Látkové menstruační vložky. Máte zkušenost?

m_tina
22. črc 2022

zkusenosti?
kde zacit?
jaka znacka a materialy se vam osvedcily?
kolik cca koupit do zacatku?

hledam,info, chci je zkusit, tak na me hrnte informace 🙂 libi se mi kalhotky, ale lita mi doooost vaha, tak mi to neprijde nejlepsi varianta :(

treasurka
22. črc 2022

Já jsem koupila odsud https://www.mokoshop.cz/https/www-mokoshop-cz/c... nějakou sadu, te´d jí tam nevidím, pak jsem si ušila doma ze starých spacáků pro miminka. Mám jich asi 15, během toho týdne většinou jede pračka, takže je přeperu s prádlem a protočím ještě jednou, kombinuju s kalhotkami a tampony.

merope
22. črc 2022

Kolik do začátku bude dost záležet na tom, jakou máš menstruaci. Já bych asi víc jak 6 "normálních" a 3-4 slipové neužila (ale to mě vede k tomu, že zatím "jedu" v klasických vložkách - těch 3-5 velkých a případně 1-2 slipové na měsíc mi pořád přijde, že nemusím řešit alternativu).

m_tina
autor
22. črc 2022

@treasurka diky 🙂

m_tina
autor
22. črc 2022

@merope ja prave taky malo, 2 dny a pak ke to spis "pojistka" takze vyhazuju i ciste a neni mi prijemny ten material :(

merope
23. črc 2022

@m_tina Tak na to bych pořídila tak 3 slipovky (taky o nich uvažuji), já už pak většinou vezmu černé kalhotky a neřeším drobné špinění, co není vidět. Ale když mám nějaké chození, vezmu slipovku (obyčejnou) jako pojistku, ať to není na kalhotech / sukni.

darkwitch
23. črc 2022

Mám od aluchy myslím že má i startovní set a když ji napíšeš tak to určitě poradí. Jinak na fb je doba látkové vložky.

drep
23. črc 2022

Vím, že se na to neptáš, ale já po porodu objevila menstruační houbu a je to za mě nejlepší věc pod sluncem. V pochvě ji ani necitím, protekla mi za tři roky jednou (protože jsem si nestihla odskočit a pak jsem měla tři výjezdy v řade a nedostala jsem se na záchod). A narozdíl od kalíšku to není tak velká investice, že by to člověk nemohl vyzkoušet

konidana
23. črc 2022

@m_tina vyhazujes ciste? No tak je nenos vubec! Ja takhle postupne presla na volnou ms.

m_tina
autor
24. črc 2022

@merope ano, na konci jo, ale poslednich par mesicu mam i dost vahavy rozjezd, ze treba jasne krvacim jen kdyz jdu na velkou, ale to uz si proste vlozku dam, ptz nevim, kdy se opravdu MS rozjede

m_tina
autor
24. črc 2022

@darkwitch koukala jsem na ne, do skupiny se nedostanu, ptz na FB nemam profilovku a davat ji tam kvuli tomu nebudu :(

m_tina
autor
24. črc 2022

@drep na ni uz jsem taky koukala, ale asi to neni pro me spravna volba

m_tina
autor
24. črc 2022

@konidana no na volnou MS musim kouknout, viz prispevek kousek vys 🙂

ale presne proto chci ty latkovky, nezvladnu byt jen tak bez niceho, takze mi ty latkovky prijdou jako idealni volba

konidana
25. črc 2022

@m_tina na tom neni nic ke koukani , na to si proste musis prijit. Ja ten termin volna ms poznala az nekolik let pote, co jsem to uz praktikovala😎

m_tina
autor
25. črc 2022

@konidana tak myslim nejake tipy a tak ;)