Ledviny. Máte zkušenost se zánětem?

misana155
30. kvě 2021

Mate nektera zkusenost se zanetem ledvin? V sobotu me zacalo lehce jakoby tlacit ve spodni casti zad kolem boku. Bolest jde i do vajecniku a sem tam kdyz hodne pichne tak i do trisel. Moceni v pohodě jsem sem tam pri nem zaboli podbrisek. Teploty nemam, ale sem tam zimnice i kdyz jsem uplne tepla. Celkove jsem takova unavena, protivna, nejsem ve sve kuzi. Zitra volam samozrejme doktorce, jen ke zajima, jestli jste se s tim některá nesetkala, jestli by to treba nemohlo byt neco jineho nez ledviny. V sobotu jsem dobrala 3denni ATB na celkove preleceni po zanetu delozniho cipku a ted zas zrejme dalsi ATB 😫

wladimira
30. kvě 2021

@misana155 ahoj mam podobný problém už delší dobu a to zánět dělohy … vrátil se mi po sobě asi už po 4te a jak píšeš bolesti spodních zad bolí mě vaječníky střílí mi to do trisla zimnice už si připadám jako blázen dr mi vždycky napíše atb a tečka doberu atb a za par dni je to z5 už fakt přemýšlím jestli to není zánět močaku a spis zajít na urologii ….

misana155
autor
30. kvě 2021

@wladimira no mi po mesici doktorka na gynde diagnostikovala ten zanet cipku. Po dobrani kremu bylo vse OK.. Kontrola taky OK, ale dva dny na to byly vsechny problemy zpět. Bolesti v podbrisku, bolest pri sexu, po sexu. Ve ctvrtek teda znova gynda tam na pohmat vevnitr bolest jak krava a dr tipovala uanet delohy ale ten ma pry uolne jine priznaky. Tipovala to na mocak nebo ze prej od zad, tak dala ty 3denni ATB.. Ta bolest co to byla puvodne zmizela, ale je tady zas jina a s ni i ta bolest v tech zadech 😫

misana155
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
misana155
autor
30. kvě 2021

No a pred tim zanetem cipku, jsem byla u sve Dr. V moci trocha bilkoviny ale rozbor negativní, tak zadanka na neurologii, tim ze vsechny problémy vymizely po dobrani toho kremu na zanet, nebylo třeba nikde chodit

martt
30. kvě 2021

@misana155 Ja mela něco podobného a nakonec mi na urologii zjistili bakterii mykoplasmy.

misana155
autor
30. kvě 2021

@martt ja byla rada ze jsem se te urologii vyhnula a bojim se, ze me to nemine.. A dala ti Dr aspon neco, nebo si tepela nez te objednaly na urologii?

maki90
30. kvě 2021

@misana155 měla jsem pyelonefritidu 2x, vždy přes týden hospitalizace. Příznaky: ukrutna bolest zad (ale ledviny jsou výš než popisujes), horečka (38-40), zimnice, zvracení, pocit na umření. U tebe bych to spíš viděla na gynekologický zánět, ale nech se pořádně vyšetřit.

martt
31. kvě 2021

@misana155 Mne to začalo, jako ukázkovy zánět močáku. Obvodní napsala ATB po týdnu žádné vyrazne z lepseni rozbor krve a moci podle Dr. v pořádku za dva dny jsem skončila s rozjetým zánětem močáku, kdy mne boleli i ledviny na pohotovosti. Nasazeny další ATB. Přišlo zlepšení, ale pořád mě při curani píchal podbřišek a v ledvinách. Na gynde zjistil kvasinky ty byli preleceny a stále jsem mela problémy. Takze mne gyndar poslal na urologii. Tam udělali rozbory moči a prave zjistili mykoplasmu. Tam rovnou nasadili cílené ATB a pak uz to bylo v pohodě.Urologie bych se nebala . Naopak mají více možností na rozbor moče. A vyšetření není nijak nepříjemné.

misana155
autor
31. kvě 2021

@maki90 prave ze na zanety jsem brala ATB ted na gynde

maki90
31. kvě 2021

@misana155 tak ne všechna antibiotika zabírají na všechny bakterie...třeba zrovna ty mycoplasmata jsou dost specifický. Zajdi na tu urologii. A na gyndě ti dělali stěr?

misana155
autor
31. kvě 2021

@maki90 ted jsem si vsimla, ze jsem omylem odpovedela tobe.. Ja myslela ze to je jedna a ta sama osoba 🤦🏻‍♀️🤣na gynde ster nedelaly.. Dostala jsem na zanet cipku dalacin krem, v případě ze nezabere pak stery, ale ten zabral. Ted jsem tam byla zas tak jsem dostala ty ATBna to preleceni celkove. Dneska jdu k praktické vyloucit ledviny a mocak a podle toho bud na urologii nebo na gyndu