Ložisko na játrech. Má někdo podobnou zkušenost?

milixx
15. čer 2023

Ahoj,
prosím o sdílení zkušenosti, o co by se tak mohlo jednat. Po pravdě šílím z možnosti rakoviny.
Na jaře jsem byla na 3. IVF stimulaci, měla jsem spoustu vajíček a mírný OHSS. Je mi 39 let. Pak jsem byla celkově oslabená, pořád rýmičky, bronchitidy, apod. Před měsícem jsem měla antibiotika Zinnat + mi imunoložka nasadila Imunor, abych se trochu vzpamatovala.
Jelikož jsem chtěla co nejdříve na KET, máme zamražená embrya po PGT, snažila jsem se dát brzy do kupy. Tak jsem byla na rtg plic - o. k. Teď jsem byla na jaterních testech a CRP..a tam sprcha, výrazné zvýšení :( domluvila jsem si UZ břicha - a na játrech ložisko (viz zpráva). Já..už nemůžu. Doktor mi říkal, že to může být cokoli, často to prý mohou být i adenomy v souvislosti se stimulací hormony, ale strašně se bojím.
Nemá někdo podobnou zkušenost?

meyryen
15. čer 2023

@milixx taky mi na utz našli náhodně ložiska na játrech a na CT se potom ukázalo, že jsou to tuková ložiska....

milixx
autor
15. čer 2023

@meyryen Ahoj, moc dekuju za odpověď ♥️ Měla jsi i nějak vyšší jaterní testy v krvi nebo CRP?
A ty takova ložiska, dělali Ti s tím něco? Nebo se to jen sleduje?

meyryen
15. čer 2023

@milixx krev ani crp mi nenabirali, byl to náhodný objev při utz břicha. Poslali mě jen na CT a tam se zjistilo, že je to tukové a víc se to nesleduje....

sorboni30
16. čer 2023

@milixx může být tukové, kapsickove, nebo co zmizí.. taky můžou být po ATB. Jinak Ivf jsou hormony, hormony.. chtělo by to častější kontroly krve jaterních testů, pít ostropestřec mariánský.. Nech si vzít z krve markery.

milixx
autor
17. čer 2023

@sorboni30 Ahoj, ještě jednou děkuji za odpověď. Markery mám nabrané. Fakt se strašně bojím. Chtěla jsem “jen” sourozence pro dceru, a teď tohle.

filija
17. čer 2023

Sama jsem byla na ivf, těhotenství se nekonalo, několik mých známych má rakovinu, po těch všech stimulacích, kdybych se rozhodovala znovu nikdy na toto nejdu. Vam preji at jste zdravá..

linusha
17. čer 2023

@milixx držte se. Já mám za sebou 3. Stimulace ivf ani jedno těhotenství z toho a už nikdy více. Taky jsem měla menopur. To co následovalo po stimulacích nepřeji ani svému největšímu nepříteli. Sáhla jsem si na dno a doktoři říkají že jsem neskutečný bojovník.