Lupénka se mi zhoršila po šestinedělí, co Vám pomáhalo?

filajka1
30. lis 2014

Dobry vecer vsem, jsem dlouholeta lupenkarka, od 6ti let me tato nemoc doprovazi zivotem, vzdy s ruznymi uspechy pri lecbe. Nejefektivnejsi bylo odstraneni stresu a relaxace, ale to ted s miminkem nejde, pred tehotenstvi a v tehotenstvi jsem mela celkem 1.5 roku naprosty klid, ale ke konci sestinedeli zhorseni, a ted to je tak strasne, ze si nepamatuji, ze bych to tak mela hrozne. Je tu nekdo z vas, kdo je na tom podobne? A co Vam pomahalo? Jeste dodam, ze kojim, tudiz lecba je velmi velmi omezena ☹

berynka
1. pro 2014

@filajka1 a co si nechat napsat záření a koupele?
Manžel používal tuto kosmetiku z bluelagoon.com/shop/ a i pobyt na Islandu měl určitý efekt (narozdíl od jiných "akcí") 😉

A do budoucna... v lázních si byla? Sirnaté lázně Ostrožská Nová ves laznenovaves.cz

drakenn
1. pro 2014

Chtělo by to detox. Ale pokud kojíš, tak to nepůjde. Zkus vynechat mléčné výrobky. Zařaď do jídelníčku hodně ovoce a zeleniny. Vynech přílohy jako rýže, knedlíky. Nahraď zeleninou

filajka1
autor
1. pro 2014

@berynka x-krat jsem byla v laznich, jezdila jsem do dnes zrusene Lipove, naposledy bez valneho efektu. Ostrozska Nova Ves pry moc nepomaha, byla tam znama a prijela uplne ve stejnem stavu, jako odjizdela ☹ Zareni nemohu, toleruji jen UVA a to mi nejak nepomaha ☹

filajka1
autor
1. pro 2014

@drakenn no takhle se hodne stravuji uz ted, a vypadam tak, jak vypadam ☹

drakenn
3. pro 2014

zkouším znovu - bylinky? na očistu jater?

rousse
17. led 2015

@filajka1 já jsem lupénkářka od 13 a mám ji prakticky furt, ale v dost mírné formě (permanentně ve vlasech a když se to zhorší - ať už vlivem počasí, stravy, stresu, čehokoliv - tak vyleze na obličeji, ale zbytek těla no problem). I do vlasů i na obličej jsem zkoušela mraky mastiček, nějaké výživové doplňky, prostě kde co a nejlíp ze všeho mi zabral kokosový olej. Teď, na konci těhotenství, mi ta mrška vylezla na obličeji, ale to v takové míře, že jsem vypadala jak leprotička, během dne jsem mazala kokosákem a za 2 dny byla lupeňa v čudu🙂 ale ve vlasech to neřeším - kdybych si natírala ve vlasech olejem, tak by to byl neustálý kolotoč, který by stejně nikam nevedl anebo bych musela chodit s mastnou hlavou a o to nestojím🙂

filajka1
autor
17. led 2015

@rousse a kde kupujes kokosovy olej?

rousse
17. led 2015

@filajka1 normálně v DM - malý kelímek mají za 80 Kč a kdybych tím teď nemazala pupek, vydržel by rozhodně hodně dlouho....jinak mám teda ještě osvědčenou kosmetiku Skin Cap a to už je trochu jiná cenová relace, ale ten krém i šampon jsou taky dobrý 😎

popoluska305
17. led 2015

Ahoj,mne v období kojenia mudr.predpísala masť Daivonex,je bez kortikoidov,zaberala super,ale potom ju nejak prestali distribuovať,tak neviem,či sa dá zohnať a ešte mi pomáha čisté bambucké maslo.

filajka1
autor
17. led 2015

@popoluska305 daivonex je vlastne silkis a to je v tehotenstvi zakazane..

popoluska305
17. led 2015

To som nevedela,používala som po porode a mudr. mi tvrdila že je ok

annyk
17. led 2015

Holky, můj manžel má lupenku - momentálně na nohách, od kolen dolů... Poraďte, co vám zabíralo??? Děkuji.