Lze nějak prodloužit cykly?

21. bře 2024

Většinou ženy řeší, jak zkrátit délku cyklu, ale dá se nějak prodloužit? Vitamíny, bylinky..jakkoliv. Před dětmi jsem měla téměř ukázkový cyklus, 28-29 dní, krvácení trvalo vždy max 5 dní a to ten pátý den už nebylo skoro nic. Pak přišly dva porody během roku a půl a teď už mám víc než tři roky po tom druhém a od začátku, co mi naskočila MS (po pár týdnech i přes kojení) mám extrémně krátké cykly: 21-24 dní. Navíc krvácení trva 6 dní a fakt i ten šestý den ještě potřebuju vložku/tampón. Musím říct, že je to extrémně obtěžující, mám pocit, že krvácím prostě furt. 😭 Děti už nechci, do přechodu ještě klidně 10 let a víc.... Gynekoložka řekla, že 21 dní je ještě v normě a smůla....Jako asi je to "normální", ale fakt mám pocit, že to mám furt. :(

lauriak
21. bře 2024

Hormonalni antikoncepce?

levandule_k
21. bře 2024

Zkus tinkturu z drmku.

jahodi
21. bře 2024

já mám cyklus cca od 30. roku zkrácenější než před ním, bez porodu. Teď jsem si začala měřit bazální teplotu a zjistila jsem, že mám především zkrácenou druhou fázi, od ovulace po MS. Ta by prý měla být aspoň 13 dní. Na internetu jsem našla doporučení brát doplněk Sarapis a po dvou měsících už jsem měla cyklus 26 dní a tu druhou fázi už 15 dní.

squezy
21. bře 2024

Zkus od poloviny cyklu brat drmek. Možná máš málo progesteronu,proto ti to zacina uz tak brzy. Behem MS jez vitamin C. Drmek i céčko normálně jako potravinovy doplněk koupený v lékárně. Ja ještě jim probiotika.

malazena
21. bře 2024

Měla jsem to stejně, na doporučení gynekoložky jsem zkusila pupalkový olej, prodloužilo mi to cyklus zpátky na cca 28 dní. Teď jsem to vysadila a zkouším, jak dlouhý to bude mít dojezd a kdy se mi to vrátí zpět na 22 dní, protože jíst pořád se mi to nechce.

autor
21. bře 2024

Všem děkuji za tipy, vyzkouším!!! Snad něco zabere.

bejuna29
21. bře 2024

a víš, kdy ovuluješ? jestli moc brzy a pak máš běžnou délku LF, nebo ovuluješ tak nějak normálně, ale pak příliš krátkou LF? od toho by se pak dalo odpíchnout, kterou fázi cyklu prodloužit a tím i celý cyklus...

platera
22. bře 2024

Mně se hodně zkrátil cyklus po třicítce a někde jsem slyšela, že je to projev stárnoucích vaječníků a že se to nedá už nějak zvrátit, ale nevím, co je na tom pravdy. Slyšela jsem také, že drmek by měl mít podobné účinky jako progesteron a napomoci prodloužení luteální fáze. Pokud je kratší ta folikulární, tak s tím asi člověk nic nenadělá...

autor
22. bře 2024

@bejuna29 netuším....nikdy jsem to nevěděla 🙈 otěhotněla jsem ani jsem nevěděla jak a ani tělo mi nedává žádný signály, že je ovulace 🙈

autor
22. bře 2024

@platera no já už mám 40 za pár... zkusím ten drmek a uvidím

rosalindamelinda
22. bře 2024

Opravdu by mě zajímala definice normy pro délku menstruace. Kdysi mi jeden lékař z internet.poradny totiž napsal, že třeba 23/24 dnů je dolní hranice normy. Taky mám krátký cyklus. Vím, jak se dá cyklus prodloužit. Musela byste ale dostat dávku hormonů, nepomůžou jen obyčejné bylinky. V LF cyklu pracuje hormon progesteron. Pokud byste dostala před vaším očekávaným termínem MS, čili třeba 20.dc nějaký progesteron, tak by se cyklus prodloužil. Nejznámější je asi injekce Agolutinu, tzv. vyvolávačka. Funguje tak, že zvýší hladinu progesteronu a MS se obvykle dostaví do "několika" dnů. Každá žena to má jinak. Mě se dostavila do 5 dnů. Záleží samozřejmě na vás, zkuste se třeba zeptat své lékařky-jestli by vám doporučila/předepsala nějaký progesteronový preparát, každopádně tohle je způsob, jak ms prodloužit. Mějte se 😎

veronka_123
22. bře 2024

Mela jsem to stejne, zabral pyridoxin v kombinaci s drmkem 🙂