Dobry vecer vsem, jsem dlouholeta lupenkarka, od 6ti let me tato nemoc doprovazi zivotem, vzdy s ruznymi uspechy pri lecbe. Nejefektivnejsi bylo odstraneni stresu a relaxace, ale to ted s miminkem nejde, pred tehotenstvi a v tehotenstvi jsem mela celkem 1.5 roku naprosty klid, ale ke konci sestinedeli zhorseni, a ted to je tak strasne, ze si nepamatuji, ze bych to tak mela hrozne. Je tu nekdo z vas, kdo je na tom podobne? A co Vam pomahalo? Jeste dodam, ze kojim, tudiz lecba je velmi velmi omezena ☹
Chtělo by to detox. Ale pokud kojíš, tak to nepůjde. Zkus vynechat mléčné výrobky. Zařaď do jídelníčku hodně ovoce a zeleniny. Vynech přílohy jako rýže, knedlíky. Nahraď zeleninou
zkouším znovu - bylinky? na očistu jater?
@filajka1 já jsem lupénkářka od 13 a mám ji prakticky furt, ale v dost mírné formě (permanentně ve vlasech a když se to zhorší - ať už vlivem počasí, stravy, stresu, čehokoliv - tak vyleze na obličeji, ale zbytek těla no problem). I do vlasů i na obličej jsem zkoušela mraky mastiček, nějaké výživové doplňky, prostě kde co a nejlíp ze všeho mi zabral kokosový olej. Teď, na konci těhotenství, mi ta mrška vylezla na obličeji, ale to v takové míře, že jsem vypadala jak leprotička, během dne jsem mazala kokosákem a za 2 dny byla lupeňa v čudu🙂 ale ve vlasech to neřeším - kdybych si natírala ve vlasech olejem, tak by to byl neustálý kolotoč, který by stejně nikam nevedl anebo bych musela chodit s mastnou hlavou a o to nestojím🙂
Ahoj,mne v období kojenia mudr.predpísala masť Daivonex,je bez kortikoidov,zaberala super,ale potom ju nejak prestali distribuovať,tak neviem,či sa dá zohnať a ešte mi pomáha čisté bambucké maslo.
@popoluska305 daivonex je vlastne silkis a to je v tehotenstvi zakazane..
To som nevedela,používala som po porode a mudr. mi tvrdila že je ok
Holky, můj manžel má lupenku - momentálně na nohách, od kolen dolů... Poraďte, co vám zabíralo??? Děkuji.
@filajka1 a co si nechat napsat záření a koupele?
Manžel používal tuto kosmetiku z bluelagoon.com/shop/ a i pobyt na Islandu měl určitý efekt (narozdíl od jiných "akcí") 😉
A do budoucna... v lázních si byla? Sirnaté lázně Ostrožská Nová ves laznenovaves.cz