Léky na oddálení či zastavení menstruace. Má s tím někdo zkušenost?

nikolamlyncekova
14. čer 2021

Ahoj holky, mám před závěrečnými zkouškami a bohužel moje menstruace je pro mě samotnou horor a nezvládla bych vůbec dojít na zkoušky rozhodla sem na oddálení menstruace. Je tu některá z vás co má s tím zkušenosti ? Mám se něčeho bat při další menstruaci nebo bude vše v pořádku ?

monii007
14. čer 2021

Vse bude ok 👍😉 neni v tom zadny problem.

nikolamlyncekova
autor
14. čer 2021

@monii007 já mam totiž hodně akné kvůli menstruaci a bolesti tak jestli se to třeba nezhorsi nebo něco

nikolamlyncekova
autor
14. čer 2021

@monii007 nebo jestli to nějak neuškodí nebo nenaruší pokus o miminko

andelka
14. čer 2021

No já když jsem jednou spojila dvě plata,protože právě se mi ms vůbec nehodila,tak jsem si tím ten pseudocyklus rozhodila, trápilo mě pak krvácení mimo ms mnoho měsíců.

nikolamlyncekova
autor
14. čer 2021

@andelka mimo ms vážně ? To nechci

monii007
14. čer 2021

@nikolamlyncekova no tak pokus o miminko ti to narusit samozřejmě muze. Posune se ti treba ovulace, nebo rozhodi cyklus. Ale bolesti by vetsi byt nemeli. Kazdopadne pokouset se o dite, tak vynecham antikoncepci na nekolik mesicu a pak se zacnu snazit.

katerina_j
14. čer 2021

@nikolamlyncekova u mě to bývalo v pohodě. Cyklus najel vždy na čas bez komplikaci 🙂 každá jsme jiná, těžko poradit 😁

petulkadodo
14. čer 2021

@nikolamlyncekova Když jsem brala antikoncepci, posouvala jsem si ms bez problémů vynecháním pauzi. Když už jsem antinu nebrala, posouvala jsem jednou ms pomocí prášků od lékaře a to mě pak docela rozhodilo, pms jako blázen, hlavně psychika byla hodně rozhozená.

drep
14. čer 2021

Ano, nefyziologická manipulace s ženskými pohlavními hormony může rozházet menstruační cyklus a zkomplikovat snahu o otěhotnění.

lachtanice86
14. čer 2021

@nikolamlyncekova tak proc se nedomluvis se svym doktorem? On ti na ty otázky odpoví. Záleží jak chceš ms posunout, zda pomoci ha, tak spojit dvě plata, můžeš klidně spinit i krvácet i přes ha. Snahu o dítě, to samozřejmě narušit může, protože si rozhodis cyklus. Ale na to stačí vlastní rozum a dojde ti to.

nikolamlyncekova
autor
14. čer 2021

@monii007 já jsem proti antikoncepce a já menstruaci zadával do ms kalendáře takže s počínáním ovulace nemám problém ukazuje mi to aplikace

nikolamlyncekova
autor
14. čer 2021

@lachtanice86 já jsem proti HA nikdy bych to do sebe nervala

nikolamlyncekova
autor
14. čer 2021

Napsala mi nějaké léky na posunutí nevím název vyzvednu zítra každopádně o miminko se chci snažit říjen listopad tak jestli do té doby to bude ok nebo ne

nikolamlyncekova
autor
14. čer 2021

Bohužel já mám menstruaci šílenou a mám teď zkoušky bohužel jediná možnost jak dorazit na zkoušky je posunutí ms

lachtanice86
14. čer 2021

@nikolamlyncekova jo takze si proti ha, ale narves do sebe hnus v podobě prášku na oddálení. Tak to jo. A aplikace na ovulaci je POUZE orientační

nikolamlyncekova
autor
14. čer 2021

@lachtanice86 bohužel je to narychlo menstruace mi chodi jak chce nikdy bych nervala léky na oddálení ale bohužel jak říkám jinak to nejde taky to zkuste pochopit já se ptala jen na názor a možné příčiny

andelka
14. čer 2021

@nikolamlyncekova jo no. Jakmile jsem s tím hnula, buď že spojit plata nebo později změnit den ms ( zcela podle návodu v letáku), tak byly problémy. Ale každý reaguje jinak. A počítám že stejně to bude i s léky/ hormony na oddálení. Teď už mnoho let HA neberu, ovulaci sleduju exaktně, žádnou aplikací, která nemůže být přesná, a neumím si představit, že něco takového může vůbec fungovat a neudělat paseku. Cyklus má své zákonitosti.

