Laser očí, suché oči a blefartitida. Máte zkušenost?

quinn7
19. lis 2024

Ahoj, chci se zeptat, jestli má někdo nějaký zkušenosti. Byla jsem na konzultaci v Gemini, kde mi řekli, že mám hodně suché oči. Mám kapat kapky a za pár týdnu jdu znovu na kontrolu slzivosti. Laser mi doktorka vlastně ani moc nedoporučila, tak teď nevím. Kvůli těm suchým očím, Taky mám chronickou blefaritidu (svědění horních víček). Byl někdo na laseru i přes hodně suché oči? Měli jste potom nějaký problémy?

petulkadodo
19. lis 2024

@quinn7 Ano, já. Taky mi v Gemini diagnostikovali suché oči, asi půl roku jsme pracovali na zlepšení a laser mi udělali, jen jinou metodu, šetrnější k té suchosti. I po laseru jsem kapala kapky déle než je obvyklé. Ale zahojilo se to bez problémů, vidím skvěle a suchost se nezhoršila.

quinn7
autor
20. lis 2024

@petulkadodo A jaká metoda to byla? A neměla si potom problémy se suchýma očima nebo se zánětama? To mi právě doktorka říkala, že by se mohlo stát.

petulkadodo
20. lis 2024

@quinn7 Nebyl to Lasik, ale PRK. Trochu déle se to hojí, ale je to prý šetrnější. Hojilo se mi to bez problémů. Žádné záněty, žádné komplikace. Jen jsem docela dlouho kapala u nich vyráběné kapky z krevní plazmy. Oči mám suché pořád stejně, hlavně v zimě když se topí kapu umělé slzy, zbytek roku je to většinou dobré.

quinn7
autor
21. lis 2024

@petulkadodo Aha, já jsem myslela, že takhle metoda už se nepoužívá.

petulkadodo
21. lis 2024

@quinn7 už moc ne, ale u mě vyhodnotili, že to bude lepší