Laserová operace očí v období kojení, je to možné?

renny13
13. zář 2014

Dobrý den, zajímalo by mne jestli některá z maminek podstoupila laserovou operaci očí v období kojení? Je to možné?
Mám 15měsíčního prcka, kterého kojím již jen večer před spaním a když se občas probudí v noci.
O laserové operaci očí právě uvažuji. Děkuji zaVaše zkušenosti a názory 🙂

blanka.k
13. zář 2014

@renny13 Byla jsem až po skončení kojení - i se mě nato ptali, jestli někojím. Byla jsem na dražším bezbolestném zákroku, za 2 hod. po operaci jsem doma chvilinku koukala na TV a užívala si ,že "vidím", nepotřebovala žádné léky (jen kapky do očí pár dní)...ale nikdy nevíš, jeslti nebudeš potřebovat ATB nebo nějaké léky, co se s kojením nemůžou. Přímo na webu mají:
V průběhu těhotenství a kojení se vada zhorší asi u 20 % pacientek. U 80 % žen zůstává stabilní.
Chvilku bych počkala, ono to neuteče 😉
Jinak jsem při kojení byla i v lázních a nesměla jsem na nějaké procedury, s tím jsem taky nějak nepočítala.... třeba laser.ošetření pleti ....

gwennie
13. zář 2014

Dalsi vec je ta, ze pri predopreacnim vysetreni se rozkapavaji oci atropinem, a pres sliznici se latka dostava do tela - to je pro dite nebezpecne.

lenicka07
13. zář 2014

@renny13 Já jsem otázku operace před doktorkou jen naťukla a taky mi řekla, až po skončení kojení, hlavně kvůli možnému zhoršení zraku. Je pravda že v těhotenství se mi zrak ještě trochu zhoršil.

marcelakr
14. zář 2014

Já jsem byla, když jsem kojila na laserové operaci očí a kojení nevadilo....jediné, co mi řekli, že pokud by mě to večer bolelo, tak si mám dát jen paralen ...naštěstí ani ten nebyl potřeba ..je to už 5 let a zrak se mi nezhoršil.

rita13
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
soleilll
18. říj 2014

@renny13 Jak píšou holky výše - radši počkat. Těch pár měsíců už vydržíš.
@rita13 Co je podle tebe "opravdu velké dioptrie"? 🙂 Já měla 9 a teď mám 0,5 - je to jak zázrak! 🙂 Každopádně záleží na typu operace a síle rohovky, která je u každého trochu jiná. (Myslím si, že ta operace je zbytečná pro ty, co mají tak do 4 dioptrií, protože mi to přijde jako nic.)

breberkaaa
Odpověď byla odstraněná
Zobraz