lachtanice86
14. čer 2021

@nikolamlyncekova kdyz nevíš kdy má přijít ms, jak můžeš vědět ze prijde v termínu zkoušek? A aby ty prášky zabraly, což tedy taky není jistota, musíš brát včas

michaela666
14. čer 2021

To ty prášky budeš brát preventivně? Musí se začít brát v určitý den cyklu, aby správně fungovaly. Takhle je můžeš brát a stejně ms přijde...
Úplně mimo téma, ale občas narazím na tvoje příspěvky a vypadá to, že si všechno představuješ " jak Hurvínek válku". Prášky, dovolená, hledání dárce a snažení o miminko...

ploutvicka59
14. čer 2021

@nikolamlyncekova Nevíš kdy ti přijde MS ale víš,že přijde o zkouškách? Tuhle schopnost bych taky chtěla mít, promiň....
Norethisteron je na oddálení krvácení a je to největší možný svinstvo...Horší než celá antikoncepce...Co se o tom poradit s doktorem? Určitě je nějaká možnost,jak se vyhnout bolestem... Akne ti antikoncepce může a nemusí vyřešit.... Co třeba Evra? Antikoncepční náplast?
Já tenkrát taky chtěla antikoncepci,po který mi narostou prsa,protože moji segre narostla🤣🤣

lennus
14. čer 2021

@nikolamlyncekova Teď jsem slyšela, že vysoké dávky vit. C umí oddálit ms, ale nemám zkušenosti

lachtanice86
15. čer 2021

@lennus kamarádka to dokázala citrónem, ale za den dala treba pul kilo citronu ve vodě. Musela qle začít tak týden před ms, bylo ji šíleně zle, cyklus se ji po tom pokusu příšerně rozhodil. A ms posunula ve výsledku jen o den

nikolamlyncekova
autor
15. čer 2021

@michaela666 já vím jak prášky mám brát tak mi tady nemusíte nic říkat moje příspěvky pokud vás nezajímají tak si jich nevsimejte. Prášky mám brát jak mi začne ms a hned se mi zastaví mluvila sem s dr tak nevím o cem mě tu poucujete

nikolamlyncekova
autor
15. čer 2021

@ploutvicka59 mám bolesti vaječníku a dva dny spozdeni přijde mi do par dni zkoušky mám tento týden i příští týden ještě nějaký problém ? Já se ptam jen na příznaky nic víc tak já nevím proč se neusetrite těch vašich rec okolo

nikolamlyncekova
autor
15. čer 2021

@ploutvicka59 nechci antikoncepci a chtit nikdy nebudu potřebuji jen teď nějak pomoci dr už mi léky napsala jen se ptam na názor nic víc

michaela666
15. čer 2021

@nikolamlyncekova Píšeš, že ti ms chodí jak chce, tak mi přijde zvláštní, jak víš že ji budeš mít zrovna na zkoušky a kdy máš prášky nasadit aby měly účinek...Pokud už je máš napsané od doktora, tak naše názory ti můžou být jedno ne?

nikolamlyncekova
autor
15. čer 2021

@michaela666 mám to brát v den krvácení samozřejmě pokud to nakonec se vyhne zkoušel nebudu je užívat snad asi logicky ne ? A jak říkám mám zkoušky příští týden a tento týden a bolesti vaječníku mám je to otázka par dni své tělo znám takže tak já se jen ptala jestli s tím někdo má zkušenosti nic víc nic min

lachtanice86
15. čer 2021

@nikolamlyncekova kdyz si o tom mluvila s dr, tak proc se ptáš tady? Doktor ti určitě na všechny tvoje otázky odpověděl

nikolamlyncekova
autor
15. čer 2021

@lachtanice86 bylo to v rychlosti pouze mi dr řekla jak to užívat. Proto se tady ptam na zkušenosti lidi nic víc tak já nevím co pořad řešíte

ploutvicka59
15. čer 2021

@nikolamlyncekova každá ti tu napsala,že to rozhází hormony jako prase...A zrovna krvácet třeba celý měsíc asi nechceš.... Takhle jsem si to rozházela já.. Krvácení celý měsíc,neskutečný stavy....Já bych do toho už z vlastní zkušenosti nesla...

Napíšeš sem a nemůžeš ale čekat,že ti tu budou zkušenější plavat po rameni.Kdyz znáš svoje tělo...Na tohle ti má doktorka odpovědět ne v rychlosti ale tak,aby jsi tomi tomu porozuměla