Ahoj, už měsíc mě trápí vyrážka, pořád se to rozlézá a dnes mi DR na kožní klinice řekl, že je to Lichen ruber planus, mám jít ještě na odběr vzorku kůže, protože DR, že to ještě nikdy neviděl. No mám to na celé pravé půlce těla. Svědí to šíleně a teď do odběru toho vzorku si nemůžu nic na to dát.... Máte někdo zkušenosti s léčbou?
@nessik flíčky mám na nohách, nártech.. právě jak se stresnu, tak vylezou skvrny. Pokud je klid, tak mám kuži v pohodě.. u mě pomohla 2 měsíční PN - klid, a konopná mast, po kortikoidech se to horšilo, ale jakmile jsem ve stresu vylezou fleky, ale naštěstí se to nerozjíždí do stavu, kdy jsem to měla před 2 roky. Jsem měla obě ruce předloktí, nárty a v puse (a v puse mě to občas zazlobí i ted).
@nessik já z práce a tak nějak ze všeho, co kolem mě bylo.. kožní nemoci jsou odrazem našeho vnitřního prostředí, proto reagují na stravování, stres.. atd.. a léčba je dlouhodobá a musí být komplexní. Ne je řešení kožního problému.. to jsem nenapsala, měnila jsem trochu i stravování -vyhodila jsem trvanlivé mléčné výrobky a omezela na miminum pečivo..
@nessik zatim nevim, jsem objednana az na konec cervence (taky nechapu,jak me muzou objednat az za mesic). Ja byla u trech koznich DR, prvni mi placala mesic nejake masticky a silene se to rozlezlo,mela jsem to ale pouze na prave polovine tela. Svedilo to strasne. Pak jsem sla k druhe,ta rekla,ze nikdy nic takoveho nevidela a poslala me na kozni kliniku. Tam mi DR rekl prave ten Lichen,ale ze to na zivo jeste nikdy nevidel a poslal me na odbery kuze. U DR jsem byla ve ctvrtek, na odber jsem sla v pondeli a to uz prestalo svedit a zacalo ustupovat. Vyrazka byla nejprve cervena,pak to jakoby vyschlo, zmenilo to barvu na fialovo hnedou a pak to nekde zmizelo uz uplne. Ted uz mam jen takovy trochu tmavsi flek na brichu a zadech a malinko na noze. Na ruce a prsu uz vubec nic. Ani zadne pigmentove skvrny. Tak uvidim,co mi pak reknou. Urcite dam vedet,co to bylo
@nessik na ruce nenam ted vubec nic a to jsem to mela az po loket. Na zadech ten vrchni zmizel uplne,mam jen trochu dole takovy prouzek,ktery vede na bricho,ale je to uplne svetlounce hnede a jeste trochu na stehne,taky svetle hnede. Nohu jsem mela taky moc az po kotnik. Od toho vysetreni na klinice jsem nemazala nicim a samo to zmizlo
Ted nemuzu v telefonu najit vice fotek, vysev byl postupne, v cervenci par pupinku, od zari potom hodne.rude atd..
@lepsa ahoj, mám to už skoro rok, jestli chceš, napiš mi SZ.