Mate nekdo zkusenost s lecbou tachykardie? Co vas dovedlo k lekari? Jake jste meli pulzy? Co za lecbu jste dostali?
@hezz17 Já mám tachykardii, k doktorovi jsem se dostala proto, že jsem jednou jentak omdlela ve sprše. Dostala jsem nějaký prášky, ale pak jsem se na to vykašlala. Puls nikdy nemám pod 100, většinou 110-120.
@hezz17 ahoj . Já mám sinusovou tachykardii. Tzn..byla jsem půl roku šílené unavená ,tak že jsem usla pokaždé když jsem si sedla . A pak to jednu noc začalo . Tep 140 který neustával. Šla jsem k Dr poslal mne na internu nechali si mne tam . Nasadili beta-blokátory,beru Betaloc 25 mg a dá se říct že se mi to během měsíce srovnalo téměř do normálu. Mám teď tep kolem 70-80 za min v klidu . A ani hlava mne po BB neboli
@klokanka31 ublizujtete si ... Srdce to tak dlouho nevydrží
@vlasta1981 a na základě čeho Vám sinusovou tachykardii určili?
@matty87 měla jsem 24h v kuse tep nad 120 . šílené migrény ,únava neskutečná..vstala jsem a mohlanjsem jít opět spát . Tak Po týdení hospitalizaci ,kolu vyšetření .. CT, podezření na plicní embolii,vyloučení onemocnění srdce mi byli indikovány beta-blokátory a zabralo to . Nějaký čas trvalo než se přestali záchvaty bušení srdce ,ale teď je vše ok . Mám nejnižší dávku a je mi fajn .
@vlasta1981 a jak často ty záchvaty bušení srdce byly?
@matty87 před léčbou než mi to vypuklo žádný ale v začátku léčby než se mi to ustálilo tak 2-3*týdne jsem byla na pohotovosti s tachykardii
@vlasta1981 a ten betaloc 25 berete od té doby denně?
@matty87 ano . 25 mg každý den 1x
@vlasta1981 a od té doby úplně v pohodě? Já už byla u 2 kardiologu a oba s tin,že to je sinusova tachykardie...ale mam pocit,že jestli beru betaloc nebo ne,je to furt stejně. Takže mám předepsané betaloc 25 mg.
@matty87 no mně to trvalo měsíc nejméně než jsem si zvykla na léčbu . Mám k tomu ještě panickou ataku a ta to také vyvolává ten rychlý rytmus . Nemáte ji také?on o tom člověk ani nemusí vědět .
Že začátku jsem k tomu měla xanax. Ono si to musíte nastavit v hlavě. A máte pořád rychlý rytmus?
@vlasta1981 no dostala jsem od druhého kardiologa xanax... asi to mám hodně v hlave,což mi nepridava, většina lidí se třeba těší na dovolenou,mě tam jela tepovka, protože už před odjezdem mám nervy,co když se ki tam udělá zle atd.. 🫣...ale xanax jsem ještě neužila, mám prý podle potřeby,...
@matty87 no chyba . Je to součást léčby . Já brala půlku při rychlém tempu
@vlasta1981 no byla jsem dneska na kontrole u kardiologa, kam dochazim už skoro 6 let...bavili jsme seno psychice,říkal mi,že xanax je návykových,moc mi ho nedoporučoval a předepsal mi citalec. Takže ráno budu brát betaloc plus ten citalec. Za 2 měsíce kontrolní holter. Tak uvidíme no
@matty87 tak já vám můžu s klidným svědomím říct že si xanax sem tam občas vezmu a je to už 15 let . Někdy bez něj vydržím i rok ..půl roku ... To že si jednou za měsíc vezměte půlku tablety při obtížích ... Co myslíte že je citalex na to si vypěstujeme závislost raz dva . Je to ještě horší . Já se léčila z depresí před 15 lety protože jsem byla týraná manželem .panické ataky atd a řeknu vám že za 3mes jsem byla na citalx závislá . Před 11 lety jsem ho přestala užívat a jsem za to ráda . Sestra bývalého je na něm už 18 let a je z ní psychická troska . Ono by kardiolog neměl léčit duši . Zkuste si o tom zjistit víc než on vám říká .
Já měla v klidu tep i 120. Bušení v noci, budilo mě to. Dostala jsem betablokátory.