Lze nějak zmírnit PMS?

cherie24
16. bře 2024

Ženy, dá se nějak zmírnit PMS? S každým dalším těhotenstvím to je horší a horší. Jsem fakt protivná a zhnusená i sama ze sebe. Pokaždé mám deprese a jsem vzteklá, netrpělivá, všechno je špatně. Před dětma jsem to neměla vůbec. Po prvním těhotenství jsem měla spíš jen ty deprese a teď po druhém je to vůbec tragédie. Dá se to třeba nějakými bylinkami zmírňovat? Na gyndu jdu až za dlouho a nechci taková být, ale nějak se to nedá v tomto období korigovat. 🙄

lamiaaa
16. bře 2024

Existují kapky Mastodynon, přímo určené na zmírnění pms. Ale osobní zkušenost s ním nemám.

reeeza
16. bře 2024

Zkus pms yoga, hormonal yoga
Kontryhel a drmek
Pohyb- procházky, tanec
V období pms sexovat
😁🙂

lennus
16. bře 2024

@cherie24 Taky se mi zhoršilo PMS po dětech. Já mám a užívám bylinný extrakt na míru od naturopatky a funguje mi - pomáhá dobře. Fajn je i magnesium a pokud to jde, odpočívat, i když nejunavenější jsem 1. nebo 2. den, kdy mám menstruaci nejsilnější. Psychicky se mi sice jejím příchodem uleví, ale fyzicky jsem dost unavená. A když to jde, zkouším odpočívat.

cilkat
16. bře 2024

Hele, já najedla na kontryhelový čaj právě kvůli PMS ... a do tří měsíců dobrý.

levandule_k
17. bře 2024

Kromě toho, co doporučuje @reeza, tak můžeš zkusit i pupalkový olej, ten je taky na pms.

adelisss
18. bře 2024

Určitě se snažím doplňovat hořčík (je na nervy a proti křečím) a b-komplex. Jinak více spánku - hodina denně navíc v mém případě fakt pomůže. Při rozházeném cyklu jsem používala extrakt z drmku, pomáhá srovnat ženské hormony.