. Jen jsem někde četla,že ta kontrastní látka rozliší zda se jedná o nádor,cystu atd (že je to podobné bez té látky) ale nevím,zda to tak opravdu je?

Navíc mi jen poslali výsledky na mail a doktor mi má volat příští týden. Ale závěrem je normální nález, tak je to snad v pořádku?

drep
23. črc 2023

@karinka333 kontrastní látka se dává, pokud je tam něco “navíc”, slouží k další diferenciální diagnostice. Pokud je normální nález, není důvod l aplikaci kontrastu.

karinka333
autor
23. črc 2023

@drep děkuji za odpověď. Já jsem se právě bála, aby magnetická rezonance zobrazila vše,když nebyla podána.

lenulen
23. črc 2023

@karinka333 byla jsem uz 4* na magneticke rezonanci mozku a nikdy mi kontrastni latku nepichali 🙂

werik153
23. črc 2023

Chodím každé dva roky. Posledně mi napichly kanilu s tím, se když něco uvidí, tak mi to přijdou píchnout. No a v průběhu opravdu přišel....od té doby mi ji každé dva roky dávají.

karinka333
autor
23. črc 2023

@werik153 a co viděli? Děkuji za odpovědi.

werik153
23. črc 2023

@karinka333 tak já toho mám víc, tuším že tohle byly nějaké léze na mozku a gliom , který je nezhoubný a mám ho už delší dobu. Neroste.